VSENV
Image default
Aanbiedingen

Wist jij deze 5 feitjes over zonneschermen en knikarmschermen?

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je huis of terras te beschermen tegen de zon, dan zijn zonneschermen en knikarmschermen een uitstekende keuze. Maar wist je ook dat er veel interessante feitjes zijn over deze zonweringen? In dit artikel delen we 5 leuke feitjes over zonneschermen en knikarmschermen die je misschien nog niet wist.

1.Zonneschermen zijn al eeuwenoud

Zonneschermen zijn geen moderne uitvinding. Sterker nog, ze bestaan al eeuwenlang! De oude Egyptenaren en Romeinen gebruikten al doeken om hun huizen en terrassen te beschermen tegen de zon. Deze doeken waren vaak gemaakt van linnen en werden aan houten of metalen frames bevestigd. Tegenwoordig zijn zonneschermen gemaakt van duurzamere materialen en zijn ze veel geavanceerder, maar het basisprincipe is hetzelfde gebleven.

2. Knikarmschermen zijn ideaal voor grotere oppervlaktes

Een knikarmscherm is een type zonnescherm dat speciaal is ontworpen om grotere oppervlaktes te beschermen tegen de zon. Dit komt doordat de armen van het scherm kunnen ‘knikken’, waardoor het scherm verder kan uitsteken zonder dat er extra steunpalen nodig zijn. Hierdoor is een knikarmscherm ideaal voor het beschermen van een groot terras of een breed raam.

3. Zonneschermen kunnen energiebesparend werken

Wist je dat zonneschermen niet alleen zorgen voor schaduw en verkoeling, maar ook kunnen bijdragen aan een lager energieverbruik? Door de zonnestralen tegen te houden, blijft het binnen in je huis koeler. Hierdoor hoef je minder gebruik te maken van airconditioning of ventilatoren, wat kan leiden tot een lagere energierekening.

4. Er zijn zonneschermen met ingebouwde verlichting en verwarming

Tegenwoordig zijn er zonneschermen verkrijgbaar met ingebouwde verlichting en verwarming. Dit maakt het mogelijk om ook ’s avonds en in de koelere maanden van het jaar optimaal te genieten van je terras. De verlichting zorgt voor een gezellige sfeer en de verwarming zorgt ervoor dat je het niet koud krijgt. Zo kun je het hele jaar door genieten van je buitenruimte.

5. Zonneschermen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen

Of je nu een modern, klassiek of landelijk huis hebt, er is altijd een zonnescherm te vinden dat perfect bij jouw stijl past. Zonneschermen zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en materialen. Zo kun je kiezen voor een strak en minimalistisch design, of juist voor een vrolijk gekleurd scherm met een opvallend patroon.

https://degalux.com/