VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Earth, People & Society

Mazda Motor Corporation heeft zijn Sustainability Report 2021 gepubliceerd. Daarin heeft Mazda zijn duurzaamheidsbeleid in hoofdlijnen geformuleerd en de sociale kwesties geïdentificeerd die via de bedrijfsactiviteiten moeten worden aangepakt, en ze in verband gebracht met de Sustainable Development Goals (SDG’s) die door de Verenigde Naties zijn aangenomen. De fabrikant gaat initiatieven ontplooien om in te spelen op acht duurzaamheidsthema’s onder drie belangrijke pijlers: Earth, People & Society. Mazda zal deze initiatieven nemen met het doel om tegen 2050 CO2-neutraliteit te bereiken.

Society

Om een maatschappij zonder verkeersongevallen te bevorderen, heeft Mazda alles in het werk gesteld om technologieën te ontwikkelen die in overeenstemming zijn met de Mazda Proactive Safety-filosofie. Het bedrijf past zijn Building Block Strategy toe bij de ontwikkeling van veiligheidstechnologieën.

Het basisblok omvat basis-veiligheidstechnologieën, zoals de ideale rijpositie en de lay-out van de pedalen, een uitstekend zicht rondom en de Human Machine Interface. Het middelste blok wordt gevormd door Mazda’s i-Activsense; een reeks geavanceerde veiligheidstechnologieën die werden ontwikkeld om veiligere, betrouwbaardere auto’s te leveren aan een groter aantal klanten. Het bovenste blok is het Mazda Co-Pilot Concept; geavanceerde rijassistentietechnologie die het risico op ongevallen en schade voor de bestuurder, alsmede voor andere voertuigen en voetgangers, zal verminderen.

Mazda zal ook maximaal gebruikmaken van de beschikbare auto- en connectiviteitstechnologieën om de banden tussen mensen onderling en tussen mensen en de maatschappij verder te versterken en zo een sociaal bijdragemodel te realiseren dat veilige en onbeperkte mobiliteit zal bieden.

Planet, People & Society

Elk van deze drie pijlers heeft twee gemeenschappelijke initiatieven: kwaliteitsverbetering en het verkennen van partnerschappen voor ‘co-creatie met anderen’. Mazda gelooft dat het belangrijk is om de kwaliteit van al zijn producten en diensten te verbeteren om zijn klanten tevreden te stellen.

Als antwoord op de eisen van de huidige transformatie van de auto-industrie aan de hand van CASE (Connected technology, Autonomous driving technology, Shared services & Electrification technology), zal Mazda de banden met bestaande partners aanhalen en zal het nieuwe partnerschappen blijven verkennen, ook buiten de auto-industrie.

Om verdere groei te realiseren, zal Mazda zich blijven inspannen om problemen op te lossen met betrekking tot de planeet, de mens en de maatschappij en initiatieven te versnellen in samenwerking met gelijkgestemde partners, op basis van de technologieën en processen die bij de fabrikant hoog in het vaandel staan.

Private Lease

Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen voor eigen rekening. Er zijn een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die wel aangeschaft kunnen worden. Bijvoorbeeld winterbanden. Indien gewenst, dan zijn deze op te nemen in de leaseovereenkomst. Via Private Lease rijdt u veilig, verantwoord en vertrouwd in een nieuwe auto. Met eerlijke voorwaarden en een bescherming tegen te hoge financiële lasten.

Opkomende merken om te leasen:

De Leasemaatschappij koopt de auto en hij blijft hun bezit. Jij houdt je spaargeld dus lekker voor jezelf en hoeft je niet druk te maken over het verkopen of inruilen van je auto. Aan het eind van de overeenkomst lever je de auto weer in en kies je weer een nieuwe.

U bepaalt zelf de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Bovendien zitten vrijwel alle autokosten inbegrepen bij het maandbedrag. Kiest u voor Private Lease dan, gaat u geheel zorgeloos rijden in de auto van uw dromen. Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Private lease-auto’s vergelijken biedt dan uitkomst. Filter in een private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. 

De kosten van private lease zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type auto en de leaseperiode. Kies je voor private lease van een elektrische auto, dan zijn de maandelijkse kosten meestal hoger dan hetzelfde model auto dat op brandstof rijdt. Ook tussen het private leasen van een automaat en een handgeschakelde auto zitten verschillen in prijs. Als je een private lease-aanbieding kiest, bespaar je ook weer wat geld door de korting die je krijgt.