VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Kopen van een tweedehandse auto

Ben jij van plan om een tweedehandsauto te kopen, bijvoorbeeld een Dodge, dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Met een paar handige tips koop jij een goede occasion, waar je nog jaren plezier van kan hebben.  

Tip 1: Koop geen auto van een oude dame

Een bekende grap is dat iemand een auto koopt van een “oud dametje.” Dit is een auto waar altijd voorzichtig mee is gereden en relatief weinig kilometer zijn afgelegd. De auto heeft vaker in de garage gestaan dan mee gereden. Deze auto’s moeten wel goed zijn. Helaas weet je nooit zeker of dit de waarheid is. Koop je een tweedehandsauto, let er dan op of de garage wel is aangesloten bij de BOVAG. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen

Tip2: Zorg dat iemand je komt helpen bij pech onderweg 

Met een tweedehandsauto’s auto is de kans op een keer pech onderweg groter dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Vraag bij de dealer of zij meteen zorgen voor de pechhulp service voor onderweg. Doen ze dit niet, sluit dan niet meteen een aan pechhulp abonnement af. Tegenwoordig heb je ook goede en goedkopere diensten voor pechhulp, bijvoorbeeld RoadGuard.  

Tip 3: Print deze tips uit 😉

Vergeet deze twee tips niet bij jouw zoektocht voor de perfecte auto. Print ze daarom uit of schrijf ze op een geeltje, want hoe zonde zou het zijn als je toch een auto koopt van een “oud omaatje” en vervolgens ergens stil komt te staan onderweg.