VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Meer bagage meenemen tijdens autovakantie

Op vakantie gaan is ontzettend leuk, maar alle bagage dat mee moet kan nog weleens voor problemen gaan zorgen. Het past niet achterin, de kinderen kunnen ook al geen kant meer op en de bijrijder heeft vrijwel geen beenruimte meer. Dit is niet alleen erg hinderlijk, maar het is daarnaast ook niet nodig!

Dakkoffers voor meer bagage

Door het gebruik van een dakkoffer kun je veel meer bagage kwijt op het dak, waardoor jullie comfortabeler in de auto zitten. Nu is de aanschaf van een dakkoffer erg prijzig, maar je zou hem ook kunnen huren. Op die manier heb jij geen dure aankoop, staat die koffer niet de rest van het jaar in een hoekje in de schuur en kun je toch gewoon op vakantie met het hele gezin.

Ook is er geen gedoe met het monteren van de koffer, dit wordt namelijk allemaal voor je geregeld door een professional. Uiteraard wordt hierbij gebruik gemaakt van de juiste materialen.

Trekhaakkoffers

Wil je liever geen koffer op het dak, of heb je naast een dakkoffer nog meer ruimte nodig? Dan zou je ook een trekhaakkoffer kunnen huren of kopen. Dit is de ideale oplossing wanneer je niets op het dak kan of mag vervoeren, maar ook zeker wanneer je nog extra ruimte nodig hebt.

Ook deze koffer hoef je niet zelf aan te schaffen maar kun je tegen een redelijke prijs huren. Zo heb je geen opslagruimte nodig voor de koffer en hoef jij je niet druk te maken om het monteren; want ook dat wordt voor je gedaan.

Kosten

Wat de tarieven per dag zijn is erg afhankelijk van welke koffer je kiest, welk formaat je daarvan nodig hebt en hoe lang je de koffer wilt gaan huren. Wel is het zo dat, hoe langer je hem nodig hebt, hoe goedkoper het dagtarief uiteindelijk wordt.

Dak- en fietsdrager verhuur

Heb je thuis een dakkoffer, skibox of een fietsendrager liggen, maar ontbreken de dakdragers? Dan is dat gelukkig nog geen reden om alles weg te doen, want dakdragers kunnen gewoon gehuurd worden. Vergis je echter niet; sommige auto’s hebben standaard een dakrails, deze zit over de lengte aan beide kanten van de auto. Dit is niet hetzelfde als een dakdrager, deze moeten hier nog bovenop worden geplaatst.

Wat zijn dakdragers?

Een set dakdragers zijn de basis voor je skibox, maar ook voor een dakkoffer of fietsendrager. Deze dragers worden op het dak gemonteerd, van de bestuurderskant naar de bijrijderskant. Eentje ter hoogte van de deuren voorin, en de tweede ter hoogte van de deuren achterin.

Op vrijwel iedere auto kunnen deze dakdragers geplaatst worden. Het maakt hierbij dus niet uit of je een open- of gesloten dakrails hebt, of helemaal geen dakrails op het dak hebt zitten. Over de montage hoef je niet in te zitten, deze worden kosteloos en professioneel voor je gemonteerd.

Wat zijn fietsendragers?

De fiets meenemen naar je vakantiebestemming of een dag fietsen binnen Nederland? Als je de fiets mee wilt nemen op de auto, heb je daar fietsendragers voor nodig. Dit kan natuurlijk heel eenvoudig op de trekhaak zoals je wel vaker bij auto’s ziet, maar ook wanneer je geen trekhaak hebt kun je de fietsen meenemen.

Er zal in dat geval namelijk een dakdrager op de auto geplaatst worden, waar de fietsen vervolgens op gezet kunnen worden. Het is mogelijk om vier, en in sommige gevallen vijf, fietsen mee te nemen op het dak van de auto.

De kosten

Het starttarief voor dakdragers bij Optimaalreiscomrt bedraagt €41,00 en daarnaast betaal je nog per dag dat je de dragers huurt. Hierbij geldt dat, hoe langer je huurt, hoe goedkoper het dagtarief is.