VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Motorreis Noordkaap, liefde op het eerste gezicht

Lange Motorreis Noordkaap, dat is het doel van onze drie motorvrienden uit Erp. De voetbalclub in Erp heet RKVV Erp en is gevestigd aan de rand van het dorp. Dit sportpark heet Den Uil. Er is maar één voetbalclub in Erp met als gevolg dat RKVV Erp veel elftallen heeft. Pupillen, junioren, senioren en ook veteranen. En natuurlijk zijn ook de dames van de partij. Het voetbal voor dames en meisjes heeft in ons kleine kikkerland een enorme vlucht genomen. Maar dat kan ook niet anders want ons nationaal dameselftal heeft de laatste jaren veel successen geboekt. Motorreis Noordkaap. 

Ben niet bang voor de Noorse trollen

Motorreis Noordkaap. RKVV Erp is opgericht in 1944. Het zuiden van ons land was toen al bevrijd terwijl een groot deel van ons land nog een barre en gruwelijke periode voor de boeg had. Denk maar aan de verschrikkelijke hongerwinter. Na de oorlog kwam de bevrijding, iedereen was natuurlijk heel blij en opgelucht dat die ellende voorbij was, eindelijk voorbij. Eindelijk verlost van het Duitse juk. Een juk dat heel veel ellende, verdriet, angst, honger en pijn heeft gebracht. Beste mensen dit nooit meer, wat er ook mag gebeuren. Motorreis Noordkaap. 

Breng een bezoek aan het Vikingmuseum

Motorreis Noordkaap. In de periode van bevrijding, feest en opluchting werd de voetbalclub in Erp opgericht. Op 24 december 1944 om precies te zijn. Een dag voor het kerstfeest. RKVV Erp telt maar liefst 34 teams, natuurlijk allemaal gehuld in het fraaie clubtenue. Dit tenue bestaat uit: blauw shirt, witte broek, blauwe kousen. Blauwe korenbloemen plukte jij voor mij. Blauwe korenbloemen, zonnige dagen die zijn nu voorgoed voorbij. Blauwe korenbloemen van zusjes De Roo. Ook onze motorvrienden Bertus op zijn Norton, Tinus op zijn BSA en Jo op zijn Duitse BMW hebben vele jaren voetbal gespeeld bij RKVV Erp. Motorvakantie Noordkaap.