VSENV
Image default
Zakelijk

Geld besparen bij het kopen van beroepskleding

Veel bedrijven kiezen ervoor gebruik te maken van beroepskleding, oftewel bedrijfskleding. het dragen van deze kleding tijdens het uitoefenen van het werk kan verschillende voordelen met zich meebrengen. Om deze voordelen te benutten gebruiken veel bedrijven dan ook beroepskleding. Deze kleding kan echter aardig wat kosten en al helemaal als je bijvoorbeeld personeel hebt, verschillende soorten kleding hebt of wilt of zowel binnen als buiten werkt. het kan dan erg handig zijn om geld te besparen bij het kopen van beroepskleding. Hieronder vindt je enkele tips waarmee je op deze aankopen geld kunt besparen.

Koop groot in

Groot inkopen kan zorgen voor lagere kosten. Vaak is het zo dat bedrijven beroepskleding kopen dat ze nodig hebben, in sommige gevallen nog enkele kleren extra kopen voor de zekerheid en meer dan dat ook niet. Een belangrijke tip is echter om groot in te kopen en aan de langere termijn te denken. Als je bijvoorbeeld over een tijdje meer personeel zult hebben, of je personeel nieuwe kleding wilt geven omdat hun huidige kleren verouderen, is het een aanrader ook de kleding die je ze over een tijdje zult geven alvast in te kopen. Wanneer je een grote hoeveelheid aan kleding koopt is het immers goedkoper per stuk. Het dubbele kopen kan dus aardig wat geld schelen. 

Tegenovergestelde seizoen

Het is logisch dat je je personeel in de zomer zomerkleding zult geven en in de winter winterkleding. Het is echter niet slim om ook in de zomer of richting de zomer de zomerkleren te kopen en hetzelfde met de winter. Als de vraag stijgt, zal de prijs ook stijgen bij een product en richting de zomer stijgt uiteraard de vraag naar zomerkleding. Hetzelfde geldt dus ook voor de winter. Een slimme optie kan dan ook zijn om in de winter alvast een grote hoeveelheid zomerkleren te kopen en in de zomer een grote hoeveelheid winterkleren. 

Wordt een vaste klant

Bedrijven die zorgen voor beroepskleding zullen je in veel gevallen na een tijdje een bepaalde korting geven omdat je als het ware een vaste klant bent geworden. Om een status als vaste klant te krijgen is het echter wel noodzakelijk je bedrijfskleding altijd bij hetzelfde bedrijf te kopen. Door altijd bij hen in te kopen lever je hen uiteraard ook geld op. Dat willen zij niet kwijt. Dat betekent dat ze jou als vaste klant niet kwijt willen en ook snel geneigd zullen zijn je een bepaalde korting te geven omdat je vaste klant bent. Het doel hiervan is dat je ook hun vaste klant bent, maar tegelijkertijd is het erg voordelig voor jou en je bedrijf. Kortingen worden niet makkelijk gegeven als je ergens voor de eerste keer bedrijfskleding koopt. Verder worden er soms zelfs afspraken gemaakt zoals een bepaalde hoeveelheid kleding die het bedrijf standaard per jaar krijgt tegenover bepaalde voorwaarden en bedragen.