VSENV
Image default
Woning en Tuin

De voorkant van je huis opleuken?

Als het gaat om het beoordelen van een huis, is het eerste wat je ziet de buitenkant. De gevel is een bepalende factor voor de algehele uitstraling en aantrekkingskracht van de woning. Ziet je huis er gedateerd uit en wil je daar verandering in brengen? Lees dan dit artikel om inspiratie op te doen voor een opknapbeurt!

Voortuin herinrichten

De voortuin is de eerste kennismaking met een woning. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een aantrekkelijke voortuin te creëren. je zult versteld staan hoeveel verschil een kleine opknapbeurt aan de voortuin kan maken. Je kunt ervoor kiezen om grote bloempotten bij de voordeur te plaatsten om een verwelkomende sfeer te creëren. Daarnaast kan je ook tuindecoratie toevoegen aan je voortuin. Als je voortuin groot genoeg is zou je ervoor kunnen kiezen om een vijver te laten plaatsen. Een folievijver is geschikt voor een voortuin vanwege het feit dat je met de folie zelf de grootte en diepte kunt bepalen van de vijver. Bij een kleinere voortuin zou een pergola geplaatst kunnen worden zodat klimplanten kunnen groeien om de voortuin (nog) groener te maken.

Nieuwe voordeur

Ook de voordeur bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van je woning. De kleur en de kwaliteit spelen daarbij ook een grote rol. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de stijl van je huis. Bij een klassieke stijl is het aan te raden om voor hardhout te gaan. Veelgebruikte houtsoorten voor voordeuren zijn eikenhout, meranti en merbau. Voor een modernere uitstraling is een kunststofvoordeur aan te raden. Kunststofvoordeuren zijn onderhoudsvriendelijk en hebben een lange levensduur. Als je je voordeur niet wil laten vervagen zou je er ook voor kunnen kiezen om je huidige voordeur van een andere kleur te voorzien die bij de stijl van je woning past.

Dak luifel plaatsen  

Tegenwoordig plaatsen steeds meer mensen een dakluifel. Een luifel aan de voordeur zorgt namelijk  direct voor een stijlvol aanzicht. Daarnaast heeft een dakluifel ook talloze voordelen. Het voorkomt namelijk dat regen en hagel de hal binnen komen en het zorgt ervoor dat de voordeur beter beschermt blijft tegen invloeden van neerslag. Daarnaast zorg je er ook voor dat wanneer er iemand bij je op bezoek komt, diegene niet in de regen hoeft te staan wachten. Deurluifels heb je in allerlei soorten en maten. Daardoor is het belangrijk om jezelf van te voren goed te informeren naar de materiaalsoorten en afmetingen. Robuuste en duurzame materialen zijn glas, polyester en aluminium en zijn bestand tegen hagel, sneeuw en regen.

Dakluifel