VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Tips als je gaat kijken voor je rijbewijs

Tips als je gaat kijken voor je rijbewijs

–          Kijk vooraf naar het slagingspercentage van de rijschool die je wilt kiezen. Hierdoor kan je vergelijken welke rijschool het beste scoort.

–          Samen met je instructeur kan je bepalen en overleggen hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt. Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 39 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Laat de instructeur van je rijschool daarom inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Die kan dit vanuit ervaring het beste doen.

–          Kies een goede rijschool. Dit is niet altijd de goedkoopste.

–          Overleg met je instructeur wanneer je klaar bent om rijexamen te doen. Die weet wanneer je rijvaardig bent en hoeveel lessen je daarvoor nodig hebt. Hij kan je uitleggen wat je allemaal moet kunnen en kennen om veilig en zelfstandig auto te rijden.

–          Vergelijk altijd voor je een beslissing maakt de prijzen van pakketten en losse lessen, hierdoor kom je het voordeligste uit.

–          Een tussentijdse toets maakt de kans om te slagen groter. Een tussentijdse toets is een proefexamen. Je doet de tussentijdse toets bij een examenlocatie van het CBR. Een tussentijdse toets voor het autorijbewijs duurt 55 minuten. Dat is net zoals bij het gewone rijexamen. Zo ervaar je hoe het echte rijexamen voor de auto gaat. En je went alvast aan de examensituatie. Dat voelt namelijk toch iets anders dan je rijlessen.

 

Theorie examen

Naast de rijlessen moet je ook een theorie examen afleggen bij het CBR, voordat je op mag voor je rijbewijs. Je mag pas op voor je praktijk examen, nadat je je theorie toets hebt gehaald. De ene persoon slaagt in 1 keer en de ander persoon slaagt pas na 5 keer. Dit verschilt heel erg per persoon en het komt vaker voor dat mensen het niet in een keer halen. Tijdens dit examen krijg je vragen en daar moet je antwoord opgeven. De toets bestaat uit 2 verschillende onderdelen. Bij veel rijscholen zit ook een theorie cursus bij het pakket inbegrepen, zoals bij rijschool Rijen.

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-rijen/