VSENV
Image default
Bedrijven

Een huis voor de toekomst met een architect duurzaam bouwen

Een nieuw huis duurzaam bouwen

Door de toenemende aandacht voor natuur en milieu wordt ook de behoefte voor duurzame en ecologische huizen groter. Duurzaam bouwen is een vrij breed begrip, maar het komt er op neer dat je bij duurzaam bouwen rekening houdt met het effect op het milieu. Een goed voorbeeld van een duurzaam en ecologisch huis is een passiefhuis. Een passiefhuis is een huis dat maar heel weinig energie verbruikt voor de verwarming. Passiefhuizen zijn vaak heel goed geïsoleerd waardoor er een stuk minder energie nodig is om het huis te kunnen verwarmen.

Een ouder huis duurzaam verbouwen

Mocht je al een ouder huis hebben dat helaas nog niet zo duurzaam gebouwd is, dan zijn er genoeg mogelijkheden om je huis duurzaam te verbouwen. Een van de mogelijkheden is om al het glas in het huis te laten vervangen door dubbel glas. Ook kan de buitenzijde van het huis worden aangepakt door het gebruik van isolerende materialen. Daarnaast is het verbouwen van je huis in plaats van volledige nieuwbouw ook al een goede vorm van duurzaamheid.

Hulp van een architect duurzaam bouwen

Het is begrijpelijk dat je zelf niet weet waar te beginnen. Een architect duurzaam bouwen kan jou helpen bij het realiseren van een duurzaam en ecologisch huis. De architect kan bij het bouwen van een nieuw huis het huis zo ontwerpen dat het zo veel mogelijk milieubewust gedaan wordt. Ook kan de architect helpen bij het ontwerpen van een verbouwing van een al ouder huis.

https://www.ihcarchitects.com/architect-duurzaam-bouwen/