VSENV
Image default
Cadeau

Redenen om iemand een cadeau te geven

Volgens woordenboeken zijn geschenken iets dat “vrijwillig wordt overgedragen” en “geen tegenprestatie inhoudt”. Dat is natuurlijk maar de eenvoudige versie van het begrip geschenken. De redenen waarom mensen geschenken geven is omdat we geloven dat we daardoor een relatie met een ander kunnen aangaan – en niet alleen de romantische soort! Het kan gaan om vriendschap, mentorschap, professionele relaties, enzovoort.

In feite is opgemerkt dat het geven van geschenken een belangrijk onderdeel is van menselijke interactie. In het kort kun je zelfs zeggen dat de daad van het geven en ontvangen van geschenken mensen kan helpen een sterkere emotionele band te vormen met de mensen om wie ze geven of met wie ze toenadering zoeken. Dus als je merkt dat je dicht bij iemand wilt komen of als je in een bijzonder gevende bui bent, hier zijn een aantal redenen waarom je iemand een cadeau zou moeten geven dat niets te maken heeft met feestdagen of andere grote speciale gelegenheden.

Om je liefde te uiten

Een van de redenen waarom mensen elkaar geschenken geven, zoals een Cadeaubox voor hem, is omdat het de versie is van de ’taal der liefde’. Niet ieder van ons is geboren met een ‘zilveren tong’ en zelfs iemand die in het bezit is van grote welsprekendheid kan zijn liefde niet altijd in woorden uitdrukken. Dat is waar geschenken om de hoek komen kijken.

Een attent geschenk zoals brievenbus cadeaus kan hetzelfde effect hebben als duizend mooi verzorgde woorden. Het kan de persoon aan wie je een geschenk geeft laten zien dat je de relatie die jullie beiden delen – of het nu een romantische of platonische relatie is – koestert en waardeert. Bovendien zijn gepersonaliseerde geschenken – zoals fotoboeken, ingelijste prenten en zelfs fotokussens, een mooie manier om de mooiste momenten uit je relatie te laten zien en een sterkere emotionele band met je geschenkgever te koesteren.

Mensen zich speciaal laten voelen

Een geschenk geven aan je vrienden die weggaan voor de universiteit, aan een collega die met pensioen gaat of aan een familielid dat van plan is naar het buitenland te verhuizen is slechts een van de vele manieren om dankbaarheid te tonen. Hun een persoonlijk geschenk geven zal je relatie met hen des te sterker maken en bovendien geeft het hen iets om je aan te herinneren. Bovendien zullen ze het ook waarderen dat je de tijd nam om speciaal voor hen iets bijzonders uit te zoeken of te maken.

Pro Tip: Mensen voelen zich graag speciaal en gewaardeerd – vooral door iemand om wie ze geven of die ze hoogachten. Daarom waarderen mensen gepersonaliseerde geschenken meer dan algemene. Als je op zoek bent naar een paar zakformaat, attente en gemakkelijk te personaliseren geschenken, kun je kiezen voor iets als fotoafdrukken, story tag kaarten of mini layflat fotoboeken.

Gerelateerde artikelen

Trends in kraamcadeaus

Armband ideeën om uw eigen sieraden te maken

Op zoek naar een foto in glas?