VSENV
Dienstverlening

Een laptop kopen met het juiste formaat

Wilt u binnenkort een laptop kopen, maar twijfelt u nog over het specifieke formaat? Bij Electrocorner.nl kunt u kiezen uit verschillende laptop formaten van HP Pavilion. Hoe kleiner het apparaat, des te lichter zijn gewicht en des te makkelijker mee te nemen. Echter heeft het formaat van een HP Pavillion, maar uiteraard ook van andere modellen, ook invloed op het prestatievermogen van de laptop. U dient zich bij uw keuze dus vooral te laten leiden door de vraag wat u precies met de laptop wilt doen.

De beelddiagonaal en de beeldverhouding

Gaat u binnenkort een laptop kopen, dan zult u de afmetingen van het beelddiagonaal altijd in inches vermeld zien. Het beelddiagonaal betreft de afstand tussen de linkeronderhoek en de rechterbovenhoek. Een inch is om precies te zijn 2,54 centimeter. Wilt u een stijlvolle laptop kopen, bijvoorbeeld een HP Pavillion met een beelddiagonaal van 13 inch? Dan maakt u het rekensommetje 13 x 2,54 = 33,02 centimeter om u een beeld te kunnen vormen van zijn grootte. Bijna alle laptops hebben een 16:9 beeldverhouding. Dit staat voor de relatie tussen de breedte en de hoogte van het scherm.

De gemakkelijkst draagbare laptops

Wilt u een laptop kopen die u met het grootste gemak overal mee naartoe neemt? Dan kiest u natuurlijk voor een zogeheten ‘ultraportable’ variant. Deze laptops hebben vaak een beelddiagonaal van 10,1 inch, alhoewel groter steeds vaker voorkomt. Ultradraagbare varianten zijn dan ook de kleinste laptops die er op dit moment bestaan. Veel van deze laptops kunt u ook omklappen tot een tablet. Ze zijn dan ook uitgerust met een touchscreen. Denkt u bijvoorbeeld aan de HP Pavilion x360. Deze HP Pavilion beschikt over een 14 inch beelddiagonaal en een i3 processor.

Laptops voor intensiever (dagelijks) gebruik

Wilt u wellicht een dergelijke ultraportable laptop kopen, zorg er dan voor dat u zich altijd bewust bent van de sterkte van de processor. Een processor van i3 is geschikt voor basisgebruik. Dit soort laptops kan het beste worden gezien als een digitaal kladblok. U gebruikt het apparaat voornamelijk om in documenten te werken en e-mails te versturen. Wilt u een laptop kopen voor intensiever zakelijk gebruik, dan heeft u al gauw een i5 processor nodig. U kiest dan voor bijvoorbeeld de HP Pavilion van 13, 15 of 17 inch.