VSENV
Image default
Dienstverlening

Een mooie plechtigheid bij een uitvaartcentrum in Den Haag regelen

Het regelen van een uitvaart vanuit een uitvaartcentrum in Den Haag is voor veel mensen een zware opgave. Recent een dierbare verliezen en dan ook nog de uitvaart moeten regelen, kan erg veel vragen van de nabestaanden. Dan is het goed om te weten dat u dit ook uit handen kunt geven aan een ervaren uitvaartverzorger, zoals Memento Mori. Zij kunnen de uitvaart voor u verzorgen vanuit één van de uitvaartcentra in Den Haag. Of het nu gaat om een begrafenis of crematieverzorging, u kunt ervan verzekerd zijn dat de begrafenis wordt uitgevoerd naar wens van de nabestaanden en de overledene.

Wat gebeurt er met de as van een overledene?

Na een crematie vanuit een uitvaartcentrum in Den Haag wordt de as op grond van wettelijke voorschriften een maand bewaard bij het uitvaartcentrum. Daarna wordt de as vrijgegeven aan de nabestaanden. U kunt nu de urn laten bijzetten in een urnenmuur of een urnentuin. Ook kan de urn worden begraven in het graf van bijvoorbeeld de partner van de overledene. U kunt ook kiezen voor uitstrooien. Er zijn speciale uitstrooivelden waar u dit kunt doen. Het is niet toegestaan om de as van een overledene op een willekeurige plek uit te strooien. Sommige mensen verwerken een klein beetje as in een sieraad of een tatoeage. Ook dit is uiteraard een optie.

Wie kan de uitvaart van mijn overleden dierbare verzorgen?

Als een dierbare komt te overlijden dan kunt u direct contact opnemen met Memento Mori in Den Haag. Een uitvaartverzorger komt zo snel mogelijk bij u langs om de uitvaart te bespreken. Er wordt een uitvaartcentrum in Den Haag of daarbuiten gekozen en uw wensen worden genoteerd. Uiteraard hoort daar ook het laten drukken van rouwbrieven bij en het eventueel plaatsen van een advertentie. Alle praktische zaken omtrent de uitvaart worden u op deze manier uit handen genomen. U kunt zich daardoor concentreren op de uitvaart zelf en uiteraard daarna op het verwerken van het verlies van uw dierbare.