VSENV
Image default
Dienstverlening

Vacatures voor letselschadebehandelaars

Heb je ervaring in de verzekeringsbranche en ben je toe aan de volgende stap in je carrière? Of heb je een juridische opleiding gevolgd en wil je nu eens echt wat anders? Denk dan eens na over een baan als letselschadebehandelaar! De interessantste vacatures voor letselschadebehandelaars vind je bij partijen als Rochewood.

 

Wat is een letselschadebehandelaar? 

Als letselschadebehandelaar is geen dag hetzelfde en je maakt echt het verschil voor jouw cliënten. Wanneer jouw cliënt letsel heeft opgelopen bij een ongeluk, beoordeel jij de situatie en wie aansprakelijk is voor de schade. Vervolgens bepaal je de hoogte van de schadevergoeding voor je cliënt. Daarbij houd je niet alleen rekening met de reeds opgelopen schade, maar ook met eventueel inkomensverlies. En jouw taak als letselschadebehandelaar gaat nog verder dan alleen de juiste afhandeling van de financiële schade. Je draagt ook bij aan het herstel van je cliënt door ervoor te zorgen dat hij bijvoorbeeld hulp krijgt in de huishouding of langdurige fysiotherapie als revalidatie. Je doet er alles aan om het herstel van jouw cliënt zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen. Daar heeft iedereen immers baat bij! 

 

Waar vind je vacatures voor letselschadebehandelaars?

Het vak van letselschadebehandelaar is breed en dat geldt ook voor het werkveld. Zo kun je als letselschadebehandelaar bijvoorbeeld werken bij een advocatenkantoor, een expertisebureau of bij een belangenbehartiger. Daarnaast hebben veel (rechtsbijstands-)verzekeraars letselschadebehandelaars in dienst. 

In dat laatste geval werk je aan de ‘WA-kant’ van het vak. Jouw cliënten maken aanspraak op een verzekering en jij toetst de wettelijke aansprakelijkheid. Op de vraag of en hoe de verzekering de letselschade die is geleden, dekt, geef jij antwoord. Je beheert daarmee de portemonnee van de verzekeraar. Jaarlijks lopen er ruim 65.000 letselschadezaken. De behandeling van al deze zaken kost veel tijd en biedt ontzettend veel uitdaging.

 

Welke opleiding heeft een letselschadebehandelaar nodig?

De meeste vacatures voor letselschadebehandelaar vragen om een juridische opleiding op hbo- of wo-niveau. Je komt als letselschadebehandelaar immers in aanraking met diverse juridische rechtsposities en belangen. Heb je een studie Rechten of Sociaal Juridische Dienstverlening gevolgd? Dan is dat een uitstekende voorbereiding op dit beroep. Vakken zoals verzekeringsrecht, aansprakelijkheidsrecht, of medisch recht komen ook uitstekend van pas.

Daarnaast vragen veel vacatures om Wft-diploma’s. Bijvoorbeeld de Wft-Basis of Aft-Schade Particulier. Deze diploma’s worden voornamelijk in de verzekeringsbranche gevraagd, maar ze zijn niet noodzakelijk als je over de juiste vooropleiding en ervaring beschikt.