VSENV
Image default
Dienstverlening

Wat moet een begrafenisondernemer allemaal doen en welke verantwoordelijkheden draagt die?

De rol en verantwoordelijkheden van een begrafenisondernemer zijn in de loop der jaren geëvolueerd van iemand die de overledene heeft voorbereid op de begrafenis tot de moderne begrafenisondernemer van vandaag, die vele andere taken vervult om de familie door hun moeilijke tijd van verlies te helpen. Begrafenis- en herdenkingstaken die ooit werden uitgevoerd door vrienden, familie of geestelijken worden vaak de verantwoordelijkheid van de uitvaartondernemer.

Een begrafenisondernemer houdt toezicht op elk detail in de planning en voorbereiding van een uitvaart. Hij zorgt ervoor dat het lichaam naar het uitvaartcentrum wordt vervoerd, samen met de nodige overlijdensakten en papierwerk. Alle details worden door deze persoon afgehandeld zodat de familie en vrienden van de overledene kunnen rouwen zonder dat hij of zij te maken krijgt met papierwerk en andere legaliteiten.

Eerst een ontmoeting met de begrafenisondernemer bij een overlijden

De familie zal een ontmoeting hebben met de begrafenisondernemer nadat hun geliefde is overleden. Samen met hun hulp kiest de familie een kist, kluis of urn. De begrafenisplechtigheid wordt gepland, evenals discussies over de bloemstukken, muziek, kistdragers, geestelijken, grafsteen of grafmarker, enz. Vrijwel elk aspect van een begrafenis- of herdenkingsdienst wordt gepland met de hulp en hulp van de directeur. Zij regelen ook de betalingen aan alle derde partijen, zodat de familie van de overledene niet veel cheques hoeft te schrijven. Eén betaling aan de directeur zal alle noodzakelijke uitgaven dekken.

Kamers of andere ruimtes om afscheid te nemen

Vaak zal een uitvaartcentrum kamers en faciliteiten beschikbaar hebben voor de familie om foto’s te organiseren of een video-diavoorstelling te maken van hun geliefde. Een begrafenisondernemer zal deze kamers ter beschikking stellen van de familie en alle hulp bieden bij het selecteren van een gastenboek en bedankbriefjes.

Na een ontmoeting met de familie is het dan de taak van de uitvaartondernemer om de geliefde voor te bereiden op de dienst door middel van balseming of crematie. Alle voorbereidingen zoals het kistje, het aankleden en het aanbrengen van make-up worden gedaan door de begrafenisondernemer of gelicenseerde begrafenisondernemers die bij het uitvaartcentrum werken.

Alle formaliteiten worden geregeld door de begrafenisondernemer

De begrafenisondernemer neemt contact op met de begraafplaats om het graf te laten graven of om een kluis te laten openen, bijvoorbeeld in een mausoleum. Hij staat ook in contact met de gekozen geestelijken van de familie en geeft alle informatie door over het tijdstip van de dienst en de gekozen muziekselecties. De directeur stuurt ook informatie over de overlijdensberichten naar de plaatselijke krant en neemt contact op met de levensverzekeraar van de overledene om hen op de hoogte te brengen van het overlijden.

Na de uitvaartdienst regelt de uitvaartondernemer het vervoer van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats. Ze zullen ook bloemen naar het graf brengen, met eventuele extra bloemen en arrangementen die naar de plaats gaan waar de familie voorstelt – zoals donaties aan ziekenhuizen, enz.

Een begrafenisondernemer helpt de familie en vrienden van een overleden geliefde door het uitvaartproces zonder zich zorgen te hoeven maken over de details. Samen met de professionele begeleiding van de begrafenisondernemer kan de familie zich richten op het rouwen en het met liefde herdenken van hun geliefde.

https://uitvaartpolis-online.com/begrafenisondernemer-eindhoven/