VSENV
Image default
Electronica en Computers

Waar let je op bij de aankoop van een externe harde schijf?

Waar let je op bij de aankoop van een externe harde schijf?

Bij het kopen van een (nieuwe) externe harde schijf zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je hebt de keuze uit HDD (Hard Disk Drive) of SSD (Solid State Drive). Het verschil zit hem dan niet alleen in de prijs, maar ook in de mogelijkheden. De HDD is een goedkope schijf waar je veel meer geduld voor moet hebben als bij een SSD schijf. Daarnaast zien we ook gewoon dat steeds meer fabrikanten alleen nog maar SSD schijven produceren. Dit is omdat ze niet alleen sneller opstarten, maar vooral ook de bestanden sneller kunnen lezen en schrijven. In een mum van tijd maak je een backup van je computer of zet je bijvoorbeeld een film van een paar GB hierop. Tijd is immers ook geld en je ervaart ook minder stress van het wachten.

Ga voor de stevige 2TB SSD schijf van samsung

Onze aanbeveling zou zijn een 2tb ssd kopen. Niet alleen computerprogramma’s of games nemen steeds meer ruimte in beslag, maar ook bestanden zoals een foto of video. Dit is gewoon puur omdat de kwaliteit van het beeld hoger is. Met een 2TB schijf ben je voorbereid op de toekomst en dan kun je er ook jarenlang van genieten. In dit voorbeeld hebben wij die van het merk Samsung gekozen omdat deze extra stevig is en ook nog betaalbaar is voor de meeste mensen. Daarnaast beschikt hij over een hoge snelheid waardoor hij door duizenden mensen wereldwijd met 5 sterren is beoordeeld.

Ook als je een duurzame keuze wil maken is dit een aanrader. Hij is namelijk net wat dikker dan de andere en daardoor ook iets beter beschermd tegen val of stootschade. Dit heeft natuurlijk wel zijn grenzen, maar onder de 3 meter valafstand zou er niets mee moeten gebeuren. Ook heeft hij een IP65 certificering, wat betekent dat hij bestand is tegen waterschade. Vaak neem je hem mee naar je werk of school en dan kan er wel eens een flesje niet goed dicht zitten. Zolang het geen liters zijn kan deze schijf daar niet door kapot gaan.

Kies voor een betaalbare externe harde schijf

Voor de mensen die iets minder te besteden hebben raden wij een externe harde schijf aan. De 1tb ssd extern is dan een verstandige keuze. Deze is van het merk Sandisk, dat jarenlang een van de grootste spelers is geweest op deze markt. In 2015 zijn zij overgenomen door Western Digital en zij zijn wereldwijd gezien toch echt wel een top 5 marktleider. Dit betreft kenmerkt zichzelf niet alleen door de betaalbaarheid wat komt doordat ze een grote afzetmarkt hebben. Maar vooral ook omdat ze met de technieken vaak een van de eerste zijn.

Sandisk is onderdeel van Western Digital en een van de marktleiders op dit gebied. Kwaliteit voor een betaalbare prijs. Bovendien wordt deze schijf ook veel verkocht om zijn ruime garantieperiode van 3 jaar. Daarnaast zijn bedrijven ook gek op de externe SSD schijven van dit merkt. Dit komt doordat je hem ook goed kunt beschermen tegen diefstal van gegevens. Je kunt een beveiliging op de schijf zelf zetten met een wachtwoord. Echter kun je ook gebruikmaken van de 256 bits encryptie.