VSENV
Financieel

Hoe werkt zakelijke mediation?

Wanneer zakenpartners of mede-eigenaren het niet eens kunnen worden over een beslissing, is het belangrijk om een oplossing te zoeken zodat er geen impasse of andere problemen ontstaan. Dit betekent dat er hulp moet worden gezocht door middel van bemiddeling en andere mogelijke oplossingen.

Mediation is belangrijk voor veel zakelijke zaken en bij conflicten tussen twee of meer partijen. Het is mogelijk om een oplossing te zoeken voor het argument op voorwaarde dat alle betrokkenen openstaan voor het uiteindelijke compromis. Dit betekent dat zij bereid zijn een vreedzame oplossing te zoeken die zij met een bemiddelaar en deze te bespreken en aan te vullen. Dit kan betekenen dat een advocaat wordt ingehuurd om te assisteren bij het geven van advies en het invullen van papieren. Wanneer de zakenpartners of mede-eigenaren hebben besloten om te bemiddelen, hebben zij ingestemd met een informele remedie tegen de ruzie in een vergaderzaal of een comfortabele locatie waar de vrede te allen tijde zonder emotionele uitbarstingen moet worden bewaard.

Bij de toepassing van de bemiddeling kan het nodig zijn dat de partijen een contract ondertekenen voor de uitkomst van de bemiddeling, zodat deze bindend is en voor de rechter kan worden afgedwongen als er de mogelijkheid bestaat dat het conflict na de bemiddeling voortduurt. In de meeste situaties is de bemiddeling echter niet gedwongen. Dit betekent dat als één persoon niet tot een compromis kan komen, dat de bemiddeling mislukt en dat er andere wegen nodig zijn. Voor een succesvol resultaat is echter een open en eerlijke communicatie nodig. Dit kan betekenen dat er onderhandeld moet worden, maar er moet een einde komen aan de argumentatie die in de eerste plaats door de betrokkenen wordt nagestreefd.

Zelf op zoek naar mediators Nederland? Kijk eens op mediatorkaart.nl

https://mediatorkaart.nl/