VSENV
Image default
Gezondheid

Hoe kan je vermoeidheid tegengaan?

Vermoeidheid is een veel voorkomend symptoom dat iedereen op een bepaald moment in zijn of haar leven ervaart. Ongeveer 20% van de Amerikanen heeft dagelijks last van vermoeidheid die hun dagelijks leven belemmert. Steeds meer mensen melden zich in het ziekenhuis, bij de dokter of in een polikliniek met vermoeidheid als voornaamste symptoom. Er zijn zoveel oorzaken voor vermoeidheid dat het soms lang kan duren om de precieze oorzaak te achterhalen.

Naast aspecten van het dagelijks leven kunnen voorgeschreven medicijnen en ziekten, aandoeningen en stoornissen, zowel fysiek als psychologisch, vermoeidheidssymptomen veroorzaken.

Algemene vermoeidheid kan worden behandeld met huismiddeltjes, rust en ontspanning, maar als uw symptomen niet binnen een week beter worden, kunt u het beste een arts raadplegen om te bepalen of er een onderliggende reden is die uw vermoeidheid kan veroorzaken. Hier is een lijst van de meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid en aanbevelingen over hoe u te werk moet gaan.

1. Genoeg rust nemen

Overbelasting op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak kan vermoeidheid veroorzaken. Werkweken van 60-80 uur geven niet genoeg tijd om uit te rusten en te herstellen voordat men weer aan het werk gaat. Mensen hebben voldoende tijd voor zichzelf nodig tussen het moment dat ze stoppen met werken en het moment dat ze weer aan het werk gaan.

Dit zorgt voor geestelijke en lichamelijke ontspanning en vermindert stress. Een goede nachtrust is ook belangrijk voor het voorkomen van een verouderde en doffe huid. De beste manier om overbelasting te verminderen is een redelijke werk- en persoonlijke planning aan te houden om ontspanning mogelijk te maken.

2. Betere nachtrust

Een gebrek aan regelmatige en consistente slaap vermindert de energie en mentale capaciteit. Slaap verjongt het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het skelet en de spieren. Het ontspant lichaam en geest zodat ze optimaal kunnen functioneren.

Slaapschuld veroorzaakt een verhoogde slaperigheid en vermoeidheid tijdens de uren dat u wakker bent. Zorg voor voldoende (6-8 uur), regelmatige en consistente slaap elke nacht om vermoeidheid te verminderen.

3. Meer bewegen

Inactiviteit zorgt ervoor dat spieren in vet veranderen, waardoor het risico op obesitas toeneemt. Bij langere perioden van inactiviteit vertraagt uw stofwisseling. Dit betekent dat uw lichaam minder calorieën verbrandt om te blijven functioneren, waardoor symptomen zoals vermoeidheid ontstaan. Lichaamsbeweging houdt uw spieren sterk, waardoor uw stofwisseling sneller verloopt en u meer calorieën verbrandt.

Hoewel lichaamsbeweging voor de meeste mensen niet leuk lijkt, helpt zelfs 30 minuten beweging per dag om vermoeidheid tegen te gaan en het risico op obesitas te verlagen. Onder activiteit wordt alles verstaan waarbij uw hartslag omhoog gaat. Dit omvat schoonmaken van het huis, werken in de tuin, spelen met uw kinderen, wandelen met uw hond of zelfs seks.

4. Gezonder eten

In de huidige maatschappij is er een fast food restaurant op elke hoek. We worden gebombardeerd met advertenties, reclames en campagnes voor vetrijke, suikerrijke en verwerkte voeding. Hoewel deze voedingsmiddelen lekker zijn en gemakkelijk verkrijgbaar, zijn ze zeer slecht voor je gezondheid en geven ze je lichaam niet de juiste voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te blijven functioneren.

Bovendien, met de toegenomen hype over het verliezen van gewicht, dieet rages oproepen tot beperkingen van calorieën, of specifieke voedselgroepen, en zelfs sommige mensen voelen de noodzaak om helemaal te onthouden van. De verkoop van Carenschoice en andere grote speciaalzaken voor supplementen zijn flink gestegen. Als je de soorten voedsel en de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt beperkt, heeft je lichaam het tegenovergestelde effect.

Het houdt het vet vast en verlaagt je metabolisme om de verbranding van calorieën te vertragen. Een goed uitgebalanceerd dieet bestaat uit eiwitten, koolhydraten, fruit, groenten en gezonde vetten. Zonder al deze belangrijke componenten kan het lichaam niet optimaal functioneren en kan vermoeidheid toeslaan. Daarnaast is het eten van een ontbijt in de ochtend een jump-start van uw stofwisseling voor de rest van de dag, dus zorg er altijd voor dat je eet een gezonde, stevig ontbijt.

5. Meer water gaan drinken

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Elke dag verliezen we water door zweten, ademhalen en urineren. Daarom is het noodzakelijk om de watervoorraad van het lichaam elke dag aan te vullen. Wanneer u dorst heeft is dat een teken dat het lichaam uitgedroogd is. Het wordt aanbevolen om 8 glazen water per dag te drinken om het lichaam voldoende te laten functioneren.