VSENV
Image default
Zakelijk

Je tuin inrichten, maar dan net even anders!

Je kan een tuin op verschillende manieren bekijken. Voor sommige mensen dient de tuin als speelplaats voor de kinderen, andere gebruiken de tuin juist als verlenging van de woonkamer om in de zomer lekker buiten te zitten. Als je van tuinieren houdt en graag buiten bent, dan heb je waarschijnlijk een hele groene tuin maar als je geen groene vingers hebt of geen tijd dan kan het zijn dat je een hele onderhoudsvrije tuin wilt.

De indeling is belangrijk, wil je graag een terras om op te zitten, een gazon of misschien wel een ovaal zwembad? Misschien wil je wel een ovaal zwembad én een gazon!

Het terras is over het algemeen het middelpunt van de hele tuin, want dit is de plek waar je de meeste tijd zal doorbrengen. Zorg er dus voor dat je vanaf het terras een goed overzicht over de tuin hebt met leuke elementen zoals een barbecue of lounge hoek.

Beplanting

Het beste voor het milieu is als je zo veel mogelijk groen aan je tuin toevoegt. Natuurlijk heeft niet iedereen groene vingers maar overweeg toch om een bloemenbak buiten te zetten of gemakkelijke tuinplanten waar je weinig omkijken naar zal hebben. Kies bijvoorbeeld voor een bak met meerjarig bloemenzaad, dit hoef je alleen water te geven in droge periodes maar de bijen zullen hartstikke blij zijn! Deze bloemen zullen zichzelf na het seizoen voort zaaien, zodat jij er de volgende zomer weer van kunt genieten.

Vijver

Als jij echt geen planten wilt, overweeg dan een vijver. Hier kunnen de insecten uit drinken en je hoeft nauwelijks om te kijken naar vijverplantjes. Vijver vissen hoeven ook niet gevoerd te worden tenzij het water gepompt wordt en hierdoor de voedingsstoffen uit het water haalt. Voor echte luxe is een ovaal zwembad nog altijd een goede keus!

https://outathome.com/nl/zwembaden/zwembad-vormen/ovaal-zwembad