VSENV
Image default
Huishoudelijk

Wanneer gebruik je verduisteringsfolie in huis?

Zoals de naam doet vermoeden gebruik je verduisteringsfolie om een kamer te verduisteren. In tegenstelling tot gordijnen, jaloezieën of lamellen kies je bij verduisteringsfolie voor een permanent donkere kamer. Waarom zou je dit doen? Er zijn een aantal situaties waarin verduisteringsfolie de beste raambedekking is die je voor een erg aantrekkelijke prijs kunt kopen. In dit artikel meer informatie over de voordelen en situaties waarin verduisteringsfolie een goede keuze is.

Bescherm spullen tegen schadelijke uv-straling en zonlicht

Veel garages, schuurtjes en kelder worden een groot gedeelte van het jaar als opslagruimte gebruikt voor bijvoorbeeld overtollig meubilair. En in een opslagruimte is vaak juist van het grootste belang dat deze donker is. Door ramen en kieren kan zonlicht binnen komen. De warmte van het zonlicht kan meubels en andere spullen kromtrekken. En de uv-straling in het zonlicht kan spullen verkleuren en vaal laten worden. Je zet spullen vaak voor langere tijd in de opslag en het is zonde wanneer je er na een paar maanden achter komt dat je opgeslagen spullen onherstelbaar zijn beschadigd.

Hoe goed werkt verduisteringsfolie?

Verduisteringsfolie is verkrijgbaar in ondoorzichtig zwart of wit. Welke kleur je kiest zegt niets over de dekking die de folie biedt. Een goede verduisteringsfolie schermt tot wel 85% van het zonlicht en de bijbehorende uv-straling af. Wanneer je een permanent donkere ruimte nodig hebt is het een dure ingreep om bestaande ramen dicht te metselen of op een andere manier te verwijderen. Verduisteringsfolie werkt niet alleen uitstekend, het is ook nog eens erg makkelijk aan te brengen. Je hebt er geen andere bevestigingsmaterialen voor nodig. het neemt nauwelijks plek in en het ziet er meteen strak en netjes uit. Daarnaast koop je al een goede verduisteringsfolie voor een paar tientjes. Het is de beste oplossing voor wanneer donker ook echt donker moet zijn!