VSENV
Image default
Internet

Gratis video bewerkingssoftware downloaden

Software voor videobewerking zit lang niet op alle telefoons en pc’s, waardoor je aangewezen bent op gratis video bewerkingssoftware. Lees in dit artikel welke video editing je het beste kunt gebruiken voor Android, voor Iphone, voor MAC en voor Windows.

Gratis videobewerkingsprogramma’s anno 2019 en 2020

Zowel voor de smartphone als voor de laptop bestaat goede gratis video editing software.

Gratis video editing software Android smartphone 2019 / 2020

Gratis video editing software Apple smartphone en Ipad 2019 / 2020

Gratis video editing software voor laptop en pc 2019 / 2020

Een professionele video editen is het beste mogelijk op een pc:

Shotcut, deze gratis video software wordt wereldwijd veel gebruikt. Het is een rechtoe, rechtaan video editing programma dat doet wat het moet doen. Ik ben enhousiast over de instructievideo die je goed op weg helpt met deze gratis video tool. Je kunt werken met meerdere video en audio tracks en overgangen en effecten, zijn inbegrepen.

• Davinci Resolve 16 (of 15), deze gratis video editing software is volwaardig aan Adobe Premiere en Final Cut, al vraagt gebruik ervan wel om een leercurve. Maar als je hebt gewerkt met Adobe programma’s dan zit je kennis al goed.

• kdenlive Deze video aanpassen software volstaat prima. En is al vanaf 2003 ontwikkeld voor zowel beginnende als professionele designers. Je kunt werken met meerdere video en audio tracks.

gratis software voor geluid bewerken 2019 / 2020

Het meest gebruikt is de gratis software voor bewerken van geluid, Audacity genaamd.

Handleiding Audacity voor audio bewerken

Meer uitleg over Audicity en audio bewerken, vindt je op gerbengvandijk.nl. Je leert over hoe je geluid kunt opnemen, het volume aanpassen en effecten gebruiken om opnames beter te laten klinken en ruis te verwijderen.

Foto- en video bewerkingssoftware kopen?

Als je veel foto’s en video bewerkt, kun je overwegen om duurdere software te gaan kopen. In Nederland zijn FinalCut of Adobe Premiere Pro de marktleiders als het gaat om betaalde licenties voor professionale video software voor op computer of pc. Als je docent of student bent, kun je via Surfspot goedkoop aan deze programma’s komen. Dat is dan slimmer.

[Over de gastauteur:]

Gerben G van Dijk houdt zich bezig met online dienstverlening vanuit de rol van online adviseur, webredacteur en SEO adviseur. Gevestigd in regio Utrecht. Volg ook zijn blog over webredactie.

https://www.gerbengvandijk.nl