VSENV
Internet

Welke manieren heb je allemaal om je internet te versnellen?

Ben jij nog op zoek naar manieren om je internet sneller te maken? Dat kunnen we begrijpen, soms heb je echter al alles geprobeerd en lukt het nog niet om sneller internet te krijgen. Misschien heb je nog niet gekeken naar je netwerkkaart, daar kun je namelijk ook nog veel winst behalen, begin daarom direct met het instellen van je netwerkkaart om je verbinding te optimaliseren.

Ook kan het zijn dat je gewoon geen snelle internet provider hebt, om dat te verbeteren zul je toch echt een ander internetpakket moeten kiezen. Ook zien we dat steeds meer mensen kiezen voor het beste alles in 1 pakket om 3 vliegen in een klap te slaan, je hebt dan namelijk de beschikking over alle diensten in 1 pakket en het is vaak ook nog voordeliger. Toch eerst iets anders proberen? Begin dan met het optimaliseren van je netwerkkaart

Configureer uw netwerkkaart om een snelle internetverbinding te krijgen

Voor de snelst mogelijke breedbandverbinding, moet de netwerkkaart, die de gegevens in de PC of notebook processen optimaal worden geconfigureerd. Normaal gesproken is dit de fabriek. Echter, als je nog een Windows-machine merken regelmatig problemen of een snelheidstest (zie kader) een trage verbinding bleek te versnellen, hoewel er volgens de volledige router DSL-signaal komt bij u thuis, u de instellingen opnieuw te maken. Het gratis programma “TCP Optimizer” helpt u hier. En zo gaat u verder:

  • Download de software (door op de link te klikken naast het pictogram dat een kleine rode pijl toont die naar een rekenmachine wijst).
  • Dubbelklik op het programma in de downloadmap van uw computer en selecteer Uitvoeren.
  • Stel de schuifregelaar in onder Algemene instellingen> Verbindingssnelheid op de snelheid van uw DSL-verbinding.
  • Selecteer uw netwerkkaart in het volgende veld Selectie netwerkadapter. Wat je gebruikt zal u een blik op de handleiding van de computer of als u het zich geïnstalleerd, wordt de naam op de verpakking.
  • Onderaan het menuvak markeert u Optimale instellingen met een klik in het aangrenzende item.
  • Klik op Wijzigingen toepassen.
  • Klik op OK in het volgende veld
  • Er verschijnt een bericht waarin staat dat uw computer opnieuw moet worden opgestart om de instellingen te accepteren. Bevestig dit door op OK te klikken.

Test daarna zo nodig de nieuwe snelheid met een andere snelheidstest.

Snel en ongecontroleerd via het World Wide Web internetten

Een langzame DSL-verbinding kost tijd en zenuwen. Zowel in landelijke gebieden waar de lijnen bieden niet altijd de hoogst mogelijke prestaties, maar ook in de steden, waar veel klanten aangesloten op dezelfde verdeling van de werkmaatschappij, kunt u het probleem lijden. Maar met een paar eenvoudige stappen, kunt u de voorwaarden te scheppen, in ieder geval in uw eigen huis om het maximale uit je verbinding. Als surfen echter meer op een ontspannen peddelen lijkt, neem dan contact op met uw provider.

 

https://internetvergelijken.org