VSENV
Image default
Marketing

Bedrukte bierglazen zijn populair

Bedrukte bierglazen zijn populaire verzamelobjecten

 De gemiddelde Nederlander drinkt bijna 80 liter bier per jaar. Bier is daarmee na water de meest gedronken drank in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek naar het biergebruik van Nederlanders.

Met name speciaalbieren winnen de laatste jaren aan populariteit. Doordat deze vaak een afwijkende smaak hebben t.o.v. de gewone pilsener nodigen ze uit tot discussie, beoordeling en vergelijking. Deze beleving van deze speciaalbieren wordt nog extra versterkt door de speciale glazen en om het helemaal af te maken gebruiken veel horecagelegenheden bierglazen met bedrukking.

Bierglazen bedrukken – Ook voor speciaalbieren

Waar de gewone bieren vaak worden gedronken uit een Vaasje (31 cl.) (ook wel bekend als Amsterdammertje), het Fluitje (18 cl.) of de standaard stapelglazen (28 cl.). Deze zijn vooral praktisch in gebruik en zijn geschikte voor de grote volumes. Doordat ze meestal stapelbaar zijn nemen ze ook in de horecazaak beperkte ruimte in en zijn ze ook weer gemakkelijk op te halen door de bediening. Dat deze bierglazen met bedrukking kunnen worden geleverd is niet bijzonder. Dit gebeurt op grote schaal door de bierfabrikanten. Dit met name om het eigen merk te promoten. Dat een horecagelegenheid dit ook zelf kan doen met een eigen bedrukking wordt nog weleens vergeten.

Speciaalbierglazen bedrukken is eigenlijk nog belangrijker dan het bedrukken van de reguliere bierglazen. Dit komt omdat speciaalbier in een veel minder hoog tempo wordt genuttigd en veel meer de beleving aanspreekt. Een bedrukking op een speciaalbierglas is dan ook veel meer in beeld en kan mits het een mooie opdruk is bijdragen aan de beleving. Zeker met de full colour mogelijkheden zijn er prachtige creaties te maken op de speciaalbierglazen.

Bedrukte bierglazen voor je bedrijf

Ook veel niet-horecagelegenheden laten bierglazen bedrukken. Dit om het groepsgevoel op bedrijfsevenementen of tijdens de vrijdagmiddagborrel nog meer te benadrukken. Door het bedrijfslogo continu in herinnering te brengen tijdens deze gezellige momenten ontstaat er extra binding met het bedrijf wat zorgt voor meer tevredenheid onder het personeel. Natuurlijk is het dan wel van belang om te kijken naar de vaatwasbestendigheid van de bedrukking aangezien niemand na een bedrijfsfeestje zin heeft om alle glazen met de hand af te wassen. Dus vaatwasbestendige bedrukking van de bierglazen is dan ook een must als je hier mee wilt beginnen.

In principe kan het bedrukken van bierglazen voor elke variant. Van de standaardglazen tot de speciaalbierglazen op voet of de hogere sommelier glazen. Zolang het glaswerk van hoogwaardige kwaliteit is (horecakwaliteit) en er een ervaren leverancier gezocht wordt zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.

Bonustip: In het voorjaar en richting de kerst loopt de levertijd bij verschillende aanbieders sterk op. Dit komt doordat in het voorjaar de horecazaken hun voorraad op orde willen maken. Richting de kerst spelen de relatiegeschenken een rol. Dus wees verstandig en bestel op tijd!

 

https://www.rikegroup.com/glazen-bedrukken/bierglazen-bedrukken

Gerelateerde artikelen

Online marketing bureau in Nijmegen

Online concurrentie voorblijven in Maastricht

Magento 1 gestopt met support