VSENV
Image default
Mobiliteit

Wat is een mobiliteitsscan en waarom is het voordelig?

Wellicht klinkt de term mobiliteitsscan al bekend in de oren. Deze online scan geeft de mogelijkheid om uitgebreide analyses te doen als het gaat om ruimtelijke inzichten. Denk aan het woon-werkverkeer van een bedrijf en/of organisatie. Daarnaast kan er worden bekeken wat de potentiële situatie zou kunnen zijn voor deze inzichten. Wil je meer weten over een mobiliteitsscan en waarom het handig kan zijn om deze uit te voeren voor jouw bedrijf? In deze blog wordt er meer over uitgelegd óf bezoek www.skopei.com

 

Wat zijn de belangrijkste functies van een mobiliteitsscan?

Er zijn een aantal functies die een mobiliteitsscan met zich meebrengt. Een van deze functies is het weergeven van een visualisatie en analyse van bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de ruimtelijke- en verkeersinzichten. Denk hierbij aan de bereikbaarheid, waarbij er rekening wordt gehouden met data van verkeersmodellen. Daarnaast kun je met een mobiliteitsscan gemakkelijk oplossingen zoeken zodra er “wat-als” situaties voorkomen. Uiteindelijk, zoals de naam het ook aangeeft, gaat een mobiliteitsscan vooral op de mobiliteit van het bedrijf. Er worden dus verschillende factoren getoond, zoals de bereikbaarheidsindicator of wat de impact is van de manier waarop medewerkers naar hun werk reizen. Het is dan ook gemakkelijker om bepaalde vraagstukken te beantwoorden met het uitvoeren van een mobiliteitsscan. Denk aan “Wat is de huidige verkeerssituatie?” of “Wat voor effect geeft de maatschappij op de mobiliteit van het bedrijf?”. Een mobiliteitsscan kan dan ook gemakkelijk door elke professional worden uitgevoerd zodra hij of zij werkzaam is op het gebied van vervoer en verkeer. 

 

Een aantal voordelen van een mobiliteitsscan

Maar wat zijn nu dus een aantal specifieke redenen om zo’n mobiliteitsscan uit te voeren als bedrijf? Een van deze voordelen is dat het duidelijk weergeeft wat de samenhang is tussen de mobiliteitsladder scenario’s. Denk bijvoorbeeld aan de manier van reizen, dus auto, openbaar vervoer, fiets et cetera. Daarnaast wordt er in een mobiliteitsscan ingezoomd op generieke informatie, maar ook details van het bedrijf. Door deze informatie goed te verwerken kunnen er sneller oplossingen worden gezocht op de zogenoemde “wat-als” vragen. Een mobiliteitsscan is betrouwbaar doordat er meerdere, betrouwbare informatiebronnen worden weergeven.