VSENV
Image default
Onderwijs

Deze creatieve workshops zitten boordevol dans

Ben jij op zoek naar een creatieve workshop met kinderen? Wij verzorgen al jarenlang workshops voor leerlingen van alle leeftijden en in onze ervaring is dansen zo tijdloos dat een dansworkshop eigenlijk altijd een groot succes wordt. Toch kun je ook met dans nog superveel kanten op. We zetten wat mogelijkheden onder elkaar, inclusief een aantal opties waar je zelf waarschijnlijk nooit aan gedacht had.

Streetdance

Streetdance staat garant voor het type workshop waar de meeste mensen aan denken als je ‘dansworkshop’ zegt. Onder leiding van een professionele dansdocent studeren de leerlingen pasjes in om uiteindelijk samen een stoere choreografie op te voeren. De muziek die hierbij hoort, is eigentijds en sluit daardoor naadloos aan bij de leefwereld van de leerlingen.

Free Running

Free Running is eigenlijk een mix van dans en acrobatiek. De bedoeling is dat de leerlingen zich zo sierlijk mogelijk van A naar B bewegen en daarbij een manier vinden om de obstakels die zij tegenkomen te integreren in hun fysieke spel. Een hele uitdaging en vooral ook: ontzettend leuk!

Dance Battle

Tijdens een echte battle proberen de leerlingen elkaar af te troeven met hun moves. Hierbij gaat het niet alleen om wie het beste kan dansen, maar ook om wie het meest vindingrijk omgaat met de onverwachte situaties die zich voordoen op de dansvloer. Deze dansvorm prikkelt leerlingen om het uiterste te vragen van hun creativiteit en tegelijkertijd stalen zenuwen te kweken.

Choreografie voor TikTok

De meeste volwassenen begrijpen er helemaal niks van: TikTok. Maar onder kinderen en jongeren is het platform ongekend populair. Het populairst zijn de filmpjes van zogeheten TikTok-dansjes. Die dansjes zijn zelfs zo populair dat je het een apart dansgenre zou kunnen noemen. Superleuk dus om aandacht aan te besteden tijdens een volledig eigentijdse dansworkshop, waarin leerlingen met elkaar kijken wat de ene TikTok-choreografie beter maakt dan de ander en deze kennis zelf natuurlijk ook in de praktijk gaan brengen.

https://www.kleinkunstig.nl