VSENV
Image default
Zakelijk

Nuttige toepassingen van zelfklevende etiketten

Ongetwijfeld ken je zelfklevende etiketten wel en waarschijnlijk heb je ze al vaker dan eens gebruikt. Het is een fenomeen dat voor veel mensen alleen sporadisch een keer voorbijkomt in hun leven, terwijl anderen haast niet zonder kunnen. Maar waar kan je zelfklevende etiketten allemaal voor gebruiken? Allereerst zijn er de meest bekende voorbeelden uit de praktijk, deze zijn echter over het algemeen industrieel of commercieel en zie je op grote schaal. Zo zijn er bijvoorbeeld veel importproducten die een extra etiket opgeplakt krijgen met Nederlands opschrift. Daarnaast zie je ook op veel schappen etiketten zitten.

Andere praktijkvoorbeelden

Een veel gezien gebruik van zelfklevende etiketten, is in de horeca. Omdat de horeca te maken krijgt met tal van regels en richtlijnen wat betreft etikettering en voedselveiligheid, zijn ze hier goed mee geholpen. Daarnaast is het ook zo dat ze vaak met verschillende producten en materialen te maken hebben die best wel op elkaar lijken. Het is dan voor medewerkers een grote hulp als hier etiketten op worden aangebracht om misverstanden te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een grote bestekkast of besteklade met dessertlepels, koffielepels, eetlepels, soeplepels en ga zo maar door. In de drukte van de rush is het dan makkelijk om een fout te maken.

Hoe jij ze kunt gebruiken

Wellicht gebruik je ze al volop, wellicht heb je ze nog nooit gebruikt. Hoe dan ook, hier staan een aantal suggesties waar je goed mee geholpen kan zijn. Vries je weleens eten in? Dat doen de meeste mensen namelijk, en terecht. Vaak gaat het hierbij om vlees, vis en kip. Dan is het handig om etiketten te gebruiken, want onderscheid de kipfilet maar eens van de kippendijfilet. Een ander gebruik waar je de etiketten kan toepassen is bijvoorbeeld in je kledingkast of voorraadkast. Ongetwijfeld is het al gestructureerd, maar door het gebruik van etiketten wordt het overzicht nog een stukje beter en makkelijker.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten/zelfklevende-etiketten