VSENV
Image default
Aanbiedingen

Maak kennis met de heerlijke voordelen van tuinieren

Veel mensen met een tuin weten al hoe fijn het kan zijn om dagenlang bezig te zijn met het onderhouden en perfectioneren van de tuin. Niet alleen zodat je in de zomer heerlijk kunt genieten van het prachtige aanzicht. Ook omdat het tuinieren zelf zo leuk en ontspannend is. Heb jij een tuin maar heb je jouw groene vingers nog niet kunnen ontdekken? In dit blog nemen we je mee in de voordelen die het tuinieren met zich meebrengt. Wedden dat jij hierna anders naar tuinieren kijkt? 

Maximale ontspanning

Op een koude gure dag kunnen we voorstellen dat je liever vanuit binnen naar buiten kijkt. Maar op een zonnige vrije dag is het ontzettend lekker om buiten bezig te zijn en een middag in de tuin te werken. Wanneer je een aantal drukke weken achter de rug hebt en je wil ontspannen is een dag werken in de tuin soms precies wat je nodig hebt. Wanneer je bezig bent met de aarde en de planten en bloemen ga je helemaal op in het moment en kun je alle dagelijkse zorgen even naast je neerleggen. Zie het als een soort meditatie, helemaal in het nu waar niks of niemand je kan storen, zelf jouw eigen gedachten niet. Heerlijk toch? Wie weet heb je na zo’n middag ook juist weer ruimte om vol nieuwe frisse moed en energie aan de slag te gaan met problemen waar je eerder tegenaan liep. 

Altijd wat te doen

Vooral in de groeiperiode is het onderhouden van je tuin een flink karwei. Onkruid is overal waardoor het vaak voelt alsof je bezig blijft. Heb je even geen zin om weer aan de slag te gaan met het wieden van onkruid? Bedenk dan even dat het een hele goede work-out is! Gemiddeld verbrand je met het wieden van onkruid zo’n 250 tot 350 calorieën. Andere bezigheden in de tuin zoals het maaien van gras leveren je ook een flinke verbranding op waardoor je in de lente heel gemakkelijk het zwoegen in de sportschool kunt vervangen met lekker ontspannen in de tuin werken. Tel uit je winst! 

Waar je het allemaal voor doet

Hoewel je misschien niet élke keer met veel plezier in de tuin staat, vooral in het begin niet, zal je op een gegeven moment echt merken dat je er lol in krijgt. Je verbrandt calorieën, laadt ondertussen op doordat je ontspant, je neemt vitamine D op en daar krijg je energie van. Naast al deze voordelen die je op lange termijn gaat voelen, levert het resultaat van de tuin je op den duur ook de nodige voldoening op. In de zomer kun je genieten van al jouw harde werk en alle inspanning omdat je er dan een prachtige tuin aan overhoudt. Wil je meer informatie over specifieke tuinklussen zoals bijvoorbeeld het verticuteren van gras? Neem dan een kijkje op “Gazon verticuteren | Ecostyle”. Deze specialisten geven je over elke tuinklus een uitgebreide uitleg zodat jij snel weer door kan met je volgende klus.  

 

https://ecostyle.nl/