VSENV
Image default
Dienstverlening

Hoe u dankzij IPaaS meer uit een API platform haalt

Een API platform en een IPaaS, wat staat voor Integrated Platform as a Service, zijn nauw verbonden met elkaar. Waarschijnlijk heeft u lang geleden ontdekt dat API’s veel voor u kunnen betekenen als het gaat om het verzamelen van data. Deze data kan geanalyseerd worden, wat op meerdere fronten gunstig kan zijn. U ziet bijvoorbeeld niet alleen hoe klanten gebruikmaken van uw site, maar ook hoe u deze ervaring kunt verbeteren. Stel, u heeft een applicatie op uw site staan die klanten gebruiken om bijvoorbeeld voor hen relevante info te vinden. Zij vervoeren gegevens in, waarna de applicatie voor hen op zoek gaat. Denk aan het vinden van betaalbare verblijfplaatsen op een bepaalde bestemming of het vergelijken van verzekeringen. Dankzij API’s wordt deze data soepeler verstuurd naar andere systemen, zodat klanten betere resultaten voorgeschoteld krijgen. De invloed van API’s op de customer experience moet dan ook niet onderschat worden.

Hoe zijn een API platform en IPaaS aan elkaar gekoppeld?

API’s zijn nuttig voor meerdere bedrijfsfuncties. Een API platform zorgt ervoor dat alles op een overzichtelijke manier verzameld is. U kunt alle API’s tijdens hun levenscyclus nauwgezet monitoren. U kunt deze optimaliseren, sneller data verzamelen en met meer diepte data analyseren. Ook via de Cloud en mobiele toepassingen wordt er veel data gegenereerd. IPaaS zorgt ervoor dat u ook van deze data sneller en soepeler gebruik kunt maken. Data analyse moet sneller dan ooit uitgevoerd kunnen worden. Doordat de keuzevrijheid voor klanten groter is dan ooit, moeten bedrijven hier sneller mee kunnen omgaan.

Wie kan mij hierbij helpen?

Als u op zoek bent naar een specialist op het gebied van API’s, API platforms en IPaaS, komt u al snel terecht bij Datacon. Zij helpen bedrijven met het optimaliseren en slimmer opzetten van API’s, wat uw kosten zal verlagen. U ziet voortaan sneller hoe u bepaalde zaken kunt verbeteren, wat tot een betere gebruikservaring voor uw klanten zal leiden. En dat zult u terugzien in uw omzet.