Categorie Archief Afvalverwerking

door

Voordelen CAR-verzekering

Op een bouwplaats kan door allerlei onvoorziene omstandigheden schade ontstaan. U kunt hierbij denken aan schade tijdens het bouwen maar ook schade door storm of andere onvoorziene gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld diefstal. Vervelend als het gebeurt maar nog vervelender wanneer dit nadelige gevolgen voor u heeft. Er kan namelijk een conflict ontstaan, zeker als u met meerdere partijen op de bouwplaats bent, wie voor welke schade verantwoordelijk is. Een situatie die u liever niet heeft en een CAR-verzekering kan hiervoor een uitkomst bieden. In deze blog wordt ingaan op wat een CAR-verzekering is en welke voordelen deze verzekering voor u kan hebben.

 

Wat is een CAR-verzekering?

De naam CAR-verzekering staat voor Constructions All Risk. Deze verzekering dekt dus alle materiële schade die kan ontstaan tijdens de bouw van of de verbouwing aan gebouwen, wegen, bruggen of installaties. Het gaat dan niet alleen om de schade die bijvoorbeeld komt door diefstal of storm maar ook de schade die kan ontstaan door een constructiefout of een fout tijdens het bouwen. Veel ondernemers denken dat een gewone bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering deze zaken dekt maar dat blijkt in de praktijk niet zo te zijn. Daarnaast is deze verzekering ook veel ruimer opgezet. Door deze verzekering te gebruiken, voorkomt u dat u met meerdere partijen en meerdere verzekeringen te maken kan krijgen.

 

Voor wie is de CAR-verzekering?

De CAR-verzekering bouw is speciaal bedoeld voor ondernemers of zzp-ers die meewerken of zelfstandig werken aan een project in de bouw. Het kan gaan om een groot project waar je bij betrokken bent of een kleine verbouwing. Denkt u zich eens in dat er door een onvoorziene gebeurtenis bijvoorbeeld lekkage die ontstaat tijdens de bouw door een regenbui en u moet deze kosten zelf betalen. De aansprakelijkheidsverzekeringen zzp bouw voldoet dan vaak niet. Deze verzekering biedt voor dit soort zaken geen dekking. Net zo min dat u verzekerd bent tegen diefstal of schade aan uw eigen spullen of gereedschap. De verzekering is vooral gericht op bedrijven, al dan niet met personeel, die zich bezig houden binnen de bouw.

 

Verschillende varianten van de CAR-verzekering

De CAR-verzekering bestaat uit twee varianten. Binnen deze varianten zijn er allerlei opties toe te voegen om de dekking zo compleet mogelijk te laten zijn. De eerste variant kunt u afsluiten per project of verbouwing. Als u af en toe een project heeft waarbij u een risico loopt, is deze variant een prima uitgangspunt. U kunt er echter ook voor kiezen om een doorlopende variant te kiezen. Hierdoor zijn alle projecten of verbouwingen die u doet binnen de looptijd van de verzekering gedekt. Gelet op de kosten van een aansprakelijk die buiten de reguliere verzekeringen vallen is het absoluut het overwegen waard om deze verzekering af te sluiten om geen onaangename verrassingen te hebben.

 

door

Werkplekinstructiekaart maken: Waar begin je?

Ben jij van plan om een werkplekinstructiekaart te maken? Allereerst is het belangrijk om te weten waarom je een werkinstructiekaart maakt. Het doel van de kaart is om specifieke informatie te geven over alle gevaarlijke stoffen die zich bevinden op de werkplek. Op internet staan veel voorbeelden van hoe je een werkplekinstructiekaart kunt maken. Er dienen een aantal zaken altijd op een kaart te staan. Dit zijn EHBO-maatregelen, de gevaren, producteigenschappen, afvalverwerking en opslag en veiligheidsvoorschriften. Door al deze informatie duidelijk op één plek  te zetten wordt een veilige werkomgeving gecreëerd.

 

Belangrijke zaken werkplekinstructiekaart maken

Het is van belang dat een werkplekinstructiekaart informatie verschaft die zo specifiek mogelijk is. Door deze informatie weet niet alleen iedereen met welke stoffen er gewerkt wordt, maar bijvoorbeeld ook wat te doen bij calamiteiten. Wanneer een calamiteit plaatsvindt is het namelijk van groot belang dat het gehele personeel weet wat er op dat moment gedaan moet worden. Gevaarlijke stoffen kunnen ontzettend gevaarlijk zijn voor zowel het bedrijf als de omgeving van het bedrijf. Sommige gevaarlijke stoffen kunnen zich tot tientallen kilometers verspreiden en dit kan zorgen voor ernstige situaties.

 

Tip voor een werkplekinstructiekaart

Zorg voor plaatjes zodat de instructiekaart aantrekkelijker en duidelijker wordt om te lezen. Visuele afbeeldingen versterken de tekst die er staat. Als er een hele lap tekst op een kaart staat, worden werknemers minder gemotiveerd om al die tekst te lezen. Simpelweg omdat dit erg veel tijd kost en vaak ook onduidelijk en onoverzichtelijk is.

https://www.devibfabriek.nl/werkplekinstructiekaart/
door

Watertank op maat laten maken 👍

Een watertank op maat laten maken is niet zo moeilijk als je denkt, het enige wat je hoeft te doen is de juiste afmetingen doorgeven en ze zorgen ervoor dat jij de juiste watertank bezorgd krijgt. Maar hoe zit het met het opslaan van regenwater? Er zijn namelijk een aantal scenario’s waarbij een watertank goed van pas kan komen. Ik zal je een persoonlijke ervaring met je delen, ik zelf heb een grote watertank in mijn tuin staan en heb deze altijd gebruikt om drinkwater op te slaan, deze drinkwater gebruikte ik om mijn planten, bomen en nog veel meer te voorzien van drinkwater met hemelwater.

Wat er precies gebeurde met mijn watertank

De watertank die ik had staan in mijn tuin is het slachtoffer geworden van een vreemde storm, de bliksem die in mijn tuin insloeg heeft de watertank ernstig beschadigd. Daar zat ik dan, met een hoop water waar ik helemaal niets meer mee kon. Ik had besloten om een nieuwe watertank te bestellen, snel de afmetingen opgenomen (lengte, breedte en inhoud per m³). Via de website watertank.nl een offerte opgevraagd om zo zeker te zijn van de laagste prijs. Binnen enkele uren had ik een scherpe offerte in mijn mailbox met de juiste kunsstof watertank. Vriendelijke vroeg de verkoper mij of een septic tank misschien een betere optie was. Daar had ik goed nagedacht en had besloten om toch maar een watertank te bestellen, wel vriendelijk van de meneer. Hij had begrip voor mijn situatie en beloofde mij dat hij zo snel mogelijk een watertank bij mij thuis zou afleveren.

Tijdens mijn zoektoch op het internet viel mij op dat er meerdere bedrijven zijn die verschillende soorten watertanks te koop aanbieden. De prijzen die je voor een simpele watertank betaald is enorm verschillend, daarom raad ik je aan om goed te vergelijken voordat je daadwerkelijk een tank koopt. Je wilt niet teveel betalen en wel kwaliteit krijgen voor je geld. Dan zit je bij https://www.watertank.nl gelukkig goed.

Naast watertanks hebben zij ook een aanbod van verticale, horizontale, rechthoekige en septische tanks. Wel zo handig, je kunt precies vinden waar je naar op zoek was. Toevallig heb ik vandaag een email ontvangen van watertank over dat zij ook aan watertank verhuur doen, heel handig en zeker aan te raden. Want de laatste keer dat ik had besteld was er snel geleverd, hadden zij een scherpe prijs, en is de watertank van hoge kwaliteit. Ik zal de volgende keer zeker weer bestellen als ik een watertank nodig hebt. Naast watertanks kun je er ook terecht voor alle soorten toebehoren, hierbij kun je denken aan kleine waterpompen, aansluitmateriaal (rubbertjes etc.) Ontluchting deksels en nog veel meer.

Ook de bezorging, levertijd en verzending verliep helemaal zonder zorgen. De tank werd voor mij geplaatst en toevallig begon het dezelfde avond nog met regenen. Binnen enkele uren was de watertank vol en heb ik de planten in mijn tuin weer water kunnen geven, lekker goed op de kosten bespaard. 😀