VSENV
Image default
Auto’s en Motoren

Reizen met de auto in 2020

Als jij reist met de auto in 2020 zijn er veel factoren waar je rekening mee kan houden. Welkom bij dit artikel en hier geven wij een handig overzicht waar jij als bestuurder allemaal rekening mee kan houden.

Pech onderweg? Schakel pechhulp in!

Als je last hebt van pech is het belangrijk als bestuurder welke stappen je moet ondernemen. De eerste stap is dan ook dat je kalm blijft onder deze situatie. De tweede stap die je moet zetten is een pechhulp diest inschakelen. Deze pechhulp is belangrijk. Zo heb je verschillende pechhulp on-demand diensten die je kunnen helpen. Het handige aan zo’n pechhulp on-demand systeem is dat je niet vast zit aan een abonnement. Je betaalt voor de hulp die je nodig hebt, simpel als dat. Als je eenmaal een pechhulp dienst hebt ingeschakeld is het belangrijk dat je kalm blijft. Trek een veiligheidshesje aan en plaats een gevarendriehoek achter je auto. Zet je alarmlichten aan en zorg ervoor dat jij en je medepassagiers de auto verlaten.

Houd afstand

Als het glad is op het wegdek is het belangrijk dat je afstand houdt. Zorg ervoor dat je extra ruimte op de weg hebt. Deze extra meters die je vrijmaakt zullen cruciaal zijn als het glad is. Je hebt namelijk meer tijd om te reageren als er een onverwachte gebeurtenis voorkomt. Rij zonder twijfels Als je rijd met twijfels in het verkeer, rijd je onveilig. Het is namelijk zichtbaar in het verkeer dat je twijfelt en dat kan leiden tot onrust en onduidelijkheid voor de andere weggebruikers.

Vermijd je mobiele telefoon

Veel mensen maken gebruik van hun smartphone als ze onderweg zijn. Wij raden dit jullie ten strengste af! Het is stom om toe te geven, maar veel mensen hebben de neiging om toch hun social feed te controleren als ze aan het rijden zijn. Dat ene appje, of die comment die iemand geplaatst heeft op je foto.

Controleer je banden

Als je een te lage bandenspanning hebt is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor je veiligheid. Door een te lage bandenspanning heb je weinig grip op het wegdek. Dit zorgt er dan voor dat je een langere remweg hebt en een grotere kans hebt op slipgevaar. Als jij dit wilt vermijden is het belangrijk dat je een juiste bandenspanning hebt.

Rijd alleen als je fit bent

Als jij je ziekjes of slap voelt is het belangrijk dat jij niet de bestuurder van de auto bent. Als jij je niet optimaal voelt, bestaat de kans dat jij je niet optimaal kan focussen op het verkeer. Dus ons advies: als je ziek bent, blijf thuis en als je toch ergens naartoe moet gaan probeer dan gebruik te maken van het openbare vervoer.