Onderhoud van stoomketels en periodieke inspectie van stookinstallaties

door

Onderhoud van stoomketels en periodieke inspectie van stookinstallaties

Bent u op zoek naar een vakbekwaam bedrijf voor het onderhoud van stoomketels? Bij K.K. Brandertechniek bent u aan het juiste adres voor een universele ketel- en branderservice. Ook voor de periodieke inspectie van stookinstallaties zit u goed bij dit bedrijf. K.K. Brandertechniek werkt volgens de richtlijnen van SCIOS (Stichting Certificatieregeling Inspectie Onderhoud Stookinstallaties). Waar het onderhoud en inspectie betreft, is dit bedrijf SCIOS gecertificeerd voor veel disciplines. Daarnaast is dit bedrijf via een wereldwijd servicenetwerk verbonden met uiterst kundige technici op stooktechnisch gebied. U kunt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar een beroep doen op de dienstverlening van dit bedrijf. Voor een spoedklus staan de medewerkers altijd paraat.

Goed onderhoud van stoomketels voorkomt in de toekomst problemen

Betreft het geen spoedklus, maar regulier onderhoud of een periodieke inspectie van uw stookinstallaties? Dan kunt een afspraak inplannen met K.K. Brandertechniek op een moment wanneer het u uitkomt. K.K. Brandertechniek stuurt dan een vakbekwame monteur naar uw locatie met een volledig uitgeruste serviceauto. Zo wordt u altijd direct en adequaat geholpen. Voor stoomketels geldt dat periodiek onderhoud erg belangrijk is. Door het onderhoud van stoomketels voorkomt u problemen op een later moment. Denkt u hierbij aan storingen of defecten die voorkomen hadden kunnen worden door onderhoudswerkzaamheden. Niet alleen is een storing of defect uitermate vervelend, ook gaat dit vaak gepaard met hoge kosten. Goed onderhoud laten uitvoeren is altijd goedkoper dan een spoedreparatie laten doen.

Wanneer is het tijd voor een periodieke inspectie van stookinstallaties?

Een eerste inspectie dient binnen zes weken na ingebruikname plaats te vinden. De frequentie van een periodieke inspectie van stookinstallaties met een vermogen onder de 100 kilowatt en met olie of biomassa als brandstof is één keer per vier jaar. Voor installaties met een vermogen boven de 100 kilowatt geldt een frequentie van één keer per twee jaar. Draait uw stookinstallatie op een gasvormige brandstof? Dan moet uw installatie eens in de vier jaar gekeurd worden.

Over de auteur