Categorie Archief Rechten

door

Waar staat het initiatief van Stichting Corona Onderzoek?

Het initiatief van Stichting Corona Onderzoek is opgezet door een advocatenkantoor uit Eindhoven. Het advocatenkantoor dat dit initiatief heeft opgezet heeft jarenlange ervaring en erg diepe juridische kennis. Met deze ervaring en kennis wil Stichting Corona Onderzoek gedupeerde en de maatschappij helpen door mee te doen aan het Coronadebat. In deze blog lees je waar het initiatief van Stichting Corona Onderzoek voor staat. Lees hieronder snel verder!

Waarom is dit initiatief opgezet door Stichting Corona Onderzoek?

Sinds maart 2020 besteedt de Stichting Corona Onderzoek veel aandacht aan de opgelegde  maatregelen door de overheid. Stichting Corona Onderzoek heeft honderden uren onderzoek gedaan naar de maatregelen en alle geruchten die rondgaan. Door dit analytische en diepgaande onderzoek kunnen ze feit van fictie onderscheiden. Het onderzoek wat SCO heeft gedaan is tot stand gekomen door de vele connecties die ze hebben. Deze connecties bestaan uit doctoren, professoren, journalisten en Kamerleden. Stichting Corona Onderzoek voert allerlei juridische procedures voeren om gedupeerde te ondersteunen en te helpen.

Twijfels bij de betrouwbaarheid van de PCR-test

Op 17 maart 2021 heeft Stichting Corona Onderzoek een sommatiebrief gestuurd naar het ministerie van volks gezondheid en het RIVM. Deze sommatiebrief is door meerdere ondernemers aan Hugo de Jonge en Jaap van Dissel gestuurd. In de sommatiebrief vroegen deze ondernemers hoe lang het coronabeleid op grond van welke basis de maatregelen nog van stand blijven. Dit probleem is ontstaan doordat mensen sterke twijfels hebben gekregen aan de betrouwbaarheid van de PCR-testen.

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/
door

Vastgoedrecht Advocaten

Juridische problemen die zich afspelen in het vastgoedrecht zijn vaak erg complex. Ga maar na je koopt een huis en er blijken verborgen gebreken te zijn, waarvan je niet op de hoogte was bij de aankoop van de woning. Je wilt een huis laten bouwen, maar je hebt problemen met het aanvragen van een bouwvergunning. Zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen, waar je al snel te maken kunt krijgen met het vastgoedrecht. Dit geldt als particulier, maar natuurlijk ook als aannemer of financier van een groot bouwproject. De wet- en regelgeving binnen het vastgoedrecht worden steeds omvangrijker en dat heeft onder andere te maken met de regelgeving vanuit Brussel. De financiële belangen zijn vaak erg groot. Als je te maken krijgt met een vastgoed rechtelijk geschil, is het belangrijk dat je een deskundige advocaat benaderd met ervaring binnen het vastgoedrecht of de specialisatie waarin het geschil zich afspeelt. De partijen die betrekking hebben op het geschil kan een particulier, onderneming, organisatie of zelfs de overheid zijn, waardoor de kennis van de vastgoedrecht advocaat van cruciaal belang kan zijn om geschil kundig tot een goed einde te laten komen.

Vastgoedrecht: veel voorkomende voorbeelden waarbij een advocaat vereist is

In principe kent het vastgoedrecht twee onderdelen. Zo is er een privaatrechtelijk onderdeel en een publiekrechtelijk onderdeel. De privaatrechtelijke kant gaat over vaak over eventuele problemen met de verkoop of het bouwrecht. De publiekrechtelijke kant gaat over de verleende bouwvergunningen en bijvoorbeeld het aanpassen van het bestemmingsplan. Zonder juridische kennis loop je vaak tegen een hoop problemen en onduidelijkheden aan. Wat doe je bijvoorbeeld als er bouwfouten worden gemaakt, de vergunning maar niet goedgekeurd wordt, kopers van de nog te bouwen woning afhaken of als je een juridisch geschil hebt met de VvE? Een advocaat vastgoedrecht is op de hoogte van alle wet- en regelgeving en kan je adviseren over hoe een juridisch geschil aan te vliegen. De juridische ondersteuning van een advocaat is dan ook al snel onmisbaar. Schroom dan ook niet om tijdig in het proces of geschil een advocaat te benaderen.

Advocaat vastgoedrecht

Als geen ander rechtsgebied is het binnen het vastgoedrecht erg belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de geldende regels. Zeker als de belangen groot zijn, kan een fout zeer grote gevolgen hebben. Als je op zoek gaat naar juridische ondersteuning van een advocaat, is het belangrijk dat de advocaat gespecialiseerd is in de specialisme waarin het geschil zich afspeelt. Tijdens, de vaak kosteloze, kennismaking met de advocaat is het verstandig om hier naar te vragen om zo er zeker van te zijn dat de gekozen advocaat ook daadwerkelijk de kennis in huis heeft voor jouw zaak. Ben je op zoek naar een vastgoedrecht advocaat? Kijk dan eens bij Advocatenkantoren.nl, hier vind je een groot aantal vastgoedrecht advocaten die werkzaam zijn in jouw regio.

door

5 tips voor het beleggen in vastgoed

De rente op het spaargeld is momenteel enorm laag. De kans is groot dat je straks zelfs negatieve rente moet gaan betalen. Misschien overweeg je daarom te gaan investeren in vastgoed, door bijvoorbeeld een appartement te kopen voor de verhuur. Wij geven je 5 tips over waar je dan op moet letten.

Wat is de bestemming

Voordat je ook maar iets koopt, is het belangrijk om na te gaan wat de bestemming van het appartement is. Wil je het als vakantiehuis aan toeristen gaan verhuren? Dan moet je wel rekening houden met het gemeentelijk beleid, in veel steden worden namelijk strenge eisen en voorwaarden gesteld aan het verhuur aan toeristen. Ook als je het appartement wilt opsplitsen en als studentenkamers wilt gaan verhuren, moet je het bestemmingsplan de de huisvestingsverordening nakijken.

Splitsingsakte

Check ook de splitsingsakte van het appartement. Vaak blijkt hier namelijk uit dat een tijdelijke verhuur aan toeristen of studenten verboden is. Het kan ook zijn dat je hier eerst toestemming voor moet vragen. Meestal zijn gewone, langdurige huurovereenkomsten wel toegestaan.

Onderhoud en reservefonds

Check wat de staat van onderhoud van je pand is. Als je binnenkort waarschijnlijk een hoop op moet knappen, omdat het appartement al flink versleten is, is het misschien niet verstandig om voor dat pand te kiezen.

 

Controleer ook hoe het is gesteld met het reservefonds. Ook wanneer dit niet op orde is, kan het zomaar zijn dat je veel kosten moet maken en je niet kunt genieten van je investering.

Hoeveel huur mag je vragen

Wanneer je een pand wilt verhuren is het natuurlijk belangrijk dat je weet hoeveel huur je mag vragen aan je huurders. Zorg er ook voor dat je weet wat er in het huurcontract moet staan en dat alles daarin precies klopt. Laat dit eventueel checken door een professional.

Check of er rechtszaken lopen

Het is altijd goed om even na te gaan over rechtszaken lopen die betrekking hebben op het pand dat je aan wilt schaffen. Denk daarbij aan geschillen binnen de Vereniging van Eigenaren of tussen de eigenaren onderling. 

Hulp nodig?

Heb je meer vragen hierover of heb je hulp nodig bij de aankoop of verhuur van een pand? Neem dan eens contact op met een van de huurrecht advocaten van RechtNet. Zij kunnen je helpen met al je vragen op dit gebied.