Categorie Archief Woningen

door

Waarom het belangrijk is een vastgoed makelaar in de arm te nemen

Kopers en verkopers staan ​​aan verschillende kanten van het hek als het gaat om woningverkoop. Wat de een probeert te bereiken, staat vaak lijnrecht tegenover wat de ander wil zien gebeuren. De eerste wil meestal het eigendom zo goedkoop mogelijk, terwijl de ander vaak een exorbitante hoge prijs wil. Beide partijen kunnen aanzienlijk profiteren van het inhuren van een vastgoed makelaar om hen te helpen.

Geld besparen dankzij een vastgoed makelaar

Kopers hebben meestal een vrij duidelijk idee van wat ze willen in een woning, van het aantal slaapkamers tot een aangebouwde garage tot een aantal andere factoren.

Maar uw vastgoed makelaar zal alert zijn op zaken die u misschien niet te binnen schiet. Een agent herkent de veelbetekenende tekenen van deze problemen en weet hoe hij ze het beste kan aanpakken. Nogmaals, deze ervaring en kennis kunnen u duizenden Euro’s besparen.

Doortastende hulp van een vastgoed makelaar

Het verkopen van uw huis kan emotioneel zijn. Het is een plek waar u uw dagelijkse leven als gezin hebt geleefd of misschien zelfs bent opgegroeid als gezin. Gelukkig staat uw vastgoed makelaar van Bagro Vastgoed hier anders in. Hun belangrijkste doel is om uw huis verkocht te krijgen en als er onderhandelingen aan de gang zijn, hebben zij geen emotionele banden die hen ervan weerhouden een goede deal te sluiten. Net als bij het onderhandelen, kan de prijs van uw huis iets zijn waarvan de emotie moeilijk te scheiden is. Vastgoed Makelaars kunnen u helpen omdat ze de buurt kennen, de markt kennen en vergelijkbare huizenprijzen kennen. Al deze dingen spelen een rol om ervoor te zorgen dat u uw huis voor een reële prijs kunt verkopen.

Waarom de juiste makelaar ertoe doet

In een competitieve woningmarkt maakt de juiste vastgoedmakelaar het verschil. Hoe meer ervaren de makelaar van een koper is in een bepaald gebied, hoe groter de kans dat hij u naar de juiste woning voor de juiste prijs en binnen uw tijdlijn en budget kan leiden. U wilt samenwerken met iemand die een goede staat van dienst heeft en die u kan helpen uw huis effectief op de markt te brengen en over aanbiedingen te onderhandelen, zodat u voorop blijft lopen in de onderhandelingen. Bagro Vastgoed heeft de expertise en mensen in huis om u op een gedegen wijze te ondersteunen bij de koop of verkoop van uw huis.

door

Huis verhuren in Amsterdam

Als eigenaar mag je je huis verhuren in Amsterdam. Dit kan een goede manier zijn om inkomsten te genereren als je zelf niet in staat bent om hier te wonen. Je kunt je huis via Airbnb aanbieden voor een korte verhuur tijd, als je je huis langer wilt verhuren moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals de puntentelling om de maximale huur te bepalen. Een verhuurmakelaar in Amsterdam kun je hier alles over vertellen en kan in samenspraak je woning aanbieden op verschillende huizenverhuur platformen. Misschien is jouw huis wel een ideale woning voor een expat of zoekt iemand uit de provincie voor een x periode een huurwoning in Amsterdam. Het vinden van een geschikte huurder valt ook onder het takenpakket van een verhuurmakelaar. Wil jij je huis verhuren in Amsterdam?

Huis verhuren in Amsterdam? De rol van de verhuurmakelaar!

Dat Amsterdam de grootste en meest geliefde stad is om in te wonen laten de huidige hoge prijzen van vastgoed in Amsterdam zien. Het beperkte aanbod en populariteit van huurhuizen is dan ook erg groot. Als verhuurder is dit dus wel de tijd om je woning tijdelijk of voor een langere periode te verhuren. Het is hierbij natuurlijk wel zaak dat als je je huis verhuurt dat je voldoet aan voorwaarden die gesteld zijn door de gemeente Amsterdam. Hiermee voorkom je hoge boetes. Een makelaar in Amsterdam gespecialiseerd in het verhuren van woningen in Amsterdam weet precies waaraan je moet voldoen om je huis aan te bieden aan potentiële huurders. Schroom dan ook niet om een verhuurmakelaar te contacteren en je vragen aan voor te leggen. In samenspraak kan de makelaar de huurprijs bepalen (aan de hand van de puntentelling), het eventueel aanvragen van een Huisvestingsvergunning, eventueel aanvragen van een leegstandsvergunning en zal de makelaar een geschikte huurder vinden voor je woning. 

Verhuur je woning in Amsterdam aan expats

Grote bedrijven (zeker in Amsterdam) zijn vaak internationaal actief, waardoor er vanuit deze bedrijven veel vraag is naar geschikte huurwoningen voor expats. Dit kan als verhuurder erg interessant zijn. Zo lopen de huurcontracten vaak voor langere tijd, ben je verzekerd van goede huurders en betalen deze bedrijven een goede huursom. Het bereiken van deze potentiële huurders is natuurlijk erg lastig. Een makelaar in Amsterdam met de juiste contacten en weet waar deze bedrijven op zoek naar zijn is dan ook onmisbaar. Woning verhuren in Amsterdam en het liefst aan een expat? Vraag je makelaar hierna! De makelaar zal je adviseren over de te nemen stappen, de juiste huurprijs vaststellen en zorgen voor een betalende huurder.

 

door

Hoe combineer je de sfeerhaard met je interieur

Een sfeerhaard straalt echte luxe uit maar staat vooral ook heel strak, om een sfeervolle woonkamer te krijgen is het perfect om een sfeerhaard toe te voegen. Het mooie aan een sfeerhaard is ook dat hij overal geplaatst kan worden, er is namelijk geen schoorsteen voor nodig. Het is helemaal niet moeilijk om een sfeerhaard in je interieur te verwerken, een sfeerhaard gaat namelijk perfect samen met een cinewall.

Wat is een cinewall?

Een cinewall is een waar de tv in is verwerkt, doordat de muur en de tv gelijk zijn krijg je een bioscoop effect. Een cinewall staat erg strak in de woonkamer en geeft de woonkamer dan ook een luxe uitstraling. Een cinewall kan helemaal naar jouw smaak gemaakt worden, je kunt namelijk zelf de maten, het materiaal en de indeling bepalen. Vaak zie je dat er bij een cinewall een sfeerhaard is ingebouwd, dit maakt de cinewall namelijk helemaal af en zorgt voor de extra sfeer. Het mooie van een cinewall is dat hij niet perse in de woonkamer hoeft te staan, het is namelijk ook mogelijk om een cinewall in de slaapkamer of op kantoor te plaatsen. 

Wat is een sfeerhaard?

Een sfeerhaard is een elektrische haard die vlammen geeft door middel van led lampjes, de vlammen die je ziet zijn dus niet echt. Een groot voordeel hiervan is dat er geen brandgevaard is en dat er geen schroonsteen nodig is. Er zijn verschillende soorten sfeerhaarden, hierbij gaat het niet alleen om de grootte, je hebt namelijk ook sfeerhaarden die warmte kunnen geven. Zo krijg je dus een echt open haard gevoel, alleen is een sfeerhaard veel makkelijker dan een open haard. Bij een sfeerhaard kun je namelijk makkelijk de temperatuur regelen, hoef je tussendoor geen hout op te gooien en hoef je ook niks schoon te maken. 

 

door

Groene schutting: waarom kiezen voor een taxus?

Een huis met een tuin, dat is heerlijk. De kinderen kunnen er urenlang zandtaartjes bakken of partijtjes voetbal spelen. Jij kunt heerlijk op een luie stoel wegdromen of genieten van een goed boek. Tuinen zijn vaak rustpunten voor mensen, het zijn plekken waar mensen kunnen ontspannen. Om echt te kunnen ontspannen in je eigen tuin is wel privacy nodig. Je wilt niet dat de voetbal van je kinderen bij de buren in de tuin ligt en hoe lief je de hond van je buurvrouw ook vindt, je wilt gewoon even alleen zijn met je gezin. Hoe zorg je voor die privacy? 

Op zoek naar de juiste haagplant

Hoge Hagen, je hebt ze in allerlei soorten en varianten. Denk aan de Beuk, Laurier, coniferen en de Niet-Woekerende Bamboe. Welke haagplant je het best kunt planten, ligt aan een aantal factoren. Hoe snel wil je afgeschermd zijn? Wil je een strakke haag? Of liever niet? Wanneer je geen strakke haag wilt, kun je zelfs nog kiezen voor een gemengde haag. Dit is een haag die bestaat uit meerdere soorten planten. Ook kun je kiezen hoe hoog je jouw groene schutting wilt hebben. Wil je helemaal afgezonderd zijn of wil je af en toe over je groene schutting nog even gedag kunnen zeggen tegen de buren? 

De taxus

In het Nederlands heet hij de Venijnboom, al wordt de Nederlandse naam eigenlijk nooit meer gebruikt. De taxus is een erg gewilde plant. Dit kom o.a. omdat hij wintergroen is en langzaam groeit. Daarnaast laat hij zich goed in model snoeien. De taxus vereist weinig onderhoud en gaat heel veel jaren mee. Wanneer je niet in het bezit bent van groene vingers, hoef jij je weinig zorgen te maken. De taxus is een plant die vrij gemakkelijk te onderhouden is. Heb je weer last van die hete zomer? De taxus kan de warme temperaturen prima volhouden; nog een pluspunt.

Je weet het zeker

Je hebt je groene schutting gevonden. Het wordt de taxus. Waar moet je dan op letten bij het aanplanten en onderhouden? Wanneer de planten met de kluit geleverd wordt, dan kun je ze alleen aanplanten als ze rustig zijn. Dit is de periode van oktober tot mei. Hoewel de herfst en de winter de ideale tijd is om de planten in de grond te zetten, moet je wel rekening houden met hevige regenval of vorst. De taxus vindt het dan niet fijn om aangeplant te worden. Wanneer de planten eenmaal in de grond zitten, is water de eerste periode het belangrijkst. De wortels zijn nog volop in ontwikkeling, dus moet je secuur te werk gaan en je houden aan een vast schema. Na vier maanden staan de planten vast en hoef je ze minder water te geven.

 

door

Zelf boren en schroeven in simpele stappen

De meeste klussen vragen om boor- en schroefwerk, van het ophangen van een gordijnrail tot het vastmaken van een nieuwe verwarming aan de muur. Voordat je begint, wil je zeker weten dat je het juiste materiaal hebt. Koop schroeven en pluggen die voor het materiaal van jouw muur zijn gemaakt, of koop universele die bedoeld zijn voor veel verschillende materialen. Gebruik uiteraard ook de juiste boor voor jouw materiaal: een houtboor gaat stuk als je hem voor metaal gebruikt.

Tips bij het boren

Voordat je gaat boren, is het belangrijk de plek met een leidingzoeker te controleren op stroom- en waterleidingen. Als je een veilig punt op de muur hebt gekozen, dan kun je beginnen met het boorwerk. Wil je in een keramische tegel muur boren?

Plak dan schilderstape of een pleister op de plek waar je wilt boren om te voorkomen dat de boor wegglijdt. Boor je op een ander hard, glad oppervlak, dan voorkom je wegglijden door met een centerpons eerst een klein putje te slaan. Heb je geen centerpons? Niet getreurd: met een spijker en hamer kan het ook.

Tips voor het gebruik van pluggen en schroeven

Nadat het boorwerk klaar is, verwijder je het boorstof uit het gat. Daarna zet je er een plug in met een plug diameter die gelijk is aan jouw boordiameter. Heb jij een muur van zacht gasbeton?

Kies dan liever een plug diameter van 1 millimeter groter dan de boordiameter. Als de plug vast zit, kun je gaan schroeven. Voor de beste grip kies je torx schroeven: deze hebben een kop met een stervormige uitsparing.

Wil je dat de schroefkop niet uitsteekt? Boor dan de eerste paar millimeter van het boorgat verder uit met een boor die dezelfde diameter als de schroefkop heeft.

https://www.schroevenshop.be/blog/
door

Woningen kopen in Nederland

Tip Om een ​​huis te kopen, moet u veel stappen doorlopen. Na uw bezoek aan Funda kunt u een afspraak maken om de woning te bezichtigen routekaart Vergelijk het huis met andere huizen: Huisvestingsbehoeften Huisvestingskosten Nabijheid van werkplekken, vrienden en voorzieningen Meer (volledig overzicht om huizen te vergelijken) Bekijk de woning met de makelaar Beslis of u door wilt gaan als: Controleer ter vergelijking altijd 1 huis, bij voorkeur andere vergelijkbare huizen Breng een onafhankelijke adviseur mee (om het effect van een roze bril te voorkomen) Onderzoek structurele gebreken in het huis (of voltooid) Onderzoek uw financiële mogelijkheden om een ​​huis te kopen en te kunnen (blijven) betalen Tweede oog / derde oog Onderhandelen (vooral in deze tijd) Bepaal opnieuw of dit uw / uw beste plek is om te wonen Het huidige huis is verkocht (gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om eerst te verkopen en daarna te kopen)

Bekijk de gezinslijst Maak een lijst van alle huizen waarin u geïnteresseerd bent en kies maximaal 5 huizen. U zult merken dat uw “belasting” destijds redelijk was, en u hebt weinig ruimte voor meer meningen. Ik zou je ook het huis kunnen verwarren. Maak een goede keuze met behulp van internet. Als u vragen heeft over de belangrijke eisen van uw huis, moet u dit eigenlijk niet eerst uitzoeken. De garage kan nog gebruikt worden, maar de grotere tuin kan niet gebruikt worden. Deze eisen en wensen schrijf je op Nadat u het huis heeft gevonden, noteert u alle punten die u aan de verkoper of makelaar wilt vragen Teken een standaardcirkel van boven naar beneden en vervolgens naar de tuin. Vervolgens ga je het schetsen. Draag altijd een map bij u, die soms iets meer inhoud bevat dan u op internet kunt vinden. Loop gerust zelf rond, er is geen zakelijk verhaal. Als het mag, natuurlijk.

https://www.steefkoopt.nl/werkwijze/
door

Transformatie vastgoed met revolutionaire bouwmethode

Er is grote behoefte aan nieuwe woon- en werkruimte in Nederland. En tegelijkertijd staat er een grote hoeveelheid vastgoed leeg. En daar ligt grote potentie, voor zowel vastgoed eigenaren als de samenleving. Tijd voor een revolutionaire bouwmethode die zorgt voor snelle, goedkope en duurzame transformatie van vastgoed

 

Winstgevende oplossing

Leegstand in vastgoed wordt veroorzaakt doordat het beschikbare aanbod niet overeenkomt met de wensen voor woon- of werkplekken. De inrichting lijkt niet optimaal voor gebruik of exploitatie, of nieuwbouw lijkt een goedkopere en gemakkelijkere oplossing te zijn. Terwijl bestaand vastgoed opnieuw ingericht kan worden en een kostenbesparend alternatief voor sloop of nieuwbouw biedt. 

 

Transformatie van vastgoed zorgt ervoor dat leegstaande gebouwen weer rendabel worden en stijgen in waarde. Dit wordt bijvoorbeeld al toegepast door woonfuncties in kantoren, pakhuizen en kerken te creëren, of fabriekshallen en leegstaand opslagruimtes om te bouwen tot kantoren en bedrijfsruimtes.

 

Voordelen

1. Sneller en goedkoper dan sloop en nieuwbouw

2. Bestaand vastgoed neemt toe in waarde

3. Exploitatie zorgt voor inkomen

4. Overheid ondersteunt vastgoed transformatie

 

De overheid over transformatie van vastgoed

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gaat er vanuit dat van de totale hoeveelheid leegstaand vastgoed een 3e deel tot woningen te maken is. En bij maatschappelijk vastgoed ligt dat zelfs hoger vanwege de ligging en indeling. Van de 1 miljoen nieuwe woningen die in 2040 nodig zullen zijn, kan zo’n 15% met transformatie van vastgoed gerealiseerd worden.

 

Overheidsondersteuning

Om dit soort processen te versnellen, hebben veel gemeenten een deel van hun ambtelijke apparaat geoptimaliseerd. Zo kunnen initiatieven om leegstaande kantoorpanden te transformeren sneller gerealiseerd worden. 

 

Dat geldt onder meer voor Amsterdam, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam,  Zwolle, Den Haag en Utrecht. En ook provincies ondersteunen deze processen door kennisontwikkeling, netwerken, coaching en financiële ondersteuning te faciliteren. 

Kansen nemen toe

De laatste jaren nemen de kansen voor transformatie toe. De markt verandert omdat meer mensen zoeken naar verrassende huisvesting. Niet alleen studenten. Ook starters, alleenstaanden, ouderen en mensen met diverse vormen van werk aan huis. Steeds meer mensen zoeken bovendien woonruimte in de bestaande stad. 

 

Veel utiliteitsgebouwen kunnen na transformatie aan die vraag beantwoorden. Daarbij verandert de wet- en regelgeving. Gemeenten zijn zich bewust van het probleem van leegstand en zijn vaker bereid om mee te werken aan verandering van een bestemmingsplan. Zij zoeken mee naar oplossingen voor geluidhinder en parkeren. 

 

Ook op het vlak van bouwtechniek staan de ontwikkelingen niet stil. Met nieuwe installaties en bouwkundige oplossingen kan in een bestaand casco hoge kwaliteit worden geboden op het gebied van esthetiek, duurzaamheid en gezondheid.

 

Duurzaamheid

Nederland, tezamen met 194 andere landen, staat aan de vooravond van grote veranderingen: al tijdens de Klimaattop in Parijs in 2015 werd vastgesteld dat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn op allerlei gebieden om de opwarming van de aarde in bepaalde mate te voorkomen. Ook werden tijdens dit topoverleg met alle deelnemende landen afspraken gemaakt die de toename in temperatuur in 2050 zouden beperken tot 2 graden, het liefst zelfs 1,5. 

 

Echter tijdens de Klimaattop 2018 in Katowice werd vastgesteld dat we met onze huidige CO2-uitstoot op weg zijn naar een opwarming van 3 graden in 2050. Willen we met z’n allen richting een duurzamere, leefbare wereld, dan dienen drastische maatregelen te worden getroffen. Transformatie van vastgoed kan hier een belangrijk aandeel in leveren als een duurzaam alternatief voor nieuwbouw. Waarbij verspilling van grondstoffen en natuur zoveel mogelijk worden voorkomen.

 

door

Woningwaarde berekenen met StartHousing

Wil je weten hoeveel een huis waard is? We hebben een woningwaarde berekenen tool gemaakt, waarmee je in een paar minuten een inschatting krijgt. Geheel kosteloos en vrijblijvend. Zo weet je vliegensvlug hoeveel je kunt vragen voor je huis of bieden op het huis van je dromen. 

 

Waardebepaling huis

Sta je op het punt om je huis te verkopen of een nieuw huis te kopen, ben je nieuwsgierig naar de waardebepaling van je huis of wil je weten wat een reëel openingsbod is? Of wil je weten welke overwaarde of waardevermeerdering je opgebouwd hebt? We geven je graag een gratis schatting van een goede vraagprijs of biedprijs.

 

Hoe we de woningwaarde berekenen 

De woningwaarde berekenen we op basis van data van de gemeente. Met die informatie kan onze tool gratis de waardebepaling van je huis schatten. Dit is geen taxatie, maar geeft wel een helder beeld. Je kunt hiermee dus nog geen hypotheek aanvragen, daarvoor moet je je huis wel officieel laten taxeren. We kijken in onze analyse naar de volgende zaken:

 

Factoren

Van de woning: woonoppervlak, tuin en perceel oppervlak , type woning, inhoud, hoeveelheid kamers, aanwezige voorzieningen in keuken en badkamer, energielabel, isolatie, bouwjaar

 

Van de omgeving: faciliteiten, groenvoorziening, samenstelling buurt, verkeerssituatie, aanvullende factoren

 

Verkoopwaarde

De verkoopwaarde wordt uiteindelijk natuurlijk vooral door de markt en door het economisch verkeer bepaald. Maar als je bijvoorbeeld overweegt een nieuw huis te kopen, dan kun je met oog op de nieuwe hypotheek wel schatten hoeveel je kunt krijgen voor je huidige huis. Datzelfde geldt voor het uitbrengen van een reëel bod op je droomhuis. Je wilt niet teveel en niet te weinig bieden en ook daarvoor biedt deze rekentool een snelle uitkomst.

Persoonlijke begeleiding 

We vinden het heel belangrijk om je een nauwe begeleiding te bieden. Zodat we snel en voor een goede prijs jouw huis verkopen of verhuren. Doordat we zelf ook in Utrecht wonen en werken, kennen we de stad en de regio heel goed en kunnen we je dus van deskundig advies voorzien.

 

We zorgen er graag voor dat je precies krijgt wat je nodig hebt van een makelaar in Utrecht. En ook niet meer betaalt dan nodig. Op basis van jouw behoeften maken we samen een verkoopplan dat ook gebaseerd is op de huidige woningmarkt.

 

StartHousing als makelaar in Utrecht

  • Alleen betalen voor echt nodig is

  • Zelf controle over het makelaar tarief

  • Actieve begeleiding

  • Strategie en werkwijze op basis van ervaring

  • 100 procent bekend met de stad en de regio

  • Groot netwerk waarin we je woning zichtbaarheid geven

  • Gratis woningwaarde berekenen tool

 

door

De voordelen van HR++ glas

Dat HR++ glas populair is weten wij inmiddels wel, maar weet jij ook waarom? Een isolerende werking in huis is niet alleen aangenaam in de winterperiode. Ook zal je hierdoor kunnen besparen op de energierekening. In de winterperiode zetten wij allen massaal de verwarming aan. Je wilt het immers in huis graag warm hebben. Bovendien zit je er niet op te wachten dat de warmte verloren gaat omdat je enkel glas hebt toch? Bekijk dan eens goed naar jouw ramen en ondervind het gemak van HR++ glas. Maar nu rest natuurlijk nog wel de vraag waar je dit het beste kunt bestellen.

 

Niet ieder bedrijf beschikt immers over dit soort glas. Het is ook speciaal gemaakt zodat een woning goed geïsoleerd kan worden. Bovendien kan je het eenvoudig zelf monteren! Met meer dan twintig jaar ervaring weet JLM glas maar al te goed hoe dat kwaliteit hoort te zijn. Zij beschikken over diverse soorten glas en adviseren je hierin graag. Zowel voor ondernemers en particulieren kan je hier een bestelling plaatsen. De keuze om bij dit bedrijf glas te bestellen is dan ook zeer aan te raden. Aantrekkelijke prijzen en tevens ook een onwijs snelle levering maakt dit tot een waar plezier. 

 

Waarom HR++ glas?

 

Wat dat betreft zijn er tal van mogelijkheden om een woning goed te isoleren. De spouwmuren zou je kunnen opvullen en wellicht dikkere gordijnen bestellen. Maar voornamelijk gaat er veel warmte verloren door de ramen. Zonde want je wilt het graag warm en aangenaam in huis hebben. Hierdoor is het gebruiken van HR++ glas zeer gunstig! Op geen enkele mogelijkheid zal de warmte verloren gaan. Bovendien is het voor de erkende klusser een eenvoudige taak om het te monteren. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een expert op dit gebied in te schakelen die het voor jou komt monteren. JLM glas beschikt over diverse verschillende soorten glas. Van HR++ glas tot aan inbraak werend kan je hier verkrijgen. Het handige van deze website is dat je het direct op maat kunt bestellen en laten leveren. Jij hoeft dus geen moeite te doen om vervoer te regelen. Want zij komen het met plezier op locatie leveren. 

 

Wanneer je glas gaat bestellen, dan is het van belang om de afmetingen geheel goed te hebben berekend. Een verkeerde afmeting zorgt ervoor dat het raam niet gemonteerd kan worden. 

door

Schuurpapier

Hout is de basis van bijna al ons meubilair. Toch duurt het heel lang voordat het uiteindelijk bij u in de kamers staat. Het begint als een zaadje in de grond, maar na een flink aantal jaren zal het een grote boom zijn. Deze boom groeit natuurlijk niet zomaar, het heeft water, zonlicht en lucht nodig, zodat het kan verder groeien. Wanneer de boom groot genoeg is zal het worden gekapt, één van de vele stappen voordat het meubilair klaar is voor de verkoop. Nadat de boom is gekapt, heb je grote, ruwe stukken hout, maar wat dan?

De grote, ruwe stukken hout zijn natuurlijk niet geschikt voor tafels en ander meubilair, want u kunt zich eraan verwonden, zoals splinters in uw huid. Het doel van schuurpapier is om al het meubilair bij te schaven op zo’n manier dat er geen ruwe of scherpe randen meer aan het hout zit en uiteindelijk ervoor te zorgen dat eventuele beschadigingen niet meer zichtbaar zijn.

Het mooie aan schuurpapier is dat het een natuurlijk product is en dat het in verschillende soorten maten en fijnheden voorkomt. Nog een voordeel van schuurpapier is dat het veelzijdig kan worden gebruikt, dus voor ook plastic en bijna ieder ander materiaal dat er is.

 

Schuurpapier is gemaakt van een ruwe stof, meestal zand, wat vastgelijmd is aan papier. Wanneer u dus het ene ruwe materiaal over het andere ruwe materiaal schuurt, worden beide materialen zwakker en gaan dus kapot. Dit is dan ook één van de weinige nadelen aan schuurpapier; dat het vaak aan vervanging toe is door de constante wrijving.

Schuurpapier zorgt ervoor dat het andere materiaal glad wordt, maar voor optimaal resultaat zult u verschillende structuren van het zand moet gebruiken, want er is een fijne en een ruwere variant. Om te beginnen kun je het beste starten bij fijnheid 80, de ruwste van allemaal. Wanneer u denkt te merken dat het een stuk moeilijker wordt om verder te schuren, kunt u steeds verder werken naar een hogere fijnheid.

Er bestaat schuurpapier in gewone velletjes, maar ook in rollen. Voor grotere stukken waar u veel werk aan hebt, kun je ook een schuurmachine gebruiken.

Bent u toevallig opzoek naar het juiste soort schuurpapier voor uw klus? Neem dan gauw een kijkje op https://www.papierschuur.nl .