Categorie Archief Woningen

door

Transformatie vastgoed met revolutionaire bouwmethode

Er is grote behoefte aan nieuwe woon- en werkruimte in Nederland. En tegelijkertijd staat er een grote hoeveelheid vastgoed leeg. En daar ligt grote potentie, voor zowel vastgoed eigenaren als de samenleving. Tijd voor een revolutionaire bouwmethode die zorgt voor snelle, goedkope en duurzame transformatie van vastgoed

 

Winstgevende oplossing

Leegstand in vastgoed wordt veroorzaakt doordat het beschikbare aanbod niet overeenkomt met de wensen voor woon- of werkplekken. De inrichting lijkt niet optimaal voor gebruik of exploitatie, of nieuwbouw lijkt een goedkopere en gemakkelijkere oplossing te zijn. Terwijl bestaand vastgoed opnieuw ingericht kan worden en een kostenbesparend alternatief voor sloop of nieuwbouw biedt. 

 

Transformatie van vastgoed zorgt ervoor dat leegstaande gebouwen weer rendabel worden en stijgen in waarde. Dit wordt bijvoorbeeld al toegepast door woonfuncties in kantoren, pakhuizen en kerken te creëren, of fabriekshallen en leegstaand opslagruimtes om te bouwen tot kantoren en bedrijfsruimtes.

 

Voordelen

1. Sneller en goedkoper dan sloop en nieuwbouw

2. Bestaand vastgoed neemt toe in waarde

3. Exploitatie zorgt voor inkomen

4. Overheid ondersteunt vastgoed transformatie

 

De overheid over transformatie van vastgoed

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gaat er vanuit dat van de totale hoeveelheid leegstaand vastgoed een 3e deel tot woningen te maken is. En bij maatschappelijk vastgoed ligt dat zelfs hoger vanwege de ligging en indeling. Van de 1 miljoen nieuwe woningen die in 2040 nodig zullen zijn, kan zo’n 15% met transformatie van vastgoed gerealiseerd worden.

 

Overheidsondersteuning

Om dit soort processen te versnellen, hebben veel gemeenten een deel van hun ambtelijke apparaat geoptimaliseerd. Zo kunnen initiatieven om leegstaande kantoorpanden te transformeren sneller gerealiseerd worden. 

 

Dat geldt onder meer voor Amsterdam, Eindhoven, Arnhem, Rotterdam,  Zwolle, Den Haag en Utrecht. En ook provincies ondersteunen deze processen door kennisontwikkeling, netwerken, coaching en financiële ondersteuning te faciliteren. 

Kansen nemen toe

De laatste jaren nemen de kansen voor transformatie toe. De markt verandert omdat meer mensen zoeken naar verrassende huisvesting. Niet alleen studenten. Ook starters, alleenstaanden, ouderen en mensen met diverse vormen van werk aan huis. Steeds meer mensen zoeken bovendien woonruimte in de bestaande stad. 

 

Veel utiliteitsgebouwen kunnen na transformatie aan die vraag beantwoorden. Daarbij verandert de wet- en regelgeving. Gemeenten zijn zich bewust van het probleem van leegstand en zijn vaker bereid om mee te werken aan verandering van een bestemmingsplan. Zij zoeken mee naar oplossingen voor geluidhinder en parkeren. 

 

Ook op het vlak van bouwtechniek staan de ontwikkelingen niet stil. Met nieuwe installaties en bouwkundige oplossingen kan in een bestaand casco hoge kwaliteit worden geboden op het gebied van esthetiek, duurzaamheid en gezondheid.

 

Duurzaamheid

Nederland, tezamen met 194 andere landen, staat aan de vooravond van grote veranderingen: al tijdens de Klimaattop in Parijs in 2015 werd vastgesteld dat er ingrijpende aanpassingen nodig zijn op allerlei gebieden om de opwarming van de aarde in bepaalde mate te voorkomen. Ook werden tijdens dit topoverleg met alle deelnemende landen afspraken gemaakt die de toename in temperatuur in 2050 zouden beperken tot 2 graden, het liefst zelfs 1,5. 

 

Echter tijdens de Klimaattop 2018 in Katowice werd vastgesteld dat we met onze huidige CO2-uitstoot op weg zijn naar een opwarming van 3 graden in 2050. Willen we met z’n allen richting een duurzamere, leefbare wereld, dan dienen drastische maatregelen te worden getroffen. Transformatie van vastgoed kan hier een belangrijk aandeel in leveren als een duurzaam alternatief voor nieuwbouw. Waarbij verspilling van grondstoffen en natuur zoveel mogelijk worden voorkomen.

 

door

Woningwaarde berekenen met StartHousing

Wil je weten hoeveel een huis waard is? We hebben een woningwaarde berekenen tool gemaakt, waarmee je in een paar minuten een inschatting krijgt. Geheel kosteloos en vrijblijvend. Zo weet je vliegensvlug hoeveel je kunt vragen voor je huis of bieden op het huis van je dromen. 

 

Waardebepaling huis

Sta je op het punt om je huis te verkopen of een nieuw huis te kopen, ben je nieuwsgierig naar de waardebepaling van je huis of wil je weten wat een reëel openingsbod is? Of wil je weten welke overwaarde of waardevermeerdering je opgebouwd hebt? We geven je graag een gratis schatting van een goede vraagprijs of biedprijs.

 

Hoe we de woningwaarde berekenen 

De woningwaarde berekenen we op basis van data van de gemeente. Met die informatie kan onze tool gratis de waardebepaling van je huis schatten. Dit is geen taxatie, maar geeft wel een helder beeld. Je kunt hiermee dus nog geen hypotheek aanvragen, daarvoor moet je je huis wel officieel laten taxeren. We kijken in onze analyse naar de volgende zaken:

 

Factoren

Van de woning: woonoppervlak, tuin en perceel oppervlak , type woning, inhoud, hoeveelheid kamers, aanwezige voorzieningen in keuken en badkamer, energielabel, isolatie, bouwjaar

 

Van de omgeving: faciliteiten, groenvoorziening, samenstelling buurt, verkeerssituatie, aanvullende factoren

 

Verkoopwaarde

De verkoopwaarde wordt uiteindelijk natuurlijk vooral door de markt en door het economisch verkeer bepaald. Maar als je bijvoorbeeld overweegt een nieuw huis te kopen, dan kun je met oog op de nieuwe hypotheek wel schatten hoeveel je kunt krijgen voor je huidige huis. Datzelfde geldt voor het uitbrengen van een reëel bod op je droomhuis. Je wilt niet teveel en niet te weinig bieden en ook daarvoor biedt deze rekentool een snelle uitkomst.

Persoonlijke begeleiding 

We vinden het heel belangrijk om je een nauwe begeleiding te bieden. Zodat we snel en voor een goede prijs jouw huis verkopen of verhuren. Doordat we zelf ook in Utrecht wonen en werken, kennen we de stad en de regio heel goed en kunnen we je dus van deskundig advies voorzien.

 

We zorgen er graag voor dat je precies krijgt wat je nodig hebt van een makelaar in Utrecht. En ook niet meer betaalt dan nodig. Op basis van jouw behoeften maken we samen een verkoopplan dat ook gebaseerd is op de huidige woningmarkt.

 

StartHousing als makelaar in Utrecht

  • Alleen betalen voor echt nodig is

  • Zelf controle over het makelaar tarief

  • Actieve begeleiding

  • Strategie en werkwijze op basis van ervaring

  • 100 procent bekend met de stad en de regio

  • Groot netwerk waarin we je woning zichtbaarheid geven

  • Gratis woningwaarde berekenen tool

 

door

De voordelen van HR++ glas

Dat HR++ glas populair is weten wij inmiddels wel, maar weet jij ook waarom? Een isolerende werking in huis is niet alleen aangenaam in de winterperiode. Ook zal je hierdoor kunnen besparen op de energierekening. In de winterperiode zetten wij allen massaal de verwarming aan. Je wilt het immers in huis graag warm hebben. Bovendien zit je er niet op te wachten dat de warmte verloren gaat omdat je enkel glas hebt toch? Bekijk dan eens goed naar jouw ramen en ondervind het gemak van HR++ glas. Maar nu rest natuurlijk nog wel de vraag waar je dit het beste kunt bestellen.

 

Niet ieder bedrijf beschikt immers over dit soort glas. Het is ook speciaal gemaakt zodat een woning goed geïsoleerd kan worden. Bovendien kan je het eenvoudig zelf monteren! Met meer dan twintig jaar ervaring weet JLM glas maar al te goed hoe dat kwaliteit hoort te zijn. Zij beschikken over diverse soorten glas en adviseren je hierin graag. Zowel voor ondernemers en particulieren kan je hier een bestelling plaatsen. De keuze om bij dit bedrijf glas te bestellen is dan ook zeer aan te raden. Aantrekkelijke prijzen en tevens ook een onwijs snelle levering maakt dit tot een waar plezier. 

 

Waarom HR++ glas?

 

Wat dat betreft zijn er tal van mogelijkheden om een woning goed te isoleren. De spouwmuren zou je kunnen opvullen en wellicht dikkere gordijnen bestellen. Maar voornamelijk gaat er veel warmte verloren door de ramen. Zonde want je wilt het graag warm en aangenaam in huis hebben. Hierdoor is het gebruiken van HR++ glas zeer gunstig! Op geen enkele mogelijkheid zal de warmte verloren gaan. Bovendien is het voor de erkende klusser een eenvoudige taak om het te monteren. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een expert op dit gebied in te schakelen die het voor jou komt monteren. JLM glas beschikt over diverse verschillende soorten glas. Van HR++ glas tot aan inbraak werend kan je hier verkrijgen. Het handige van deze website is dat je het direct op maat kunt bestellen en laten leveren. Jij hoeft dus geen moeite te doen om vervoer te regelen. Want zij komen het met plezier op locatie leveren. 

 

Wanneer je glas gaat bestellen, dan is het van belang om de afmetingen geheel goed te hebben berekend. Een verkeerde afmeting zorgt ervoor dat het raam niet gemonteerd kan worden. 

door

Schuurpapier

Hout is de basis van bijna al ons meubilair. Toch duurt het heel lang voordat het uiteindelijk bij u in de kamers staat. Het begint als een zaadje in de grond, maar na een flink aantal jaren zal het een grote boom zijn. Deze boom groeit natuurlijk niet zomaar, het heeft water, zonlicht en lucht nodig, zodat het kan verder groeien. Wanneer de boom groot genoeg is zal het worden gekapt, één van de vele stappen voordat het meubilair klaar is voor de verkoop. Nadat de boom is gekapt, heb je grote, ruwe stukken hout, maar wat dan?

De grote, ruwe stukken hout zijn natuurlijk niet geschikt voor tafels en ander meubilair, want u kunt zich eraan verwonden, zoals splinters in uw huid. Het doel van schuurpapier is om al het meubilair bij te schaven op zo’n manier dat er geen ruwe of scherpe randen meer aan het hout zit en uiteindelijk ervoor te zorgen dat eventuele beschadigingen niet meer zichtbaar zijn.

Het mooie aan schuurpapier is dat het een natuurlijk product is en dat het in verschillende soorten maten en fijnheden voorkomt. Nog een voordeel van schuurpapier is dat het veelzijdig kan worden gebruikt, dus voor ook plastic en bijna ieder ander materiaal dat er is.

 

Schuurpapier is gemaakt van een ruwe stof, meestal zand, wat vastgelijmd is aan papier. Wanneer u dus het ene ruwe materiaal over het andere ruwe materiaal schuurt, worden beide materialen zwakker en gaan dus kapot. Dit is dan ook één van de weinige nadelen aan schuurpapier; dat het vaak aan vervanging toe is door de constante wrijving.

Schuurpapier zorgt ervoor dat het andere materiaal glad wordt, maar voor optimaal resultaat zult u verschillende structuren van het zand moet gebruiken, want er is een fijne en een ruwere variant. Om te beginnen kun je het beste starten bij fijnheid 80, de ruwste van allemaal. Wanneer u denkt te merken dat het een stuk moeilijker wordt om verder te schuren, kunt u steeds verder werken naar een hogere fijnheid.

Er bestaat schuurpapier in gewone velletjes, maar ook in rollen. Voor grotere stukken waar u veel werk aan hebt, kun je ook een schuurmachine gebruiken.

Bent u toevallig opzoek naar het juiste soort schuurpapier voor uw klus? Neem dan gauw een kijkje op https://www.papierschuur.nl .

 

 

door

Wat zijn nou de grootste voordelen van een PVC vloer tegenwoordig?

Of u nu op zoek bent naar antistatische vloeren of PVC-vloeren, zorg ervoor dat u een gerenommeerde fabrikant van vloermateriaal voor hoogwaardige producten kiest.

Polyvinylchloride, algemeen bekend onder de afkorting PVC, is een synthetisch kunststof polymeer. Het is verkrijgbaar in twee basisvormen: stijf en flexibel. Polyvinylchloride wordt in vele industrieën gebruikt, vooral in de bouw. De toepassing ervan in deze industrie varieert van buizen tot deuren, ramen en vloeren. In de vloerbedekking zijn ze verkrijgbaar in de vorm van tegels.

De voordelen van de welbekende PVC vloer tegel

PVC-tegels zijn veel gebruikte vloerafwerkingen. De tegels zijn gemaakt van een composiet van PVC en vezels. Hierdoor ontstaat een zeer dunne en redelijk harde tegel. Flexibele PVC vloeren worden gebruikt in woningen, kantoren, scholen en ziekenhuizen. Hier zijn top vijf voordelen van polyvinylchloride vloeren:      

Voor lage kosten een goede vloer in huis

Het grootste voordeel van PVC-tegels is dat ze goedkoop zijn. Ze zijn het meest zakvriendelijke type vloerbedekking in vergelijking met andere vormen zoals hout, marmer, keramiek, enz. Zelfs luxe polyvinylvloeren zijn betaalbaar in vergelijking met andere materialen.

Als het gaat om stijl en duurzaamheid, zou je geen spijt hebben van het kiezen van PVC-tegels. Het is niet alleen een betaalbare optie, maar de installatiekosten van PVC-tegels zijn ook laag. Dit type vloerbedekking kan in elkaar worden gezet zonder dat er professionele installatiekosten aan te pas komen.

Installatie van de PVC vloer is een eitje

Zoals eerder vermeld, vereist dit type van vloerbedekking installatie geen professionele hulp. Ten eerste zijn de tegels zeer licht in gewicht in vergelijking met de andere vormen van vloerbedekking en kunnen ze gemakkelijk worden verplaatst. Er zijn verschillende installatiemogelijkheden, afhankelijk van de gekozen vinylvloer. Doe-het-zelvers kunnen deze tegels eenvoudig installeren door de juiste instructies te volgen.

Het is echter aan te raden om professionele hulp te zoeken bij het installeren van PVC of een ander type vloer. Met eenvoudig te installeren pvc-tegels kunt u prachtige patronen op uw vloer creëren. Maak gebruik van de verscheidenheid aan texturen, patronen en ontwerpen die op deze tegels zijn gedrukt om het uiterlijk van uw huis of kantoorruimte te verbeteren.

In alle soorten en maten beschikbaar

PVC tegels zijn er in kleine afmetingen (150mm, 225mm en 305mm). Het voordeel van het hebben van klein formaat tegels is dat individuele tegels gemakkelijk kunnen worden vervangen. Dit betekent dat de vervangingskosten van deze tegels ook laag zijn.

Gemakkelijk schoon te maken

PVC-vloeren zijn het gemakkelijkst te reinigen. Geen enkel ander type vloer komt in de buurt van PVC als het gaat om reinigingsgemak. Het enige wat u nodig heeft is een vochtige doek of dweil om deze tegels te reinigen. Meestal zijn deze tegels voorzien van verschillende coatings die de vereiste bescherming bieden tegen vlekken, vocht en verbleking.

Polyvinylvloeren zijn van nature bestand tegen krassen en deuken in tegenstelling tot hardhouten vloeren. Om deze vloeren schoon en sprankelend te houden hoeft u alleen maar regelmatig te vegen of te stofzuigen.

Geen statische vloer meer

Zoals we allemaal weten, het menselijk lichaam trekt statische energie aan. Er zijn varianten van Polyvinylchloride vloeren die antistatisch zijn. Anti Statische Vloeren gemaakt van polyvinylchloride kunnen u en uw gezin beschermen tegen statische energie. Dit betekent dat u gemakkelijk kabels onder de tegels kunt doorgeven zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw gezin tegen statische elektriciteit die van de vloer afgaat.

https://vloerenbaas.nl/
door

Verhuis zorgeloos met de hulp van een verhuisbedrijf in Rotterdam

Als u zonder zorgen wilt verhuizen, dan gaat u het beste in zee met een erkend verhuisbedrijf uit Rotterdam. Of u nu binnen Rotterdam verhuist of naar een andere plaats in Nederland of in het buitenland: een ervaren verhuisbedrijf zorgt ervoor dat uw inboedel probleemloos verhuisd wordt. Uiteraard zullen de medewerkers voorzichtig met uw spullen omspringen, maar om onaangename situaties te vermijden is alles tijdens transport verzekerd tegen verlies en schade. Veel mensen die een verhuizing voor de boeg hebben, kiezen er daarom voor om de verplaatsing door een verhuisbedrijf in Rotterdam te laten uitvoeren.

Plan uw verhuizing ruim van tevoren

Soms is het niet mogelijk, maar als u de kans heeft, plan uw verhuizing dan ruim van tevoren. Zo kunt u op uw gemak verhuisdozen inpakken en spullen afvoeren die niet mee hoeven naar het nieuwe adres. Door de verhuisdatum ruim van tevoren vast te leggen, weet u meteen ook zeker dat uw geprefereerde verhuisbedrijf in Rotterdam nog niets in de agenda heeft staan. Zo voorkomt u dat er tijdens uw verhuizing  geen verhuiswagen of geen personeel meer beschikbaar is. Zeker als u overweegt om ook gebruik te maken van de aanvullende diensten, zoals het demonteren van meubels of het inpakken of uitpakken van de verhuisdozen, is het verstandig om tijdig contact op te nemen met uw verhuispartner.

Kies voor een betrouwbare verhuizer

U laat uw spullen natuurlijk niet zomaar door iedereen verhuizen. Als u wil dat er zorgvuldig met uw inboedel wordt omgegaan, dan kiest u het beste voor een verhuizer die ruime ervaring heeft. Een goed voorbeeld hiervan is Jac Den Hollander Verhuizingen. Dit verhuisbedrijf verzorgt al jaren tal van verhuizingen voor particulieren in Rotterdam en daarbuiten. Zelfs wanneer u naar het buitenland verhuist en uw inboedel per vrachtwagen wilt laten transporteren, kunt u op dit verhuisbedrijf in Rotterdam rekenen. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw verhuizing, zodat u de prijzen met andere verhuisbedrijven in Rotterdam kunt vergelijken. De contactgegevens vindt u op de website.

door

Kies ervoor om uw hypotheek af te sluiten in Breda

Bent u van plan om een nieuw huis te kopen in Breda en omgeving en zoekt u hiervoor een geschikte hypotheek? Het is heel goed mogelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Het kopen van een huis is namelijk een grote stap. Zeker als het om uw eerste huis gaat. Dan is het zeker verstandig om beslagen ten ijs te komen. Aan een hypotheek zit u tientallen jaren vast, dus het is van belang dat u bij de aankoop van uw huis voor de juiste hypotheek kiest.

De juiste hypotheek kiezen, zodat u uw droomhuis in Breda kunt kopen

Om uw droomhuis te kunnen financieren is het van belang dat u de juiste hypotheek kiest. Ga daarom in gesprek met een onafhankelijke hypotheekadviseur zoals Veen Maximaal Wonen en Verzekeren. Zij helpen u met het maken van een weloverwogen keuze, adviseren u bij het maken van een keuze voor de juiste bank, helpen u met het aanvragen van een werkgeversverklaring en geven advies over rentesoorten. Het grote voordeel van Veen Maximaal Wonen en Verzekeren is dat zij niet gekoppeld zijn aan één specifieke bank. Daarom is het voor hem mogelijk om écht onafhankelijk advies te geven. Zo weet u zeker dat u de juiste hypotheek heeft voor uw droomhuis in Breda.

Krijg persoonlijk advies en koop uw droomhuis

Bij Veen Maximaal Wonen en Verzekeren nemen ze de tijd voor u, om samen met u te kijken naar uw financiële situatie. Zij maken samen met u een scan van uw financiële situatie. Zo weet u meteen wat uw perspectief is en hoeveel eigen geld u moet investeren. Op die manier is het makkelijker om in te schatten of dat ene huis te betalen is of dat u nog even moet doorsparen voor de grootste aankoop van uw leven. Maak daarom snel een afspraak of ga langs bij een van de vele vestigingen die het bedrijf kent.

https://veenbreda.nl
door

Makelaar in Wageningen: betrokken begeleiding bij woningaankoop

Wanneer u betrokken en ervaren hulp wenst bij het kopen van een woning dan kunt u terecht bij Jeltes ten Hoor, een makelaar in Wageningen met een hoop vakkennis. Dit familiebedrijf helpt klanten al 50 jaar bij de aankoop en verkoop van woningen in Wageningen, Wageningen-Hoog, Bennekom, Rekum, Heelsum, Ede, Wolfheze, Doorwerth, Rhenen en de Betuwe. Hierdoor heeft deze makelaar een groot netwerk en veel inzicht in het Groot-Wageningse woningaanbod. Om u verder optimaal van dienst te kunnen zijn is er veel aandacht voor uw persoonlijke woonwensen.

Antwoord op al uw woonvragen

Een woning kopen is in de regel een grote beslissing waarbij gedurende het traject veel vragen bij u kunnen rijzen. Allereerst zult u op zoek gaan naar een huis dat aansluit bij de wensen die u heeft voor de woning en de locatie. Met een diepgaande kennis van de lokale woningmarkt kunnen de ervaren medewerkers van Jeltes ten Hoor op dit gebied met u meedenken en u adviseren. Maar ook voor vragen over de prijs – betaalt u niet te veel? – of over bouwtechnische keuringen, bodemonderzoek en eventuele bestemmingsplannen kunt u bij deze makelaar in Wageningen terecht. U kunt gedurende het hele aankooptraject rekenen op dit makelaarskantoor aan uw zijde.

De dienstverlening van dit makelaarskantoor

De dienstverlening van Jeltes ten Hoor kenmerkt zich door een interesse in iedere klant en het willen begrijpen van elke woonwens. Op deze manier kan de beste dienstverlening geboden worden. Er wordt waarde gehecht aan persoonlijke aandacht, de klantbenadering is informeel. De medewerkers van dit kantoor zijn daarbij enthousiast, vakkundig en sociaal betrokken in de regio. Jeltes ten Hoor biedt u verder een 24/7 service. U mag dan ook buiten kantooruren contact opnemen voor een vraag of een advies. Bent u geïnteresseerd hoe deze makelaar in Wageningen u specifiek kan helpen, dan bent u ook welkom in het makelaarskantoor in het centrum van de stad. Loop gerust vrijblijvend naar binnen.