Categorie Archief Huishoudelijk

door

Is er een alternatief voor infiltratiekratten?

De meeste wateroverlast wordt veroorzaakt door regenwater wat blijft staan en niet goed afgevoerd wordt de bodem in. Hoewel het riool dient als afvoer kunnen riolen de grote hoeveelheden regenwater niet altijd aan. Niet alle tuinen zijn zo gerangschikt dat het water wat daar terechtkomt het riool kan bereiken. Water wordt ook niet goed afgevoerd als de tuin bedekt is met tegels. Een regenwaterbuffer is de oplossing als het gaat om water dat geen kant op kan. In Nederland zijn veel tuinen bedekt met tegels en daardoor bereikt het regenwater de bodem niet meer. Een infiltratiekrat helpt het water weer terug de bodem in waardoor de tuin niet meer blank komt te staan bij een fikse regenbui.  

Infiltratiekratten als regenwaterbuffer

Infiltratiekratten worden onder het oppervlakte van je tuin geplaatst en dienen als regenwaterbuffer. Het water wat normaal op het gazon blijft staan wordt afgevoerd naar deze buffer zodat water effectief wordt afgevoerd naar de plek waar het hoort: de grond. Riolen kunnen de grote hoeveelheden regenwater niet altijd aan en het water dat op je gazon terechtkomt bereikt het riool soms niet. Sommige tuinen liggen wat lager. Het water komt dan als het ware in een kom te staan, waar het niet meer uit kan komen zonder drainagesysteem. Tegeltuinen kunnen het ook moeilijk maken voor regenwater om de bodem in te zakken. Het is daarom verstandig om niet je hele gazon te bedekken met tegels. Kies je wel voor een tegeltuin? Maak dan gebruik van een regenwaterbuffer om het water effectief af te voeren. Een tegeltuin vergt weinig onderhoud, maar het is niet goed voor het grondwater. Een beter alternatief is een tuin met gras. Dit vergt ook weinig onderhoud, maar je helpt het regenwater wel de bodem in.  

Voorkom een ondergelopen gazon met een regenwaterbuffer

Ook als je tuin is voorzien van voldoende groen kan het zijn dat het water alsnog blijft staan. Dan kan het zijn dat de bodem niet goed doorlaatbaar is door het type bodem. Niet alle bodems zijn van nature even doorlaatbaar en daar kun je weinig aan veranderen. Je kunt een regenwaterbuffer plaatsen. Het water wordt opgevangen door de buffer en wordt langzaam afgegeven aan de bodem. Dit is ook beter voor het groen in je tuin. Als de tuin blank staat verandert je tuin in een modderpoel en sommige planten kunnen niet goed tegen te veel vocht. Er zijn wel planten die extra goed tegen water kunnen. Naast een regenwaterbuffer kun je het beste op zoek gaan naar groen dat tegen een vochtige bodem kan. Als het een tijd niet regent kun je de tuin zelf extra bewateren. 

Voorkom wateroverlast in je tuin 

Een mooie tuin heeft balans tussen groen en verharde oppervlaktes. Het is dus niet erg om een deel van je tuin betegeld te hebben. Als je daarnaast genoeg groen aanbrengt is je tuin mooi in balans, want je wilt ook in je tuin kunnen zitten met mooi weer. In de zomer kan het weleens hard regenen en zodra de buien zijn opgeklaard wil je zo snel mogelijk weer van je tuin genieten. Met een regenwaterbuffer komt je tuin niet blank te staan en kun je optimaal genieten van je gazon. Naast tegels kun je ook kiezen voor grind of houtsnippers. Deze materialen doen organisch aan en geven sfeer aan je tuin. Een regenwaterbuffer valt aan het oppervlakte niet op, dus je tuin blijft er mooi uitzien.

 

door

3 GEHEIMEN VAN HOE JE KLEREN SNELLER KUNT LATEN DROGEN EN WASSEN

Ben je opzoek naar de perfecte manier om de kleding te drogen maar heb je al heel veel probeert? Dan is het goed om eens te kijken naar de volgende tips. Deze tips gaan je helpen bij energie en vooral moeite besparing. Daardoor hoef je niet lang stil te staan wanneer je iets aan wilt maar het net gewassen is. Daarom is het belangrij kdat je het volgende weet

In het verhaal van vandaag ontdek je drie geheimen om kleren sneller te laten drogen. Kleding die een hele dag aan de waslijn nodig heeft, behoort immers tot het verleden! Door de juiste tips toe te passen, lost een paar uur (of zelfs minuten, afhankelijk van het stuk) de situatie al perfect op.

3 omkleding uit de machine sneller te laten drogen

Dit zijn drie essentiële geheimen, hoewel eenvoudig, die het verschil maken om het droogproces te versnellen. Je controleert de tips hieronder, maar het is de moeite waard om alle details te zien op de video 

En als je nog niet geabonneerd bent, maak dan van de gelegenheid gebruik. De Tip of the Day is het gebruik van de indesit iwc 51451. Dit heeft te maken met het feit dat het kwalitetatieve machines zijn en ook nog een goedkoop. Daarnaast zijn de ook geschikt voor de volgende 3 tips om kleding perfect te behandelen. kijk gauw verder!

Hoe maak je kleren sneller droog in een machine?

  • Tip 1 – centrifugeren
    De centrifugatiefase is essentieel om het droogproces te vergemakkelijken. In feite kunnen zelfs met de hand gewassen onderdelen alleen in de machine worden geplaatst bij het centrifugeren!

  • Tip 2 – Alcohol
    Hoewel het een gewoonte is bij onze grootouders, weten de nieuwe generaties niet eens de tip om twee alcoholische dopjes te plaatsen voordat ze de wasbeurt afmaken, in de laatste fase van de machinecyclus.
  • Tip 3 – Te veel wind
    Een ventilator in de wasruimte, geplaatst in de richting van de waslijn, zal alles zeker versnellen. Het is ook belangrijk om een ruimte van minstens één palm te laten tussen het ene kledingstuk en het andere, zodat de wind vrij kan circuleren.

de schone kleren veel sneller drogen

Extra fooi!
Jeans zijn zwaar en dik. Daarom is het belangrijk om na te denken over een strategische positionering voor deze stukken op de waslijn: altijd op de plaats waar de wind het meest constant is.

Met zoveel tips worden zeker huishoudelijke taken steeds objectiever, praktischer en natuurlijk ook eenvoudiger!

https://www.ny400.nl/
door

Mooie houten kozijnen in Deventer in je woning

Je kunt houten kozijnen in Deventer aanschaffen om je woning weer een opknapbeurt te geven of wanneer je net een nieuwe woning betreedt. De kozijnen die worden geleverd zijn allemaal gezien van een zogenoemd politie keurmerk dat aantoont dat de houten kozijnen in Deventer niet gevoelig zijn voor inbraken en dat geeft je een stuk zekerheid wanneer je deze houten kozijnen in Deventer gaat laten plaatsen. Je kunt voor diverse soorten kiezen. Bijvoorbeeld voor een pen- en gat verbinding, maar je kunt ook kiezen voor een zogeheten slis houtverbinding die kan worden gehanteerd voor het bevestigen van de kozijnen. 

Vormen en maten

Er worden veel vormen van de houten kozijnen in Deventer zodat het voor iedereen aantrekkelijk is om dit aan te schaffen. Het ene huis heeft weer meer vraag naar een vierkant kozijn, maar een andere woning heeft weer een stijl waar een rond raam mooi is en daar moeten de houten kozijnen in Deventer dan ook op worden aangepast. Voor iedereen is het mogelijk om kozijnen te kopen en het bedrijf zal er voor zorgen dat alles netjes zal worden afgewerkt. Precies zoals de klant het wil worden de houten kozijnen in Deventer gemonteerd.

Diverse typen kozijnen worden geverfd

Ieder type kozijn wordt voorzien van een likje verf voordat deze worden geplaatst. Je hebt ongeveer 10 jaar lang plezier van de houten kozijnen in Deventer in de staat hoe deze worden geleverd. Daarna zijn ook deze kozijnen toe aan een nieuwe laag verf. Daar ontkom je niet aan, want de kozijnen moeten nou eenmaal worden onderhouden. Voor de eerste tien jaar hoef je in ieder geval niets met de kozijnen te doen en als je deze goed onderhoud en schoonmaakt kan je het schilderwerk nog wel even uitstellen, het is helemaal aan jezelf hoe goed jij hiermee omgaat.door

Flipperkaart gebruiken om een deur te openen

De Flipperkaart staat bekend om hun snelle werking. Daarom zijn ze ook vaak te zien in films waarbij het hoofdpersonage even snel een deur weet te openen. Het grappige is, is dat met deze techniek het helemaal niet zo raar is. Je kunt namelijk echt heel snel een deur openen met een flipperkaart.

De techniek werkt namelijk echt heel snel. Dit is zo opvallend omdat er ook weleens lockpicking wordt gebruikt om een deur te openen. Dit is echter niet zo realistisch omdat het met lockpicking namelijk heel erg lang kan duren voordat je het slot open hebt.

 

 

 

Flipperkaart Nadelen

Het nadeel van een flipperkaart is wel dat het alleen werkt op deuren waarvan het slot niet op slot is gedraaid. Dus alleen wanneer de deur is dicht gevallen of dicht getrokken zonder dat het op slot is gedraaid. Jammer genoeg doen mensen dit redelijk vaak uit pure gemakzucht.

Het is dus zeker aan te raden om altijd echt je deur op slot te draaien. Dit maakt een groot verschil in je kansen om een inbraakpoging te voorkomen. Inbrekers zoeken namelijk altijd de makkelijkste maniet om in te breken. Dit betekend dat je je kansen echt heel erg verkleint door zoiets kleins als het op slot draaien van je deur. Daarom is de slogan misschien ook wel #maakhetzeniettemakkelijk !

door

Lockpicking beoefenaars onthullen nieuwe techniek

Lockpicking beoefenaars hebben onlangs naar buiten gebracht dat heel veel fietssloten vrij eenvoudig te openen zijn met een blanke sleutel. Het was al wat langer bekend dat deze techniek goed werkte op specifieke sloten van AXA. Maar het blijkt nu dus dat er nog veel meer sloten kwetsbaar zijn voor deze techniek.

 

 

Fietsslot openbreken

Volgens hun onderzoek zijn namelijk fietssloten van HEMA, Action en de XENOS ook te openen met deze lockpicking techieken. Ze stellen daarnaast ook dat waarschijnlijk nog veel meer goedkope fietssloten zeer onveilig zijn. Erg handig als je jou fietssleutel verloren hebt maar anders natuurlijk erg lastig.

Als je dus serieus bent over het beveiligen van je fiets. Kies dan een iets degelijker slot zoals een beugelslot met een radiaal slot systeem. Ook dit soort sloten zijn eenvoudig te openen maar bieden in ieder geval meer beveiliging dan het standaard fietsslot.

Het is ook een goed idee om meerdere fietssloten op je fiets te zetten. Voor mensen die echt serieus zijn over het beveiligen van hun fiets is het zeker de moeite waard om hier wat extra .

https://www.vsenv.nl/huishoudelijk/een-deur-openen-zonder-sleutel-mogelijkheden/
door

Een deur openen zonder sleutel – mogelijkheden

Ten eerste: U kunt alleen deuren openen die gewoon in het slot zijn gevallen. Als u de deur hebt vergrendeld en onderweg de sleutel bent kwijtgeraakt, kan alleen een slotenmaker of slotenmaker u helpen – en vanwege het verhoogde risico op inbraak moet het hele slot meestal worden vervangen. Met een deur die maar kortstondig gesloten is, maar niet op slot is, kun je jezelf ook met een beetje vaardigheid helpen.

 

 

Lockpicking opties op deur te openen 

Zoals u op het eerste gezicht ziet, zijn sommige opties geschikter dan andere. Bovendien hebben de meeste particulieren thuis geen lockpicking set of dragen deze niet mee nadat een deur gesloten is. Het breekijzer is net zo slecht als de toepassing ervan, omdat het onvermijdelijk schade toebrengt aan de deur, het frame en eventueel zelfs het slot zelf. Dit kan een kostbaar avontuur zijn voor eigenaars en huurders. Hetzelfde geldt voor je lichaam vanwege de mogelijke schade aan de gezondheid.

door

Overstappen naar een inductie kookplaat? Goede keuze!

U heeft besloten om een inductie kookplaat aan te schaffen. Slimme keuze! Koken op een inductie kookplaat is namelijk een energiezuinige keuze. Daarnaast is een inductie kookplaat snel opgewarmd en ook snel weer afgekoeld. Hierdoor is de kans dat iets aanbrandt zeer klein. En omdat een inductie kookplaat vlak is, is het ook nog eens eenvoudig schoon te maken. Let op! U heeft wel speciale pannen nodig voor het koken op een inductie kookplaat. Zowel de energiezuinige inductiekookplaten als de bijhorende pannen koopt u eenvoudig bij Elektro Lommelen. Maar het assortiment van deze specialist bestaat uit meer dan enkel keukenapparatuur. Ook wanneer u een wasmachine of droger wilt kopen, bent u hier aan het juiste adres.

Welke wasmachine gaat u kopen?

In het uitgebreide aanbod van Elektro Lommelen vindt u wasmachines van allerlei merken in diverse uitvoeringen. Waar moet de wasmachine die u wilt kopen aan voldoen? Hoe groot moet de trommelinhoud bijvoorbeeld zijn? En hoe energiezuinig wilt u gaan wassen? Door gebruik te maken van de handige zoektool op de website van deze specialist heeft u binnen enkele de perfecte wasmachine gevonden. Twijfelt u nog tussen twee of meerdere wasmachines? Maak dan gebruik van de vergelijkingstool en kom erachter welke wasmachine het beste aansluit bij uw wensen.

Kijk rond in de koopjeshoek

In de koopjeshoek van Elektro Lommelen worden artikelen voor een zeer scherpe prijs aangeboden. Dus ook wanneer u goedkope wasmachines wilt kopen of niet te veel wilt betalen voor een nieuwe inductie kookplaat, dan doet u er goed aan om deze specialist in te schakelen. Houd ook de Facebookpagina in de gaten voor leuke weetjes, tips en andere extra’s. Heeft u een wasmachine of inductie kookplaat die u wilt kopen gevonden? Plaats dan uw bestelling eenvoudig online en profiteer van een snelle levering door heel Nederland en België.