Categorie Archief Industrie

door

Een diamantzaagblad naar wens vinden

Heeft u een diamantzaagblad nodig en moet deze van specifieke afmetingen zijn? Dan heeft u vast gemerkt dat het lastig kan zijn om exact het juist diamantzaagblad te vinden. Heeft u al verschillende aanbieder op het internet bekeken, maar nog niet gevonden wat u werkelijk zocht? Maakt u zich dan geen zorgen, want Diacom heeft ongetwijfeld wat u nodig heeft. Dit bedrijf is gespecialiseerd in diamantgereedschap en heeft dus ook diamantzaagbladen geschikt voor verschillende toepassingen. Voor handzaagmachines (zowel elektrische als motorische), vloerenzaagmachines en wandzaagmachines heeft dit bedrijf passende diamantzaagbladen. Heeft u een erg specifieke opdracht? Ook dan kunt u rekenen op Diacom! Hoe? Lees verder en ontdek het!

Diamantzaagbladen op maat laten maken

Wanneer u een diamantzaagblad nodig heeft in specifieke afmetingen en u deze niet in het standaard assortiment van Diacom terugvindt, hoeft u zich nog geen zorgen te maken. Als enige leverancier van heel Nederland, produceert dit bedrijf namelijk ook diamantgereedschap vanuit eigen fabriek. Hierbij streven ze de hoogst haalbare kwaliteit na, zodat u kunt vertrouwen op materiaal dat nog lang meegaat. Op het gebied van een diamantzaagblad zijn de volgende opties mogelijk:

 • U kunt kiezen tussen een diameter van 200 mm of 1.600 mm of alles daartussenin.
 • U bepaalt zelf de overige kenmerken, zoals segmentdikte, toepassing, asgat, etc.
 • U kunt het diamantzaagblad gebruiken voor diverse toepassingen, waaronder voor vers beton, beton, (zeer) hard beton, asfalt, steen en voor diverse universele toepassingen.

Ontdek de voordelen

Wanneer u Diacom inschakelt voor uw diamantzaagblad, kunt u rekenen op enkele voordelen. Zo blinken de diamantzaagbladen die dit bedrijf produceert vooral uit in levensduur en zaagsnelheid. Daarnaast draaien de technische adviseurs van dit bedrijf hun hand nergens voor om. Dankzij hun jarenlange ervaring hebben ze de nodige kennis opgebouwd, waardoor ze zelfs voor zeer specifieke werken een oplossing op maat kunnen bieden.

https://www.diacom.nl/b2c/
door

Hou de druk constant in het persluchtsysteem met een drukregelaar

Hoewel het echt een onmisbaar onderdeel is van een persluchtsysteem, is de werking van een drukregelaar eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer de druk in het systeem toeneemt, dan sluit de klep op de drukregelaar om de druk af te laten nemen in de installatie. Gebeurt het tegenovergestelde en neemt de druk te veel af in de installatie? Dan wordt de klep in de drukregelaar geopend, zodat de druk weer toe kan nemen. Hoewel de werking dus erg simpel is, is een drukregelaar essentieel om de druk in een persluchtsysteem constant te houden en uw productieproces optimaal te houden.

Een ruim assortiment met verschillende drukregelaars

Bij MATTECH vindt u alles voor uw persluchtsysteem. Afhankelijk van uw systeem is er natuurlijk een andere drukregelaar geschikt voor installatie. Bij deze specialist heeft u keuze uit onder andere de volgende regelaars:

 • Standaard drukregelaar
 • Modulaire drukregelaar
 • Precisie drukregelaar
 • Op afstand gestuurde drukregelaar

Heeft u de drukregelaar gevonden die volledig binnen uw systeem past? Dan heeft u ook nog de mogelijkheid om zelf te beslissen over het materiaal, de binnendraad, het regelbereik en nog veel meer eigenschappen. Op deze manier bent u met de hulp van MATTECH altijd verzekerd van een perfect passende drukregelaar voor uw persluchtsysteem. Deze wordt namelijk volledig op maat geproduceerd op basis van uw wensen.

Neem contact op om een drukregelaar op maat te laten produceren

Bent u erover aan het denken om uw persluchtsysteem uit te breiden, te verbeteren of onderhoud te laten plegen zodat het systeem weer helemaal naar behoren werkt? Vul uw gegevens in op de website van MATTECH en ontvang advies op maat over uw toepassing. Dan weet u zeker dat uw systeem op de juiste manier de druk regelt. Op de website vindt u alle contactgegevens van MATTECH, zodat u hen kunt bereiken wanneer het voor u uitkomt.

https://www.mattech.nl/
door

Leer meer over de belangrijkste waterzuiveringsprocessen

Weet u hoe gezuiverd water bij ons thuis aankomt? Bekijk de 4 stappen van het zuiveringsproces in detail met eenvoudige en toegankelijke taal!

Elke stad heeft een zuiveringsinstallatie, die het water dat uit de rivieren komt zuivert. Dit water zit vol met onzuiverheden en microben, en om het te kunnen gebruiken door de bevolking moet het worden gezuiverd. Er zijn verschillende fasen in het waterzuivering proces. Laten we kijken naar wat elk proces bereikt.

 

Flocculatie

Het eerste waterzuivering proces wordt flocculatie genoemd. Rivierwater komt de zuiveringsinstallatie binnen en wordt opgeslagen in een groot depot. In deze storting, ontvangt het kalk en aluminiumsulfaat oplossing. Deze stoffen absorberen de onzuiverheden die zich aan het oppervlak van het water bevinden en gaan in de vorm van vlokken naar de bodem van de tank. Daarom wordt het proces flocculatie genoemd.

 

Decantatie Tank

Vanuit de flocculatietank wordt het water naar de decantatietank geleid. In dit proces krijgt het water stoffen om het duidelijker te maken. De vlokken, die zwaarder zijn dan het water, blijven op de bodem van de vijver liggen. Op dit moment wordt een nieuw proces uitgevoerd.

 

Zandfilter

Het water gaat door dit filter dat meerdere lagen heeft. Het water gaat door het tankproces van boven naar beneden, door een laag grof grind, dan door een laag fijn grind, dan door een laag grof zand, en ten slotte door een laag fijn zand.

In deze lagen van het filter laat het water zijn onzuiverheden achter, maar is het nog niet gezuiverd voor consumptie. Het water wordt nu doorgestuurd naar de laatste waterzuivering.

 

Chlorering

In dit proces van waterzuivering wordt het bereid voor menselijke consumptie. Daarin vinden we nog steeds microben die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Het water wordt naar een chloortank (groen gas) geleid met eigenschappen om de microben in het water te doden. Dit proces wordt chlorering genoemd.

 

En waar gaat het water naartoe?

Het gezuiverde water gaat naar een groot reservoir, dat wordt opgeslagen voor distributie. Die verdeling wordt geregeld door een klep of transmissie. Deze klep geeft het water vrij dat onze huizen bereikt, vrij van onzuiverheden en gezuiverd.

Wanneer het in onze huizen landt, kan het gebruikt worden voor persoonlijke hygiëne, schoonmaken, koken en drinken. We doen het water in het filter om het nog meer te zuiveren en vrij te maken van onzuiverheden die schadelijk zijn voor onze gezondheid.

 

door

Schaf een kwalitatieve kolomboormachine aan bij deze specialist

Zowel een hobbyist als een professioneel metaalbewerker weten hoe belangrijk het is om op degelijke apparatuur te kunnen rekenen. Een kwaliteitsmachine kan een wezenlijk verschil spelen bij de afwerking van uw product. Daarom dat een metaalbewerkingsmachine van Machines Crispyn een wijze investering is. Deze toestellen worden namelijk grondig getest alvorens ze op de markt verschijnen. Zo weet u zeker dat u werkt met uitstekend materiaal. Ga voor een kolomboormachine dus zeker voor een van de opties die beschikbaar zijn bij deze specialist.

Al uw metaalbewerking uitvoeren met het beste materiaal

Naast een goede kolomboormachine hebben ze bij Machines Crispyn nog vele andere toestellen klaarstaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan freesmachines, draaibanken, boormachines en zaagmachines. Door te investeren in deze materialen zorgt u dat uw atelier is uitgerust met de beste materialen. Deze apparatuur is klaar voor gebruik op de lange termijn en zal voor vele jaren dienstdoen als betrouwbare machines. Waarom is dit nu zo het geval bij Machines Crispyn? Omdat dit een ervaren onderneming is waarbij door verschillende generaties heen kennis en vaardigheden zijn doorgegeven. Hierdoor rekent u op vakkennis die gecombineerd wordt met de meest moderne inzichten. De apparatuur maakt dus gebruik van innovatieve technieken en zijn zodanig geconstrueerd dat ze uitstekend werk leveren.

Kom langs in de showroom

Zou u alvorens u een kolomboormachine gaat kopen, het toestel toch eerst in actie willen zien? Dan kunt u altijd langskomen in de showroom van Machines Crispyn. Hier stellen zij hun aanbod tentoon en kunt u uitvoerig kijken naar hoe deze toestellen proefdraaien. Ook geven de medewerkers graag een woordje uitleg over de apparatuur en wat nu juist zo innovatief en modern eraan is. Bezoek daarom zeker de showroom van Machines Crispyn en wees getuige van het enorme aanbod aan kwalitatieve metaalbewerkingsmachines dat zij reeds vervaardigden. Neem ook altijd contact op met hen als u enkele vragen heeft of simpelweg meer informatie wenst.

https://www.crispyn.be/
door

Eenvoudig het juiste hijswerktuig huren

Wanneer u een hijswerktuig nodig heeft, hoeft dit niet te betekenen dat u een grote investering moet doen. Natuurlijk, u kunt het gereedschap dat u nodig heeft kopen, maar dan moet u ook zelf de opslag en het onderhoud ervan verzorgen. Zeker wanneer u het gereedschap slechts sporadisch nodig heeft, is het daarom slim om het te huren. Dan heeft u wel het materiaal dat u nodig heeft, maar heeft u er niet zelf het omkijken naar.

Een hijswerktuig huren bij een betrouwbaar bedrijf

Kiest u ervoor om een hijswerktuig te huren, dan wilt u dit natuurlijk wel bij een betrouwbaar verhuurbedrijf doen. BMI Hijsgereedschap is zo’n betrouwbare verhuurder. Al jaren verkopen en verhuren zij alles wat met heffen en hijsen te maken heeft. Ze hebben dan ook op dit gebied veel ervaring opgebouwd. Deze kennis delen ze graag met u wanneer u het moeilijk vindt om het juiste gereedschap te kiezen. Dan voorzien ze u namelijk van een passend advies om ervoor te zorgen dat u over het juiste hijswerktuig beschikt voor uw klus.

Kies uit een ruim aanbod aan gereedschap

In het uitgebreide assortiment van BMI Hijsgereedschap vindt u zeker het hijswerktuig dat u nodig heeft. Zo verhuren ze onder andere:

 • Combistekers
 • Werkbakken
 • Hefmagneten
 • Betonkubels

Welk gereedschap u ook bij hen huurt, u bent verzekerd van een hijswerktuig van uitstekende kwaliteit. Al het gereedschap van dit bedrijf is namelijk CE-gecertificeerd, wat inhoudt dat het aan de strengste veiligheidseisen van de Europese Unie voldoet.

Ook voor het kopen van hijsgereedschap

Wilt u toch liever een hijswerktuig kopen, omdat u het vaker nodig heeft? Ook dan bent u bij dit bedrijf aan het juiste adres. U bestelt het gereedschap eenvoudig in de webshop en vervolgens ontvangt u het twee dagen na betaling. Zo kunt u er al snel mee aan de slag. Bovendien profiteert u bij een besteding van boven de 500 euro van gratis verzending.

https://www.hijsgereedschap.nl/
door

Laat uw productieproces op volle toeren draaien met rvs fittingen en ANSI flenzen

Als u op zoek bent naar een technisch handelsbureau, moet u eens het uitgebreide aanbod bekijken van Technisch Handelsbureau Hellebeuk. Dit technische handelsbureau is een echt familiebedrijf met jarenlange kennis en ervaring. Het bedrijf bestaat namelijk al sinds 1963 en is daarmee dé partner die u nodig heeft. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar rvs fittingen of ANSI flenzen? Deze producten vindt u bij Technisch Handelsbureau Hellebeuk voor een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Heeft u speciale wensen? Laat het de professionals van dit bedrijf weten. Zij realiseren graag al uw wensen en zorgen ervoor dat u tevreden bent.

De kracht van rvs fittingen en ANSI flenzen

Wist u dat rvs fittingen veel langer meegaan dan onbehandelde stalen lasfittingen? Deze laatste slijten namelijk sneller, waardoor u ze eerder moet vervangen. Dit kost tijd en geld en dat is natuurlijk zonde. U wilt namelijk dat uw productieproces op volle toeren draait, zodat u hier een optimaal resultaat uit behaalt. Rvs fittingen zijn ideaal voor een buizensysteem dat vloeistoffen transporteert. Heeft u een bedrijf in de chemische industrie? Dan zijn ANSI flenzen ideaal om installaties aan elkaar te koppelen. Bij Technisch Handelsbureau Hellebeuk heeft u keuze uit verschillende typen ANSI flenzen, zoals draadflenzen, blindflenzen en welding-neck flenzen. Wilt u weten welk type het meest geschikt is voor uw project? Vraag dan advies aan de ervaren specialisten van dit bedrijf. Zij vertellen u er graag meer over.

Download de catalogus en bekijk het aanbod

Wacht niet langer met het bekijken van het ruime assortiment van Technisch Handelsbureau Hellebeuk. Op de website van deze specialist vind je een zeer uitgebreide catalogus, waar u ongetwijfeld de producten vindt die u nodig heeft. Wilt u een product bestellen? Dan profiteert u van snelle levering uit eigen voorraad. Deze snelle levering kan worden mogelijk gemaakt omdat dit bedrijf een geautomatiseerd magazijn heeft. Zo levert dit bit bedrijf binnen 24 uur in de hele Benelux. Heeft u vragen of wilt u een bestelling doen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van dit bedrijf.

door

Heeft u heftruckbanden nodig?

Heeft u heftruckbanden nodig? Dan bent u bij Juma BV aan het goede adres. Voor heftruckbanden heeft u specifieke kennis nodig dat geen doorsnee garage u kan bieden. Een autoband is namelijk heel anders dan een heftruckband. Het gewicht en de druk dat een heftruckband moet kunnen weerstaan zijn ongehoord, daar kan een autoband niet tegenop. Juma BV is een expert in banden voor langzaam transport. Dit houdt in dat het bedrijf banden in de collectie heeft waar veel druk op kan zitten.

 

Terrein en type heftruck

Er zijn ontzettend veel soorten heftrucks en daarom ook veel verschillende soorten en maten heftruckbanden. Factoren die meespelen bij het kiezen van banden zijn bijvoorbeeld of u grote of kleine banden nodig heeft, of u voor volrubber- of voor luchtbanden gaat en of u diepe of ondiepe profielbanden nodig heeft. Een terreinheftruck heeft bijvoorbeeld te maken met ruwer terrein dan een palletheftruk. Het vereist dan ook grotere banden met een dieper profiel. En zo zijn er meer soorten met ieder hun eigen functies en banden.

 

Juma BV voor ‘langzaam’ transport

Juma BV is gespecialiseerd in langzaam transport. Het kiezen van de juiste banden en het onderhouden ervan is dan ook cruciaal. Al ruim dertien jaar heeft Juma BV deze kennis voor u in huis. Sindsdien liggen er ontzettend veel soorten banden opgeslagen in de loods. Er zijn dan ook altijd wel juiste heftruckbanden te vinden voor iedere heftruck. Als u er niet direct zelf uitkomt, kunt u advies vragen en een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

De extra service van Juma BV

Juma BV is meer dan alleen een groothandel in industriebanden met een focus op heftruckbanden. Het bedrijf biedt een totaalservice dat u ergens anders niet zult vinden. Als u bij Juma BV banden aanschaft zullen zij ter plaatse de nieuwe banden voor u verwisselen. Ook kunt u ervoor kiezen uw Juma banden te laten repareren, zo hoeft u minder vaak banden te kopen. Veel klanten in Nederland, België en Duitsland gingen u al voor.

https://juma-bv.nl
door

Kunststof leidingsystemen: kies voor deze specialist

AZ Techniek is u van dienst bij het leveren en monteren van diverse types kunststof leidingsystemen. Bij dit bedrijf kunt u terecht voor alle fasen van uw project. Van advies en engineering tot productie en levering. De producten worden op basis van uw specificaties volledig op maat voor u gemaakt. AZ Techniek kan u daarbij adviseren over bijvoorbeeld het materiaalgebruik en de vormgeving voor een optimaal product dat aansluit bij de specifieke toepassing. Daarbij bent u via dit bedrijf verzekerd van de juiste prijs-kwaliteitverhouding en een dienstverlening door ervaren professionals.

Verschillende typen kunststof leidingsystemen 

Bij AZ Techniek kunt u verschillende typen leidingsystemen verkrijgen. U bent bij dit bedrijf aan het juiste adres voor onder meer suskasten, opslagtanks en doseerkasten. Daarnaast zit u ook voor ventilatoren en afzuiginstallaties goed bij dit bedrijf. AZ Techniek kan u in alle diameters kunststof leidingsystemen leveren voor sproeiwater, luchtbehandeling, chemicaliën en afvoer. Deze kunnen bij levering ook door de professionele medewerkers van AZ Techniek voor u gemonteerd worden. Daarnaast is het ook mogelijk kunststof leidingsystemen in onder andere HPE, PVDF, PP en pvc voor andere toepassingen prefab te laten maken en op uw gewenste locatie te laten monteren door de vakmensen van AZ Techniek.

Maatwerk door AZ Techniek

Bij AZ Techniek kan gewerkt worden aan een volledig project maar ook aan een gedeelte daarvan. Heeft u bijvoorbeeld een bestaande tekening waarin een nieuw te plaatsen installatie ingetekend dient te worden? Als u de bestaande tekening in DWG formaat of DXF formaat aanlevert, kan AZ Techniek hiermee voor u aan de slag. Bij ieder ontwerp staan uw wensen centraal en kunnen de medewerkers van dit bedrijf uw adviseren om zo tot een product te komen dat aansluit bij uw toepassing. Bij AZ Techniek wordt bovendien gewerkt de DVS richtlijn; op basis van deze richtlijn worden sterkteberekeningen gemaakt zodat een gegeven product ontworpen kan worden binnen de gestelde eisen.

https://aztechniek.nl/
door

Heeft u een doseerinstallatie nodig?

Wanneer u een doseerinstallatie zoekt, bent u bij Askové absoluut aan het juiste adres. Een doseerinstallatie op maat is niet weg te denken uit uw bedrijfsproces. Deze technologische oplossing wordt toegepast in het overgrote deel van de chemische industrie. Maar omdat ieder bedrijf weer anders is, is het verstandig om een doseerinstallatie op maat te laten maken. Wilt u weten wat daarbij komt kijken? Askové heeft de expertise en de kennis in huis om een installatie voor u te bouwen en onderhouden. Lees verder als u meer wilt weten.

De doseerinstallatie die u nodig heeft

Het op precieze wijze doseren van chemicaliën is essentieel voor veel bedrijfsprocessen. De installatie die daarvoor gebruikt wordt moet dan ook goed aansluiten op uw bedrijf, en bovendien betrouwbaar en veilig zijn. Als u een gerenommeerd bedrijf laat werken aan een oplossing op maat, weet u zeker dat uw bedrijfsproces optimaal verloopt.

Wat betekent een doseersysteem voor u?

In de chemische sector wordt vrijwel altijd wel een doseerinstallatie gebruikt. In feite bestaat zo’n installatie uit allerlei onderdelen, die heel precies op elkaar moeten aansluiten om ervoor te zorgen dat de verdeling van chemische stoffen of gassen precies en veilig plaats kan vinden. Askové bestudeert uw behoeftes, en bouwt op basis daarvan het systeem dat u nodig heeft. Dat maakt het werken met chemische stoffen efficiënter én veiliger.

Onderhoud en montage door een professional

Of u nu een nieuwe installatie laat opzetten, of een bestaande installatie heeft: onderhoud en montage is erg belangrijk. De kwetsbare apparatuur in de doseerinstallaties moet te allen tijde goed staan afgesteld. Laat Askové het onderhoud van uw installatie in handen nemen. Zo weet u zeker dat uw apparatuur steeds in optimale staat verkeert, en dat mogelijke problemen op tijd worden gesignaleerd. Zeker als u werkt met gevaarlijke stoffen kunt u geen risico’s nemen op dit gebied.

https://www.askove.com/
door

Houd uw machine draaiende met machineonderdelen van de beste kwaliteit

Voor kwalitatief hoogstaande machineonderdelen die uw machine nog lang op de beste manier laten functioneren, kunt u terecht bij Machinefabriek Krimpen. Als leverancier voor verschillende bedrijven in de aandrijftechniek, weten zij raad met iedere machine. Met veel deskundigheid en precisie produceert dit bedrijf zelf diverse machineonderdelen. Ook de revisies en reparaties voeren de experts van dit bedrijf zelf uit. Zo weet u dat u aan het goede adres bent voor uw bedrijf, en dat uw machines nog lang blijven draaien met machineonderdelen van de beste materialen.

Een ervaren machinespecialist

Al bijna 75 jaar is Machinefabriek Krimpen werkzaam in de wereld van de aandrijftechniek. Het bedrijf groeide snel sinds de oprichting en in het jaar 1990 werd besloten om een nieuwe productiehal te bouwen voor een hogere capaciteit. Later, in 2010, werd er ook een nieuwe productiefaciliteit gebouwd. Bovendien blijft het bedrijf zich op technologisch gebied vernieuwen, waardoor ieder bedrijf dat met hen samenwerkt profiteert van de meest moderne en efficiënte methodes om machineonderdelen te ontwikkelen. Bij deze producent en leverancier kunt u dus rekenen op de beste kwaliteit van de componenten.

Vele mogelijkheden voor uw bedrijf

Machinefabriek Krimpen heeft een eigen werkplaats waar ervaren vakmensen iedere dag, met passie voor techniek, machineonderdelen ontwikkelen. Binnen korte tijd kunt u hier allerlei verschillende componenten kopen en laten leveren. Denk aan omkeerassen, bollagers, deksels en nestenschijven. In het bijzonder is dit bedrijf gespecialiseerd in tandwielen. Heeft u specifieke maten nodig voor uw machines? Samen met u vindt Machinefabriek Krimpen de meest passende oplossing.

In elke situatie een oplossing voor uw machines

Heeft u te maken met slijtage van uw machines? Dit is heel normaal, want machines staan vaak dag en nacht te draaien. Het intensief gebruik van machines hoort nu eenmaal bij een 24-uurseconomie. Laat uw machineonderdelen repareren of compleet vervangen door deze expert, zelfs wanneer u de technische tekeningen van de machine niet meer in huis heeft. Door middel van een reconstructie van de oorspronkelijke aandrijving kan de machine volledig hersteld worden. Vraag naar de mogelijkheden voor uw bedrijf en ontvang gegarandeerd een betrouwbare service.

https://www.machinefabriekkrimpen.nl/