Categorie Archief Tuin en buitenleven

door

Tuinschilderij

Ben je op zoek naar een manier om je tuin op te vrolijken? Met een tuinschilderij zorg je direct voor een nieuwe uitstraling in je eigen achtertuin. Met een relatief klein budget kan je tuin volledig opvrolijken. Je kan de muren of schutting opvrolijken met een mooi schilderij gedrukt op canvas. Ben je van plan om je tuin mooi aan te kleden? Dan kan dit weleens de oplossing zijn. Handig als je bijvoorbeeld een oude schutting bezit en je net wat sfeer mist. Of als je graag de muren wilt versieren met een nieuw kunstwerk. Wij hebben een aantal unieke prints die je direct op canvas kan laten drukken. Uiteraard is dit canvas 100% weerbestendig. Dit betekent dat je er nog jaren van kan genieten en de stof niet verkleurd in de achtertuin.

Uniek schilderij op canvas laten drukken

Jij bepaalt zelf bij ons welk kunstwerk je als tuinschilderij laat afdrukken. Zo kan je kiezen voor een paar mooie koeien die straks in je tuin grazen. Of ga je juist voor een mooi vergezicht in een natuurgebied. Alles is mogelijk met een tuinschilderij. Wij hebben verschillende unieke ontwerpen die je direct in je tuin aan de muur kan hangen. Uiteraard is het ook mogelijk om een tuinschilderij aan een schutting te hangen. Ben je specifiek naar iets op zoek? Wij helpen je om een ruimte om te toveren met een kunstwerk op canvas. Zo is jouw tuin nog mooier met een mooi schilderij gedrukt op canvas.

Fleur je tuin direct op met een schilderij op canvas

Het leuke van een tuinschilderij is dat je de tuin er direct mee kan opfleuren. Het schilderij op canvas zorgt direct voor een compleet andere uitstraling. Ben je bijvoorbeeld op de muur in je tuin uitgekeken? Of kan je de schutting nu echt niet meer zien? Met een schilderij op canvas heb je direct een mooi kunstwerk in de tuin en fleur je de oude schutting echt helemaal op. Daarbij blijven de kleuren mooi en sprankelend zelfs na een paar jaar in de zon. Je fleurt zo direct je complete tuin op met een mooi kunstwerk aan de muur. We hebben in ieder geval een uitgebreide collectie die we op basis van jouw maten op maat maken. Zo heb je altijd een passend schilderij in je achtertuin. Een schilderij op canvas zorgt voor de perfecte uitstraling in de tuin. Maak jouw tuin lekker gezellig met een tuinschilderij. 

door

Wat is het probleem bij mos in het gazon?

Mos kan een tijdelijk probleem zijn na droogte of wateroverlast, of meer hardnekkig, wat wijst op een probleem met de onderliggende bodem omstandigheden. Op nieuwe gazons kan dit te wijten zijn aan een slechte voorbereiding van het terrein. Op gevestigde gazons zijn slechte groeikracht, zure bodemcondities, gebrek aan voedingsstoffen, onvoldoende beluchting, slechte drainage, schaduw, dichtmaaien en overmatig gebruik waarschijnlijk de oorzaak.

Het doden en verwijderen van het mos is slechts het begin. Om mosvrij te blijven, moet de kracht van het gras worden verbeterd en moeten alle andere factoren die daartoe bijdragen, worden aangepakt. Een goed onderhoud van het gazon in de herfst is essentieel voor het behoud van de gezondheid van het gazon.

Als mos ondanks corrigerende maatregelen een probleem blijft, zoals onder bomen of op een slecht gedraineerde plek, overweeg dan alternatieven voor gras. Houd er rekening mee dat kunstgras ook kan lijden onder problemen met mos en andere groene begroeiing. Meer weten lees dan hier alles over het mos in het gazon.

Verschijning

Er zijn verschillende soorten mos die op gazons groeien. Dit zijn meestal grove, losse, groene of geelgroene plukjes tussen het gras, maar kunnen dicht gematteerde plukjes vormen of, in het geval van Polytrichum, lijken op kleine bossen van miniatuurkerstbomen.
Mos geeft de grasmat een ongelijkmatige kleur en oppervlakte. Losse mossen zorgen ervoor dat het gazon sponsachtig aanvoelt om op te lopen.

Oorzaak

Slechte groeiomstandigheden bevorderen de groei van mos in gazons. Dit zou kunnen wijzen op:

 • Dunne grasbedekking

 • Versleten stukken gras, vooral langs loopbruggen en waar kinderen spelen

 • Schaduwrijke gebieden, vooral onder bomen
 • Gecomprimeerde grond

 • Natte weers- en watergebonden omstandigheden

 • Droogtestressief gras

 • Te dicht bij maaien
 • Verarmde gazons of onvruchtbare grond

 • Slecht voorbereide of slecht onderhouden gazons
 • Zure bodemomstandigheden


Geen onkruidverdelgers

Verwijder los mos in de herfst (september / oktober), door verticuteren (krachtig harken). Op kleine gazons kan dit met de hand gebeuren, waarbij het mos met een verticuteerhark wordt uitgeharkt, maar op grotere gazons kunnen mechanische verticuteermachines worden gebruikt.
Niet-chemische, op bacteriën gebaseerde producten om het gazon te bemesten claimen een goede beheersing van het mos, evenals het voeden van het gazon. Maai het gazon kort voor de toepassing en laat 7-10 dagen rusten voor het opnieuw te maaien. Deze producten moeten worden bevochtigd voordat ze actief worden en kunnen van maart tot oktober worden toegepast bij temperaturen boven 10 graden. Het bijkomende voordeel is dat het dode mos ter plaatse moet worden afgebroken, waardoor het niet meer nodig is om te verticuteren.

Onkruidverdelgers

Mosskillers met ijzersulfaat hebben de voorkeur voor een behandeling in de herfst of het voorjaar. Wanneer het mos na twee of drie weken zwart wordt en vervolgens met een verticuteerhark wordt verwijderd.
Mosskillers in combinatie met een meststof (stikstof, fosfor of kalium, aangeduid met de afkortingen NPK) zijn gunstig op plaatsen waar de kracht van het gras laag is.
Breng de moskillers met de hand of met een strooier aan. Pas op dat u het gazonzand (ijzersulfaat vermengd met een drager) niet te snel aanbrengt, want dit kan het gras en het mos zwart maken en doden. Breng gazonmoskillers aan bij mooi weer. Sommige moeten na 48 uur worden besproeid als er geen regen is gevallen. Controleer de verpakking voor details.
De controle met een mosverdelger is slechts tijdelijk, tenzij de omstandigheden waarin het mos zich heeft kunnen vestigen, zijn verbeterd.

door

Inspiratie voor je tuin met betondelen

Mis je inspiratie voor je tuin? Ben je op zoek naar iets leuks dat weinig onderhoud vergt? Misschien is dit dan de gouden tip voor je. Betonnen U-elementen zijn erg populaire betondelen, waarmee je alle kanten uit kunt; de mogelijkheden zijn onbeperkt. Het leuke is dat deze betondelen goedkoop zijn om mee te werken en praktisch onderhoudsvrij. Soms kan er op nieuwe betonnen elementen een witte uitslag ontstaan, dit is de reactie van cement en water (kalkuitbloei).

Maar de betondelen zijn ook te verven in iedere gewenste kleur, zodat je daar geen last van hebt.

Wat kun je met betondelen? 

U-elementen zijn betonnen elementen in de vorm van een U die multi-inzetbaar zijn voor je tuin. Met U-elementen kun je hoogteverschillen tot wel 50 cm in de tuin opvangen of een stabiele afscheiding.

Ze worden ook op een creatieve manier gebruikt als:

 • Tafeltjes
 • Krukjes
 • Houtopslag
 • Bouwstel voor buitenkeukens
 • Randen van zandbakken
 • Sierobjecten in de vijver
 • Kunnen omgekeerd gevuld worden met siergrind

Deze handige U-betonelementen zijn ook ideaal als tuinafscheiding of voordelige borderranden. De plaatsing is snel en eenvoudig. De elementen kunnen onmiddellijk in gebruik genomen worden en beton is sterk en duurzaam. Door de ideale standaardmaten zijn ze klaar voor gebruik. Wil je ermee bouwen, dan kun je voor de ondergrond zand in big bags bestellen

Ze kunnen ook worden gebruikt als keerwand, aangezien ze bestand zijn tegen een hoge gronddruk. Dat maat deze U-elementen tot een ‘steen’goede en goedkope oplossing.

https://www.betondingen.nl/inspiratie/
door

Kunstgras kopen voor tuin, terras of balkon

Van plan om de tuin te verbouwen of te renoveren denk dan eens aan kunstgras, het is lekker onderhoudsarm en ook nog eens mooi! Ideaal toch!

Kunstgras is de laatste jaren steeds populairder geworden, dit is ook niet meer dan logisch als je ziet hoe kunstgras er tegenwoordig uitziet.

Kunstgras kopen is niet meer zoals vroeger. De fel groene grasmatten die destijds geproduceerd werden is niet meer van deze tijd. Kunstgras is tegenwoordig mooi, met meerdere kleur garens en mosdraad, het verschil is haast niet meer te zien met het blote oog.

 

Kunstgras soorten

 

Kunstgras wordt met de tijd steeds populairder, kunstgras wordt vooral gebruikt omdat dit onderhoudsvrij is zodat je meer tijd overhoud voor andere dingen. Want zeg nou zelf.. Na een lange dag werken heb je geen zin in om urenlang in de tuin bezig te zijn.

Kunstgras wordt vooral gebruikt in de tuin, balkon of zelfs op terras.

De meeste kunstgras bedrijven hebben veel kunstgras op voorraad en kun je gelijk meenemen. Waar je om moet denken is dat kunstgras alleen verkrijgbaar is in 2 of 4 meter breed. De lengte kunt u zelf bepalen welke maatvoering geschikt is voor uw tuin, balkon of terras. Bij de meeste bedrijven wordt zelfs de exacte maat netjes afgesneden zodat het kunstgras makkelijk te plaatsen is. Wat wel te adviseren is om het met haken vast te zetten zodat je zeker weet dat het kunstgras niet gaat verschuiven. Mocht u dit gaan doen op een terras of balkon dan kunt u dit vast plakken met speciale kunstgraskit. Hier ben je er zeker van dat het kunstgras goed vast blijft liggen bij elke weeromstandigheid.

 

Kunstgras in verschillende hoogtes

 

Er zit veel verschil in poolhoogtes van kunstgras dit begint bij 12 mm en dit kan oplopen tot 50mm poolhoogte. Het mooiste en realistische is ongeveer vanaf een poolhoogte van 30 mm.

Er zijn bepaalde kunstgras soorten die bijna niet van echt gras te onderscheiden zijn.

Kunstgras wordt niet alleen gebruikt voor tuinen maar ook voor sportvelden en kinderopvangs en  scholen. Dit is namelijk erg mooi om op te spelen en is onderhoudsvriendelijk. Het enige onderhoud wat je eraan hebt is soms even tegen de pool in te vegen en losliggende bladeren eraf te halen.

Wil je graag advies over de verschillende soorten en zie je door het bomen het bos niet meer dan kan je altijd een kijkje nemen bij bedrijven die showtuinen hebben zodat je kunt zien welk kunstgras het beste geschikt is voor je tuin. Ook kunnen ze adviezen geven welke het best geschikt is voor een tuin, terras, of balkon.

https://www.kunstgrasdirect.nl
door

Een tuinhuis met overkapping biedt volop vrijheid

Een tuinhuis met overkapping is het overwegen waard en heeft diverse voordelen. Een daarvan is uiteraard de extra leefruimte die gecreëerd wordt. Dankzij een houten afdak ontstaat er als het ware een compleet extra kamer, die u heel veel vrijheid geeft. Weer of geen weer, u bent niet aan binnen gebonden. Heeft u een feestje, maar twijfelt u of het weer meewerkt? Dankzij een tuinhuis maakt het weer niet uit en zet u de feestvreugde zo nodig in uw overdekte tuin voort. Dankzij de extra leefruimte kunt u meerdere kanten op en worden u geen beperkingen opgelegd. Een tuinhuis is een ware vorm van vrijheid!

Een houten afdak waarbij u bij het hele ontwerpproces betrokken bent

Naast het praktische aspect van de extra ruimte en het luxe aspect van de vrijheid die u door een houten afdak ervaart, wil het oog uiteraard ook wat. Een tuinhuis met overkapping kunt u helemaal naar eigen invulling laten ontwerpen. Bij Van der Heijden Buitenleven bent u bij het hele ontwerpproces betrokken en gaat de productie pas van start wanneer u volledig achter het ontwerp staat. U wordt betrokken bij iedere stap en krijgt daardoor een uniek houten afdak, dat helemaal bij uw stijl, huis en tuin past. Houdt u van modern of klassiek? Er is van beide stijlen voldoende keuze. Heeft u liever landelijk? Ook dat is mogelijk. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden in houtsoorten en verlichting.

Krijg het houten afdak dat u voor ogen heeft

Van der Heijden Buitenleven ondersteunt u graag in het creëren van het tuinhuis met overkapping dat u voor ogen heeft. De verschillende onderdelen worden prefab in de eigen werkplaats gemaakt, zodat ze efficiënt in uw tuin in elkaar gezet kunnen worden. Wilt u graag wat inspiratie opdoen? In de showroom in Heesch zijn veel voorbeelden te zien en ontdekt u wat er allemaal mogelijk is. De adviseurs helpen u graag. Neemt u binnenkort een kijkje?

door

Wat voor werk doet een hovenier?

Hoveniers en de diensten die zij aanbieden, zijn talrijk en gevarieerd en als u overweegt om er een in dienst te nemen moet u eerst beslissen wat voor werk u door de hovenier wil laten doen. Een hardwerkende en betrouwbare tuinman kan het werk doen dat u niet kunt, wilt doen of waar u geen tijd voor heeft om te doen, waardoor u meer tijd heeft om van uw tuin te genieten.

Een ongeschoolde of beginnende tuinman, die het goedkoopste is om in dienst te nemen, zou in staat moeten zijn om taken uit te voeren zoals het maaien van het gazon, het harken van bladeren of het graven van perken onder uw toezicht. Tuiniers met ervaring moeten alle taken die nodig zijn om een tuin onder controle te houden – inclusief wieden, gras maaien, snoeien, planten, bemesten, sproeien en gazononderhoud – en weten wanneer ze deze onder controle moeten houden.

Een toptuinder kan u helpen bij het plannen van uw tuin, het voorstellen en vinden van planten en u zelfs begeleiden als u meer wilt weten. U zou niet van een tuinman moeten verwachten dat hij het werk doet dat een hovenier zou doen, zoals het leggen van een terras, het bouwen van een muur of het optrekken van een tuingebouw.

Een hovenier doet dus veel meer dan dat en kan u zelf assisteren en advies geven bij het aanleggen van een terras en de elektriciteit die u mogelijk wil gebruiken in de tuin. Zelf een hovenier inhuren? Kijk hier voor onafhankelijke offertes van hoveniers.

https://onafhankelijkeoffertes.nl/hovenier