Categorie Archief Mode en Kleding

door

Let hier op als je een mama ketting wil kopen.

Stel, je vrouw of vriendin is bevallen en je bent op zoek naar een speciaal cadeau. Niet zomaar een cadeautje dat je tussen neus en lippen oppikt in het naburige winkelcentrum. Nee, echt iets waarvan ze zeker weet dat er over is nagedacht. Sterker nog, misschien heeft ze je wel eens getipt dat ze iets persoonlijks zou willen, iets met de voornamen van jullie kinderen. En dan kom je al snel uit bij een heuse mama ketting die je tegenwoordig bij heel veel online shops voorbij ziet komen, zoals LOVY, Minitials en Vedder & Vedder.

Speciaal ontworpen voor moeders

Ja, dat is echt een ding. Niet zomaar een zilveren of gouden ketting. Nee, deze zijn speciaal ontworpen voor moeders. Zo is er bijvoorbeeld een symbool in verwerkt (denk aan een moederfiguur met kinderen of een hartje dat voor moederliefde staat) of staan de namen van haar kinderen erin. Nieuw is ook de traditie van geboortestenen. Deze staan elk voor de maand waarin een kind is geboren en op die manier kan je met verschillende hangertjes de verschillende koters aan een sieraad hangen.

Zo’n zoektocht naar het juiste sieraad voor haar als kraamcadeau of Moederdag gaat niet over rozen. Met deze tips kom je uit bij haar favoriet en maak je vast indruk op haar. Zeker als ze is bevallen en ze dit als kraamgoud of baargoud krijgt van je. Dat is een cadeau dat de partner geeft als dank voor de zwangerschap en bevalling.

Met deze dingen moet rekening houden als je een mama ketting wil kopen:

Materiaal: zilver of goud

Zo’n speciaal sieraad moet mooi blijven voor altijd. Het is echt een aandenken aan de kindertijd en vertegenwoordigt de moederliefde van je vrouw. Wat zijn de andere sieraden die ze draagt? Is het allemaal zilver of juist goud of zelfs rosé goud dat tegenwoordig heel populair is. Als je dat weet kan je bepalen wat er mooi bij past. Misschien is ze ergens allergisch voor of heeft ze een bepaalde voorkeur. Heel belangrijk om te weten en uit te vogelen voordat je op zoek gaat. Houd er wel rekening mee dat de goudprijs erg hoog is en dat aan een gouden sieraad dan ook een flink prijskaartje hangt.

Wat is haar smaak

Je kent haar natuurlijk als geen ander, maar vrouwen kunnen best lastig zijn als het om smaak gaat. Is ze bijvoorbeeld heel klassiek of juist modern? Houdt ze van klein maar fijn of is ze meer ‘hoe groter hoe beter’ als het om sieraden en blingbling gaat? Misschien kan je haar zelfs ontfutselen van welke sieradenmerken ze houdt. Dan weet je dat je in ieder geval in de goede richting zit.

Hoeveel kinderen

Bij de keuze van de hanger en de schakels is het belangrijk om te bedenken hoeveel namen er op moeten komen. Wil je alleen de voorletters of de volledige namen? Hoe lang zijn die kindernamen en past dit wel op zo’n bedel. En wil je per kind een eigen naamplaatje of juist alles bij elkaar. Het is goed om na te denken of je verwacht dat er (ooit) nog een naam bij komt. Dan is het handiger om voor losse bedels te gaan, dan kan je makkelijker uitbreiden.

Graveren of stempelen

Namen op een sieraad kunnen er op twee manieren opgezet worden. Dat is machinaal met een graveermachine of met de hand met slagstempels en een hamer. Dat laatste geeft een handgemaakte unieke uitstraling waardoor er geen twee sieraden hetzelfde zijn. Wil je voor strak gaan, dan kan je beter voor een gravure kiezen. Deze is wat meer aan de oppervlakte en wordt vaak door de juwelier gedaan. Denk aan de naamplaatjes van vroeger met je naam erin met sierlijke letters.

Wat is de levertijd

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar je wil je mama ketting natuurlijk zo snel mogelijk geven wanneer de kleine is geboren. Houd er dus rekening mee dat er een levertijd is voor gepersonaliseerde sieraden. Maar dan heb je ook wel echt iets bijzonders waar je veel moeite voor hebt gedaan. En je vrouw draagt haar kinderen dan altijd heel dichtbij haar. Een onvergetelijk cadeau.

 

https://lovysieraden.nl/mama-sieraden/kettingen
door

Wat is een gala feest?

Niet alle scholen hebben een officiële junior gala. Als je naar een kleine middelbare school gaat, is de kans groot dat er maar één gala is en studenten van alle rangen worden uitgenodigd om deel te nemen. Als je naar een grotere middelbare school gaat, kan een senior gala open zijn voor pas afgestudeerde senioren en hun gasten, en een junior gala voor underclassmen.

 

Als je school een apart junior-gala heeft, kan het heel leuk zijn om gewoon samen te zijn met je vrienden en een leuk avondje uit te hebben. Wetende dat je volgend jaar nog meer plezier zult hebben, wanneer het jouw beurt is om de school te regeren, neemt de druk van de avond af.

 

Junior gala Attire

Net als het hogere schoolbal, draait het juniorbal om formele kleding. Typisch, meisjes verkleden zich in mooie gala dresses en mannen dragen kostuums of smoking. gala is een leuke reden om je te verkleden en veel tieners gaan helemaal uit. Je kunt je haar laten knippen in de salon, precies de juiste accessoires kiezen en in stijl vieren.

 

Jongens hebben het vrij gemakkelijk als het om gala gaat, omdat ze altijd hun kleding kunnen huren, maar zo werkt het niet voor meisjes. Om te sparen op gala dresses, wat honderden dollars kan kosten, kun je winkelen als je kunt. Kijk ook eens naar vintage kledingwinkels voor een gala dresses die compleet anders is dan wat iemand anders gaat dragen.

 

Alleen al omdat galajurken en bling overal zijn, betekent niet dat je je moet kleden zoals iedereen. Het junior gala kan een tijd zijn om je individualiteit echt te laten schitteren met een volledig unieke outfit.

 

Een datum ophalen of solo gaan

Waarschijnlijk het meest zenuwslopende ding over junior gala, of een andere schooldans voor die kwestie, is het vinden van een date. Als je niet gehecht bent aan iemand als het tijd is om rond te lopen en je wilt nog steeds aanwezig zijn, probeer dan de moed op te bouwen om je geliefde te vragen of hij of zij met je mee zal gaan.

 

Als alternatief kun je junior gala een groepsaffaire maken. Veel tieners gaan naar een groep vrienden van vrienden en kennissen, waar meerdere niet-gehechte mensen zijn. Op deze manier kan iedereen genieten van het plezier van het schoolbal zonder de druk van het moeten vinden van een date.

 

Als al het andere faalt, kun je altijd gewoon alleen gaan. Mannetje gaan komt vaker voor dan je zou denken, en je zult een geweldige tijd hebben, zelfs als je niemand mee hebt genomen.

 

Vóór de gala

Je junior-gala kan gemakkelijk een hele dag duren. Misschien willen meisjes uitgaan en make-up haar en make-up samen doen of naar het huis van een vriend gaan waar er veel spiegels zijn en iedereen zich als een groep kan klaarmaken.

 

Jongens hebben niet zoveel voorbereidend werk voor een schoolbal, maar een groep vrienden kan galaendagspecial maken door te gaan bowlen, rondhangen bij het zwembad of samen een andere activiteit te doen voor het grote evenement.

 

Direct voordat je naar het gala gaat, gaan de meeste mensen uit eten. Voor degenen die op het moment van de afspraak met iemand uitgaan, kan dit een goede gelegenheid zijn om uit te gaan naar een chique of romantisch restaurant en een iets meer volwassen date te hebben dan je gewend bent. Voor degenen die het schoolbal in een groep bijwonen, kan een chique diner leuk zijn, maar het is nog leuker om ergens onverwachts in je mooie kleren te gaan. Denk aan IHOP, je favoriete diner of zelfs een hippe Mexicaanse plek. Het idee is om plezier te hebben en om te draaien als de andere klanten een groep goed geklede jonge mensen tegenkomen die naar binnen lopen.

 

Na de gala

Na gala, in het bijzonder senior gala, zijn er vaak partijen die alcohol of illegale middelen kunnen bevatten. Soms zetten scholen drugsvrije programma’s op, zodat studenten een veilige plek hebben om naartoe te gaan na het bal waarop ze nog steeds kunnen rondhangen.

 

Het is een goed idee om vooraf te beslissen wat je na het schoolbal wilt doen. Dit is vooral belangrijk als je met iemand aan het daten bent en je die nachtelijke druk van het avondmaal voelt om je relatie verder te brengen dan je misschien op je gemak voelt. Alleen omdat je met iemand naar school bent gegaan, wil nog niet zeggen dat je hem of haar iets schuldig bent. Als je niet op je gemak bent met wat er om je heen gebeurt, bel dan je ouders, een oudere broer of een vertrouwde volwassene om je op te halen als je geen eigen auto hebt.

 

Een nacht vol herinneringen

Junior gala is erg leuk en zal je een nacht vol herinneringen geven die de rest van je leven zal duren. Veel plezier met dansen de hele nacht door! Als u nog steeds op zoek bent naar zwarte galajurken, kunt u een kijkje nemen op veaul.com, Veaul biedt trendy avondjurken, galajurken & trouwjurken.

https://www.veaul.com