Categorie Archief Woning en Tuin

door

Ruimtebesparende ramen voor in een Tiny House

In kleine huizen en vooral in een tiny house is de ruimte natuurlijk beperkt. Daarom hebben veel meubels een dubbele functie en worden meubels of armaturen met grote bewegingsstralen zoveel mogelijk vermeden. Schuifdeuren en ramen zijn voorbestemd voor installatie in tiny houses.

 

 

Schuifdeuren en -ramen: de ruimtebespaarders bij uitstek.

Door het kleine oppervlak is de installatie van schuifdeuren in Tiny Houses bijzonder succesvol gebleken. De in de Anglicaanse regio populaire schuiframen zijn echter nog niet zo populair geworden. Als een eethoek bijvoorbeeld wordt uitgerust met een omtrekvensterband, zijn schuiframen een uitstekend alternatief voor vaste beglazing. Ramen die naar binnen opengaan kunnen zich voor dit doel niet eens voorstellen …

Een bekend scenario is ook het gebruik van kruidenpotten op de (keuken)vensterbank of kookgerei dat daar klaar staat. Als ze regelmatig worden uitgezonden, moeten ze worden opgeruimd, wat op de lange termijn behoorlijk vervelend kan zijn. Als er echter schuiframen worden geïnstalleerd in het minihuis of de ramen, waarvan de vleugels naar buiten opengaan, kunnen de bewoners het assortiment ongecompliceerd voor de ramen gebruiken. Dergelijke ramen zijn verkrijgbaar in kunststof, hout of hout-aluminium: dubbele beglazing is aan te bevelen zodat ze goed isoleren en toch niet te zwaar worden. Een Tiny House (op wielen) wordt vroeg of laat verplaatst, dus gelaagd veiligheidsglas wordt aanbevolen voor veilig transport.

 

Naar buiten openslaande ramen: ideaal voor in een Tiny House

Ramen die naar buiten opengaan, worden gekenmerkt door een hoge winddichtheid. Ze zijn te verkiezen boven de naar binnen openende versie, vooral in regio’s met een regelmatige sterke windbelasting. Bij harde wind of storm wordt het raamkozijn van het naar buiten openende raam sterker in het kozijn gedrukt, het stopkozijn. Hierdoor sluit het raam strak en is de hele constructie minder belastbaar dan een naar binnen openend raam.

Als u niet bekend bent met ramen die naar buiten opengaan, kunt u zich afvragen hoe u ze bijvoorbeeld op regenachtige dagen kunt gebruiken om te ventileren. Deze vraag is gerechtvaardigd, vooral als je denkt aan ramen zoals hierboven afgebeeld. Naar buiten opengaande ramen zijn echter in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: als zij-, boven- of bovenliggende ramen of bovenschuiframen. Men kan allerlei soorten van deze naar buiten openende ramen online gunstig kopen bij Sparfenster.de

In tegenstelling tot schuiframen openen of zwenken de bovenste hangende ramen zodanig naar buiten dat de raamopening beschermd blijft in geval van regen.  In principe zou het reinigen van de ramen bemoeilijkt kunnen worden door het raam naar buiten te openen – als er geen stucwerk is: Draaibare schuiframen met gipsen beslagen kunnen zo worden geopend dat de buitenzijde ook bij een hoek van 90° van de raamvleugel bereikt kan worden. Zwenkramen kunnen zelfs tot bijna 180° om de horizontale as worden gekanteld, zodat de buitenkant van de ruiten naar binnen gericht is en het reinigen van de ruiten van binnenuit kinderspel is.

Ramen die zich naar buiten openen zijn nog weinig bekend in Lisse

In Lisse wennen we maar langzaam aan dit soort ramen. Tot nu toe zijn ze alleen gebruikelijk in het noorden van ons land. Vanuit Denemarken heeft dit type raam zich verspreid over heel Scandinavië, Nederland en de Angelsaksische landen. Er zijn ramen die naar buiten geopend kunnen worden, een vertrouwd gezicht.
Met alle voordelen is er ook een kleine beperking: naar buiten opengaande ramen zijn natuurlijk niet geschikt als u de bloembakken direct voor de ramen wilt plaatsen.

door

Parketvloeren Utrecht voor in je keuken

Parketvloeren Utrecht zijn een mooie toegevoegde waarde aan je interieur. Parketvloeren Utrecht kunnen ook prima in de keuken worden toegepast! Een open keuken? Of graag in je hele woning dezelfde vloer? Geen probleem met de parketvloeren Utrecht! AvanceFloors parketvloeren Utrecht zijn uitstekend toepasbaar in de keuken.

Parketvloeren Utrecht zorgt voor eenheid in je woning

Wat veel mensen zich afvragen is of parketvloeren wel kunnen worden toegepast in de keuken. Het antwoord is ja! Natuurlijk is het mogelijk om een parketvloer door te leggen in je keuken. Dezelfde parketvloer door heel je woning zorgt voor rust en eenheid. Parketvloeren zorgen immers voor de basis van je interieur. Door voor eenheid te zorgen creëer je automatisch rust in huis. Bovendien zal de ruimte groter lijken. Het overwegen waard om parketvloeren ook in je keuken door te leggen. 

Parketvloeren Utrecht in je keuken doorleggen is verstandig

Vraag je je af of het wel verstandig is? Hoe zit het bijvoorbeeld met vlekken? Ik mors regelmatig met water op mijn parketvloer, onder andere met het in- en uitladen van de vaatwasser, kan dat geen kwaad? Er wordt in de keuken regelmatig wat gemorst of we laten iets vallen, is dat erg? Nee, het is niet erg en het kan geen kwaad. De parketvloeren moeten wel zijn afgewerkt met een speciale beschermlaag. De parketvloeren van AvanceFloors worden standaard afgewerkt met een speciale eindlaag die de parketvloer bescherm tegen water- en vuil. Deze wordt met de hand afgewerkt dus elke plank is extra beschermd. Daardoor trekt er geen vocht of viezigheid in de parketvloeren maar blijft het op de vloer liggen. Je kunt het dan eenvoudig verwijderen en schoonmaken met een licht vochtig doekje. We adviseren wel om de parketvloeren Utrecht op veel belopen plekken (dus bijvoorbeeld bij de wasbak of kookplaat) jaarlijks te onderhouden. Daardoor voorkom je dat er vlekken ontstaan en blijven de parketvloeren in een prachtig mooie topconditie.

De parketvloeren Utrecht van AvanceFloors kunnen dus prima in de keuken worden toegepast.  

 

door

Is mijn dak aan renovatie toe?

Het hebben van een dak boven het hoofd is voor de meeste mensen eigenlijk vanzelfsprekend. Daardoor besteden we over het algemeen weinig aandacht aan ons dak. Hooguit inspecteren we na een storm of er geen dakpannen zijn afgewaaid. Zolang het dak ons beschermd tegen weer en wind, zijn we over het algemeen tevreden.

Pas wanneer er een lekkage ontstaat, komen we in actie. We bellen een 24-uurs calamiteiten dienst en gaan in de weer met emmers, potten en pannen. Maar een lekkage had in de meeste gevallen voorkomen kunnen worden door goed dakonderhoud te plegen en op tijd een dakrenovatie uit te voeren.

Wat is een dakrenovatie?

Een dakrenovatie wordt meestal uitgevoerd omdat de dakbedekking door ouderdom snel achteruit gaat. Deze zal dan vervangen worden. Maar ook de dakconstructie kan in de loop der jaren te lijden hebben gehad onder windvlagen en storm.

Hoe weet je dat een dakrenovatie nodig is

Voor de leek is het min of meer onmogelijk om te herkennen wanneer dakrenovatie noodzakelijk is. Het beoordelen van een dak is vakwerk wat veel kennis en ervaring met zich meebrengt. Daarom wordt de noodzaak van een renovatie pas erkend wanneer een dakdekker schade komt herstellen. Als eigenaar van het pand komt dit meestal als een grote schok: je dacht een kleine schade te herstellen en nu moet je ineens je hele dak vernieuwen. Op dat soort verrassingen zit niemand te wachten.

Laat je dak keuren door een expert

Wacht niet tot je schade hebt en laat je dak controleren. Deskundige dakdekkers voeren een nulmeting uit, waardoor je precies weet hoe je dak eraan toe is en wat je de komende jaren kunt verwachten. Deze nulmeting kan ook het uitgangspunt zijn voor een onderhoudsplan voor de komende jaren. Door goed onderhoud verleng je de levensduur van je dak. Bovendien weet je vooraf wanneer er kosten gemaakt zullen worden, waardoor je hier beter op kunt anticiperen.

Geen dakzorgen met Roofing Service Nederland

Roofing Service Nederland is al meer dan 45 jaar dé expert als het gaat om daken. We werken landelijk (inclusief de Waddeneilanden) en hebben expertise over alle soorten daken.

We helpen je graag met een grondige evaluatie van je dak en voeren deskundig onderhoud voor je uit. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0575-56 55 55 of mail ons op info@roofingservice.nl

https://roofingservice.nl/dakrenovatie/