Categorie Archief Auto’s en Motoren

door

Chiptuning Den Haag

Vind jij de rijprestaties van je auto belangrijk? Wil je er graag meer uithalen en tegelijkertijd zuiniger rijden? Dan kun je je auto laten chiptunen. Hierbij wordt enkel de software van het motor management systeem aangepast. Dit zorgt voor meer vermogen bij een lager verbruik, doordat de verbranding wordt verbeterd. Met dezelfde hoeveelheid brandstof kunnen op die manier betere resultaten worden behaald. Dit levert natuurlijk veel voordelen op, zowel voor het milieu als in de kosten. Voor kwalitatieve chiptuning Den Haag kun je terecht bij Rhino Tuning. Wij zetten onze passie voor auto’s in op de juiste manier.

Rhino Tuning, veiligheid voorop

Bij het tunen van je auto denk je misschien al snel aan illegale en onveilige situaties. Dit is bij Rhino Tuning niet aan de orde. Wij zijn gespecialiseerd in Stage 1 tuning. Het enige dat aangepast wordt is de software van de auto. Hierbij worden geen grenzen overschreden. Veiligheid staat bij ons op nummer een, dus het vervangen van onderdelen om je auto op te voeren (stage 3) doen wij niet. Voor stage 2 kun je vaak wel bij ons terecht, maar dit is geheel op eigen risico. In deze fase van tuning moeten in de meeste gevallen kleine fysieke aanpassingen worden gemaakt.

Service op maat 

Om een auto op de juiste manier te kunnen chiptunen, is verstand nodig van auto software. Elke auto is anders en er kan daarom geen standaard procedure op losgelaten worden. Bij Rhino Tuning gaan we te werk volgens een stappenplan, waarbij je auto eerst geanalyseerd wordt. Zo kunnen we vaststellen wat de mogelijkheden zijn en vervolgens de juiste aanpassingen maken. Je krijgt vijf jaar garantie op onze werkzaamheden en kunt vijf jaar lang bij ons terecht in het geval van foutmeldingen. Natuurlijk voorzien we je ook graag van advies.

https://rhinotuning.nl/
door

Waarom 123 Theorie ook voor jou een goede keuze is

Auto theorie in 1 dag doen. Direct de eerste keer slagen voor het examen. Van te voren niet uitgebreid hoeven te studeren. Geen dikke boeken of zware mappen. De opleiding en het examen op één en dezelfde dag. Leuke docenten die de belangrijkste verkeersregels uitleggen op een manier die echt blijft hangen. Leuke medeleerlingen zodat het vooral ook een gezellige dag wordt. Zijn dit voor jou genoeg redenen om voor 123 Theorie te kiezen?

Als je nog twijfelt, hierbij een belangrijk aanvullend punt. Het 123 Theorie-team heeft veel ervaring met jongeren die last hebben van faalangst, examenvrees en leerproblemen. Regelmatig slagen er jongens en meiden met ADHD of dyslexie. En dat geldt ook voor mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn. Er wordt bij iedereen de nadruk gelegd op de sterke kanten. Er is namelijk altijd veel meer dat je wel kunt in vergelijking met wat je niet (goed) kan.

Het auto theorie examen bevat verschillende soorten vragen. Van de meerkeuzevragen is het pluspunt dat je niet zelf een antwoord hoeft te formuleren. Aan de andere kant kunnen dit soort vragen juist lastig zijn. Soms lijken alle antwoorden op elkaar. Ook zitten er vragen tussen waarbij geen enkel antwoord lijkt te kloppen. Hoe je hiermee om moet gaan, leer je tijdens de 123 theoriecursus Maastricht, Goes, Arnhem en al die andere steden.

Een handige tip die je krijgt, is bijvoorbeeld om het antwoord waarvan je zeker weet dat het niet goed is, als eerste te laten afvallen. Uit de overgebleven mogelijkheden kies je er weer één die niet juist is. Net zolang tot er maar één antwoord over is. Het examen bevat ook ja-nee-vragen, sleepvragen, single sleepvragen, invulvragen en hotspotvragen. Tijdens de cursus van 123 Theorie krijg je de gelegenheid om te oefenen met alle soorten examenvragen. De kans is klein dat je op het examen precies dezelfde vragen moet beantwoorden. Maar je bent in ieder geval bekend met de manier van vragen stellen en ook met onderwerpen die belangrijk zijn.

https://www.123-theorie.nl/
door

Mag je overal met een scooter in Groningen rijden?

Wist je dat er nergens in de wereld zoveel gefietst wordt als in Groningen? Zestig procent van al het verkeer reist op de fiets in deze stad. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe plannen voor fietspaden en andere mogelijkheden om het de fietser naar de zin te maken. Maar hoe zit het met een scooter in Groningen? Is het nog interessant om een scooter te kopen wanneer je in deze stad woont, of als je er regelmatig komt voor je werk of studie? Er wordt gesproken over een scooterverbod in het centrum, dit kan impact hebben op het scootergebruik in het centrum. Laten we de huidige ontwikkelingen eens wat nader onder de loep nemen.

 

Mogelijk scooterverbod in het centrum

De PVV vindt het te druk in de binnenstad en is van mening dat scooters voor overlast zorgen. Als oplossing hebben ze bedacht dat scooters aan de rand van het stadscentrum geparkeerd moeten worden, de rest moet je op een andere wijze afleggen. Zo’n vaart zal het niet lopen, want de wethouder van GroenLinks geeft aan dat dit soort regels niet zomaar doorgevoerd kunnen worden. Toch rommelt het in de gemeente. Wat vinden de inwoners hier eigenlijk van? Uit een enquête van RTV Noord bleek dat de meningen erg verdeeld zijn. Ruim de helft van de bijna 3000 stemmers ziet graag dat scooters in Groningen buiten het centrum moeten blijven, maar bijna de helft is het hier niet mee eens. Met een bijna 50/50 verdeling is het laatste woord hierover dus nog niet uitgesproken.

 

Wat betekent dit voor scooters in Groningen?

Op dit moment betekent het nog niets, als je vaak in het centrum komt bestaat er dus de mogelijkheid dat een scooter kopen voor gebruik in deze gemeente minder interessant wordt. Toch wordt de soep vaak niet zo heet gegeten als deze opgediend wordt, er zal nog een flinke tijd overheen gaan voordat er daadwerkelijk iets zal veranderen. Wanneer scooterrijders zich netjes aan de regels houden en geen overlast veroorzaken waaien deze plannen misschien ook wel weer over. Uiteraard ben jij iemand die zich altijd netjes gedraagt in het verkeer toch?

 

Ruimte aan de fiets

Snorscooters mogen in principe op het fietspad rijden, je hoeft ook geen helm te dragen. Groningen heeft de ambitie om het fietsverkeer aan te moedigen, dit kan ook voordeel bieden voor scooters die met een maximumsnelheid van 25 km/u rijden. Denk aan lange en brede fietspaden tussen gemeenten. Dan sta je minder met je auto in de file, en kun je bijna overal komen. Buiten de bebouwde kom kun je uiteraard ook op een bromscooter rijden, ook dan mag je op het fietspad rijden en dat gaan nog een stukje sneller. Opvoeren kan natuurlijk ook, houd er wel rekening mee dat je daarmee een boete riskeert of een wok status. Wist je dat het mogelijk is om een scooter 9 km/u sneller te laten lopen, een snelheid die op de rollerbank binnen de foutcorrectie valt? We zeggen niet dat je hiervoor moet kiezen, we geven alleen aan dat het mogelijk is…

 

Waar kun je een scooter kopen?

Voor een scooter kopen in Groningen hoef je niet naar een lokale scooterwinkel, je kunt ook online bestellen en jouw droomscooter thuis laten bezorgen. Zelfs met de politieke plannen zijn er nog volop mogelijkheden om met een snorscooter of bromscooter overal te geraken in en buiten de stad. Kies bij voorkeur voor een nieuw model met Euro4 keurmerk dat voldoet aan de laatste eisen op het gebied van het milieu, of overweeg een e-scooter te kopen die helemaal elektrisch loopt. Bekijk de mogelijkheden zelf in de webshop, ontdek ook de verschillende betaalopties waaronder leasecontracten.

door

Stootbanden langs parkeervak

Als particulier kunt u niet zomaar stootbanden (‘varkensruggen’) plaatsen op een parkeervak wat gelegen is langs de openbare weg. U zult bij de gemeente een aanvraag moeten indienen met uw verzoek tot plaatsing van een stootband. Op uw eigen grond kunt u wel een stootband plaatsen. 

Stootbanden zorgen er niet alleen voor dat een automobilist uitsluitend kan parkeren in de gemarkeerde parkeervakken; ook kan deze geen onnodige ruimte innemen. Situaties waarbij een toegangspad of -weg deels geblokkeerd raken door geparkeerde auto’s behoren dankzij de stootband tot het verleden. 

Stootbanden? Een uitkomst

Daar waar hinder ontstaat door geparkeerde auto’s, vormen stootbanden/varkensruggen een uitkomst. Denk hierbij aan het groen langs een oever. Sommige automobilsten deinzen nergens voor terug en parkeren doodleuk de auto langs de oever.

Is deze aanblik voor uw woning u een doorn in het oog? Informeer bij de gemeente naar de mogelijkheid om de oever als parkeerplaats onklaar te maken door het plaatsen van een varkensrug/ beton ‘blok’. Meestal gaat het bewoners niet alleen om het bederven van het uitzicht; de weg wordt versmald door geparkeerde auto’s langs de oever en het aanwezige groen raakt in de verdrukking. 

Varkensruggen zijn online te bestellen en worden bij u thuis afgeleverd, aangezien deze zware betondelen lastig te verplaatsen zijn.

https://www.varkensruggen.nl/
door

Kopen van een tweedehandse auto

Ben jij van plan om een tweedehandsauto te kopen, bijvoorbeeld een Dodge, dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Met een paar handige tips koop jij een goede occasion, waar je nog jaren plezier van kan hebben.  

Tip 1: Koop geen auto van een oude dame

Een bekende grap is dat iemand een auto koopt van een “oud dametje.” Dit is een auto waar altijd voorzichtig mee is gereden en relatief weinig kilometer zijn afgelegd. De auto heeft vaker in de garage gestaan dan mee gereden. Deze auto’s moeten wel goed zijn. Helaas weet je nooit zeker of dit de waarheid is. Koop je een tweedehandsauto, let er dan op of de garage wel is aangesloten bij de BOVAG. Bedrijven die zich bij BOVAG willen aansluiten, moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen

Tip2: Zorg dat iemand je komt helpen bij pech onderweg 

Met een tweedehandsauto’s auto is de kans op een keer pech onderweg groter dan wanneer je een nieuwe auto koopt. Vraag bij de dealer of zij meteen zorgen voor de pechhulp service voor onderweg. Doen ze dit niet, sluit dan niet meteen een aan pechhulp abonnement af. Tegenwoordig heb je ook goede en goedkopere diensten voor pechhulp, bijvoorbeeld RoadGuard.  

Tip 3: Print deze tips uit 😉

Vergeet deze twee tips niet bij jouw zoektocht voor de perfecte auto. Print ze daarom uit of schrijf ze op een geeltje, want hoe zonde zou het zijn als je toch een auto koopt van een “oud omaatje” en vervolgens ergens stil komt te staan onderweg.    

 

door

Pech hulp in Nederland

Lekker rondrijden in je auto is een van de prettigste ervaringen die een autobestuurder kan meemaken. Maar wat als het mis gaat? Wat als je onderweg last krijgt van een lekke band? Als je onderweg last krijgt van pech dan wil je zo snel mogelijk hulp. In dit artikel proberen wij een antwoord te geven hoe jij de beste pech hulp kan krijgen!

Hoe krijg ik pech hulp?

Als jij last van pech hebt, dan is het belangrijk dat jij de belangrijkste pech hulp krijgt. In Nederland zijn er verschillende diensten die dit aanbieden. De RoadGuard applicatie van het Centraal Beheer is daar een van. Zij bieden pech hulp on demand aan. Als jij pech hebt dan kan je bij hun een melding plaatsen via de applicatie, online of telefonisch. Het handige aan RoadGuard is dat ze binnen 30 minuten bij je zijn. Een ander handig voordeel aan RoadGuard is dat je door middel van hun applicatie kan tracken waar de monteur zich precies bevindt! Als jij je graag wilt aansluiten aan een verzekering of abonnement voor pech hulp dan kan dat ook. Zo bieden verschillende bedrijven en verzekeringsmaatschappijen dit aan. Wij raden jullie dan aan om gebruik te maken van betrouwbare vergelijkingswebsites die de kwaliteit van deze pechhulp en ook de kosten met elkaar vergelijken. Hoe zit het met nieuwe auto’s? Als je een nieuwe auto aanschaft (dus niet tweedehands) dan geven veel dealers standaard een mobiliteits-of doorrijdgarantie. Dit is gratis pechhulp die je voor een aantal jaar kan gebruiken. De voorwaarde die dan wel gesteld wordt is dat je het onderhouden van je auto bij de autodealer laat doen.

En met oude auto’s? Als je een verzekering afsluit dan bestaat de kans er dat je meer premie betaald. Dit heeft namelijk te maken met de leeftijd van je auto. Hoe ouder de auto is, hoe meer kans hij op pech heeft.   

Pech hulp in het buitenland Als je last van pech hebt in het buitenland dan zijn er verschillende Nederlandse diensten die pechhulp aanbieden. Het is tactisch om per land te kijken welke pechhulp diensten er allemaal zijn. Het verschilt namelijk per Nederlands bedrijf in welke landen zij actief zijn.

door

Met de Taxi Alkmaar naar Schiphol? Kies voor TaxiBroos.

Bent u van plan om een taxi te boeken? Een taxi vanuit Alkmaar naar Schiphol te boeken? Voorkom gedoe met het zoeken van een parkeerplaats, en kies voor een directe, eerlijke taxiservice. Of u nou naar het vliegveld wilt of een simpele taxi van Alkmaar naar Eindhoven airport wilt, bij taxibroos zit u hoe dan ook goed.

Wist je dat taxibroos.nl meer dan 20 taxichauffeurs in dienst heeft? Dat betekent dat er altijd een taxichauffeur aanwezig is om u van Alkmaar naar Schiphol te vervoeren! Natuurlijk kunt u rekenen op een laag tarief en een goede service, dat is iets waar taxibroos voor staat. Dat vinden we ook terug in de reviews die op het internet staan over Taxibroos.

Benieuwd wat een taxirit naar Schiphol Airport gaat kosten? Op de website taxibroos.nl kun je zelf berekenen wat de taxirit u gaat kosten! Zo ben je altijd zeker van een helder en eerlijk tarief en geen verassingen achteraf. Wat maakt Taxi Alkmaar Schiphol uniek?

  • Gemakkelijk een taxi boeken, online en zonder gedoe.
  • Heldere prijzen en geen verassingen achteraf.
  • Taxichauffeurs die de routes als geen ander kennen, geen files, geen extra kosten.

Sinds oktober 2011 is de nieuwe taxiwet van kracht, dit houdt in dat taxichauffeurs geen hoge prijzen mogen vragen voor bepaalde taxiritten. Taxibroos is daar goed van op de hoogte en staat 100% achter deze wet.

Adres: Florislaan 28, 1813 JS Alkmaar
Telefoon: 072 566 9977
Provincie: Noord-Holland

door

De 4 redenen voor winterbanden

Naarmate de temperatuur daalt en onze dagen korter worden, beginnen mensen langzaam hun winterbenodigdheden te verzamelen; dikke jassen, warme laarzen, zakken strooizout en een stevige schop voor sneeuw te ruimen. Winterbanden daarentegen zijn altijd een punt van discussie geweest. Sommige mensen zeggen dat ze absoluut niet zonder kunnen, terwijl anderen zeggen dat ze het prijskaartje niet waard zijn. Hieronder vind je vier redenen waarom winterbanden echt van belang zijn.

1. Ze zijn speciaal ontwikkelt voor de sneeuw

Winterbanden moeten aan strenge eisen voldoen om winterband te ‘mogen zijn’. Door de kou wordt het rubber dat op normale of 4-seizoensbanden zit stukken harder. Dit is de reden waarom ze niet praktisch zijn op gladde wegen. Het rubber dat voor sneeuwbanden wordt gebruikt blijft daarentegen zacht, waardoor het beter aansluit op de textuur van de met sneeuw en ijs bedekte wegen. Dit alleen al is een goede reden om een bandenwissel te overwegen.

2. Winterbanden hebben unieke loopvlakken

Deze loopvlakken zijn groter en breder dan op de standaard all season banden. Het loopvlak op winterbanden heeft twee functies. Ten eerste is het ontworpen om vocht af ​​te voeren van het belangrijkste contactpunt van de wielen, wat zorgt voor meer controle. Ten tweede betekent het grotere loopvlak dat wanneer de wielen draaien ze zich in het ijs en de sneeuw kunnen vastgrijpen en het uiteindelijk achter zich uit kunnen strooien, terwijl de auto over het gladde wegoppervlak rijdt.

3. Je kunt eenvoudiger stoppen

Het kan niet meevallen om je auto te starten als het buiten erg koud is. Echter is het stoppen van een voertuig in koude weersomstandigheden nog veel moeilijker. Studies hebben aangetoond dat winterbanden je remafstand tot wel 37% kunnen verminderen, wat je dus kunt zien als een flink voordeel. Dit helpt niet alleen een ongeluk te voorkomen, maar het kan zelfs een leven redden. Dat is wel een bandenwissel waard, toch?

4. Langere levensduur van je 4-seizoensbanden

Het spreekt voor zich, maar het is het vermelden waard. Wisselen naar een set winterbanden zal de levensduur van jouw 4-seizoensbanden verlengen. Dit kan helpen om de kosten van de winterbanden een beetje te compenseren, want goede banden in het algemeen zijn al duur genoeg. Hoe langer alles meegaat, des te beter voor je portemonnee!

Ben je nu overtuigd om de stap naar winterbanden te nemen of om ze te overwegen? Neem dan een kijkje op https://marthijs-services.nl/bandenservice/.

https://marthijs-services.nl/bandenservice/
door

Dashcams worden steeds populairder, goede zaak of niet?

In Nederland rijden steeds meer mensen met een dashcam in hun auto rond. Een dashcam of dashboard camera is een camera die op de voorruit van de auto wordt gemonteerd en dus filmt wat de bestuurder tijdens het rijden ziet. In het geval er een ongeval of ander incident plaatsvindt is hierdoor altijd bewijs aanwezig over de situatie tijdens het voorval. Dit video bewijsmateriaal kan worden overgedragen aan de politie of de auto verzekering zodat zij kunnen beoordelen wat de situatie is geweest ten tijde van het ongeval.

Dashcams in het nieuws

De groeiende populairiteit van dashcams onder weggebruikers is niet onopgemerkt gebleven. RTL nieuws heeft onlangs nog een item gemaakt over dashcams in het verkeer. Ook verschijnen en door het groeiene gebruik van dashcams steeds meer opmerkelijke video’s op internet. Deze gaan vaak snel ‘viral’ en bevatten vreemde of gevaarlijke verkeerssituaties. Deze opwaartste spiraal wordt weer versterkt doordat door de publiciteit mensen zelf sneller een dashcam zullen aanschaffen en de kans dat een incident wordt vastgelegd en gepubliceerd daarom weer groter wordt.

Veiliger verkeer

Het toenemende gebruik van dashcams in het verkeer is een goede zaak, vinden alhans veel mensen. Het verbeterd immers de verkeersveiligheid en bovendien is de pakkans van overtreders of criminelen een stuk groter. Deze twee aspecten hebben vaak een versterkend effect op elkaar; wanneer de pakkans erg groot is denk je wel twee keer na voordat je een (domme) verkeersovertreding maakt of je asociaal gedraagt in het verkeer.

Daarnaast wordt door de politie bij de opsporing van een misdrijf tegenwoordig stees vaker een oproep gedaan om belastend beeldmateriaal, bijvoorbeeld van een dashcam, over te dragen aan de politie. Je kunt dit op deze website van de Politie zelf doen.

De nadelen en wetgeving

Er zijn ook mensen die het toenemende gebruik van dashcams niet toejuichen. Zei pleiten dat we in een samenleving terecht komen waarin we steeds meer op privacy moeten inleveren. Het veelvuldige gebruik van dashcams heeft hier natuurlijk geen positieve invloed op.

Dit is ook één van de redenen dat het gebruik van een dashcam in sommige landen (ten strengste) verboden is. In bijvoorbeeld Oostenrijk en Portugel kun je de dashcam beter opbergen, daar krijg je namelijk een enorme boete wanneer je wordt ‘betrapt’ met zo’n camera op je voorruit. Kijk op de website van de ANWB voor meer informatie over de wetgeving in verschillende landen.

Welke dashcam kopen?

Waar vraag is is vaak ook aanbod, er zijn daarom tegenwoordig talloze websites die dashcams aanbieden in alle soorten en maten. De keuze voor een goede dashcam is grotendeels afhankelijk van je wensen. Je hebt ze met één camera voor de voorkant of met voor- en achtercamera, met of zonder Wifi, GPS en LCD scherm. 

Allcam brengt elk jaar een Top lijst met de beste dashcams van dat jaar. Dit zijn de beste dashcams van 2020.

 

 

https://www.allcam.nl
door

Tanken in Duitsland

Langs de Duitse autobahn bevinden zich diverse tankstations, ook wel Tankstellen genoemd. Je kunt goedkoper tanken in Duitsland, waardoor veel Nederlanders ervoor kiezen om over grens te tanken. Tanken in het buitenland brengt wel de nodige vragen met zich mee. In principe is het tanken in Duitsland vergelijkbaar met tanken in Nederland. Om onderweg problemen te voorkomen, hebben wij de belangrijkste informatie samengevat. 

 

Brandstofoverzicht Duitsland 

 

Euro 95: Deze benzine is bij de meeste Duitse tankstations verkrijgbaar. Daar wordt het Super E5, Super 95 Oktan, Superbenzin, E5 Eurosuper, Super 95 E5 of Super bleifrei genoemd. Euro 95 tanken in Duitsland loont, gezien er in Nederland belasting over betaald wordt. 

 

Daarnaast bestaat er E10, dit is een mengsel van 90% Euro 95 loodvrije benzine en 10% bio-ethanol. Let op: niet ieder voertuig komt voor deze brandstof in aanmerking. Voor sommige voertuigen is dit zelfs schadelijk voor de motor. De ANWB meldt dat 10% van de benzinevoertuigen in Nederland dit niet kunnen gebruiken. Deze voertuigen dienen Euro 98 loodvrij te tanken.  Op de Barneveldsekrant vind je hier meer informatie over.

 

Diesel: Deze brandstof is bij tankstations gewoon aangegeven als diesel (B7). Tevens is er in Duitsland speciale winterdiesel verkrijgbaar die niet snel kristalliseert. Tanken voor dieselvoertuigen is nog steeds voordeliger in Duitsland, hoewel het de vraag is hoelang dit nog gaat duren. Met oog op het toenemende dieselverbod in Duitsland kan dit in de toekomst gaan veranderen.  

 

LPG: Gas tanken in Duitsland wordt steeds vaker gedaan. Deze lpg-brandstof is in 10.000 tankstations in Duitsland verkrijgbaar. Daar wordt het Flüssiggas of Autogas genoemd. Hou er rekening mee dat deze brandstof dus niet bij ieder tankstation te vinden is. Onderweg zijn er informatieborden langs de autobahn te vinden met locaties voor lpg-brandstof daarop vermeld. 

 

Elektriciteit: Voor elektrische auto’s zijn er ongeveer 28.000 oplaadpunten in Duitsland. Deze worden Stromtankstellen genoemd en bevinden zich vooral in het westen van Duitsland. Vergeleken met Nederland zijn er minder laadpunten in Duitsland. Enige planning voordat u vertrekt is verstandig. Met handige apps als The New Motion, Chargemap en e-mobile checker wordt elektrisch rijden in Duitsland gemakkelijk gemaakt. 

https://tankbillig.in/1010-wien-innere-stadt/diesel/start