Categorie Archief Auto’s en Motoren

door

Laat je auto chippen voor meer vermogen

 Nu is het tijd. Je hebt goed gespaard en gaat nu een fijne auto kopen. De eerste weken ben je er helemaal tevreden mee, maar na een tijdje begin je te twijfelen aan iets. Hij zou toch wat sneller mogen, wat meer power mogen hebben. Wat je hier aan kunt doen? Nou, je zou de auto weer kunnen verkopen en gaan kijken voor iets met meer vermogen en koppel. Dit wil je natuurlijk niet. Na al die tijd gespaard te hebben voor deze auto ga je hem toch zeker niet weg doen? Nee. Er is namelijk een andere manier. Je kunt ervoor kiezen om je auto te laten chippen.

 

 

Wat je moet weten

 

Zoals eerder is vermeld wordt chiptuning vaak toegepast om het vermogen van een auto een boost te geven, vaak heeft dit ook tot gevolg dat het brandstofverbruik van de auto drastisch word verminderd. Dit werkt als volgt: bijna elke auto vanaf bouwjaar 2000 heeft een boordcomputer, de ECU (electronic control unit). De ECU regelt onder andere hoeveel brandstof er wordt ingespoten, het tijdstip van ontbranding en de druk van de turbo. De software van deze boordcomputer is begrenst en aangepast om het type van de motor. Vanuit de fabriek wordt deze software zodanig geprogrammeerd dat de motor van de auto altijd een stuk onder de maximale belasting. Hier zit dus ruimte om vermogenswinst te behalen.  Tijdens het chiptuning-proces wordt de ECU opnieuw ingesteld. Mits dit op de juiste manier word uitgevoerd kan de algemene prestatieverbeteting van de auto oplopen tot ongeveer 40%. Dit gaat dan om de topsnelheid (vermogen) en om de trekkracht (koppel). Bij atmosferische motoren ligt dit percentage lager, rond de 10%. Het chippen van auto’s is compleet legaal in Nederland. Rij je lease, check vooraf dan altijd even wat de voorwaarden zijn in het leasecontract. Vaak zijn leasemaatschappijen geen fan van chiptuning.

 

Kies voor kwaliteit

 

Interesse om jouw auto laten chiptunen in omgeving Brabant? Laat dit dan altijd door vakmensen doen. Zo beperk je de risico’s en weet je zeker dat het hele proces in goede handen is. Voor meer informatie kun je een chiptuner altijd om advies op maat vragen.

 

 

https://www.cts-chiptuning.com/
door

Eindelijk je rijbewijs halen

Als je 18 wordt wil je toch ook meteen achter het stuur kruipen en lekker gaan autorijden? Natuurlijk! De kans is groot dat je de eerste bent in je vriendengroep met een rijbewijs, of je bent juist de allerlaatste en ze maken grappen over dat je nog op de fiets aankomt en dat soort dingen. De een vindt het leuker als de ander, maar vroeg of laat moet je toch eens beginnen met het uitkiezen van een geschikte rijschool om rijlessen te gaan volgen. Er komt meer bij kijken dan alleen achter het stuur zitten en de weg op. Je moet ook je theorie-examen halen om zo kennis over het verkeer op te doen. Uiteindelijk gaat het erom dat jij klaar wordt gestoomd om veilig deel te kunnen nemen aan het dagelijks verkeer.

 

 

Mijn ervaring

 

Ik zelf was iemand die er best wel tegenop keek. Een instructeur die naast me zit en constant commentaar heeft? Daar had ik dus helemaal geen zin in, dat gebeurde op school al genoeg. Met tegenzin ging ik toch op zoek naar een rijschool zodat ik voor de zomer ook lekker kon gaan rijden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij 046Rijopleidingen. Een autorijschool met een goede naam in de omgeving van Sittard-Geleen. Uiteindelijk heb ik van deze keuze geen moment spijt gehad. 046Rijopleidingen is een rijschool die erg flexibel is als het gaat om het plannen van lessen. Veel van hun leerlingen zitten doordeweeks op school. Zij doen dan hun best op jouw lessen buiten schooluren om in te plannen. Ook zijn ze in verglelijking met andere rijscholen scherp geprijsd. Kom jij ook uit de omgeving van Sittard-Geleen? Neem dan zeker even een kijkje op de website van 046Rijopleidingen.

 

Wees niet net als mij

 

Luister, ik weet dat er genoeg mensen zijn als mij die er ook tegen op kijken een rijschool uit te kiezen en te beginnen. De waarheid is dat elke rijschool jou zo goed mogelijk wilt begeleiden naar je examen. Een rijinstructeur doet ook alleen maar zijn of haar werk. Ze zitten er echt niet om jou bij elk foutje af te kraken. Zij willen ook graag dat je slaagt! Kortom, wees niet bang om te beginnen. Kijk op internet of vraag aan familie en vrienden wat hun ervaringen zijn geweest met rijlessen. In de meeste gevallen is er iemand die jou een geschikte rijschool kan aanbevelen

https://046rijopleidingen.nl/
door

Is een rittenregistratie verplicht?

Vraagt u zich ook weleens af of het bijhouden van een rittenregistratie verplicht is? Dat is een veel voorkomende vraag waar we in dit artikel dieper op ingaan. Want is het wel nodig om een rittenregistratie bij te houden wanneer er alleen maar zakelijk gereden wordt in de auto van de zaak?

 

Rittenregistratie

De rittenregistratie is verplicht wanneer er op jaarbasis minder dan 500 km privé wordt gereden. U dient dan voor de Belastingdienst een rittenregistratie bij te houden. Hiermee kunt u aantonen dat er niet meer dan 500 km met het voertuig privé is gereden. Mocht u ooit een controle krijgen vanuit de Belastingdienst, kunt u met de rittenregistratie bewijzen hoeveel kilometer u in totaal heeft gereden en hoeveel kilometer daarvan voor privédoeleinden gelden.

 

Bijtelling

Een alternatief is het betalen van bijtelling. Er wordt dan een bepaald percentage van de cataloguswaarde van het voertuig bij uw belastbare inkomen opgeteld: de bijtelling. De bijtelling bedraagt in het algemeen 22 procent van de cataloguswaarde van de auto. Voor elektrische voertuigen geldt in 2020 8 procent bijtelling, maar geleidelijk aan gaat dit percentage stapsgewijs omhoog en wordt de bijtelling voor een elektrische auto in 2026 gelijkgetrokken aan de die van benzine- en diesel voertuigen.

 

Zakelijke kilometers declareren

Daarnaast kan een rittenregistratie ook nodig zijn voor andere toepassingen zoals het bijhouden van zakelijke ritten in een privéauto. U mag € 0,19 per kilometer van uw opbrengst aftrekken voor zakelijke ritten die u met uw privéauto maakt. Deze regeling geldt overigens ook wanneer u een auto huurt.

 

Al met al kan gezegd worden dat het bijhouden van een rittenregistratie verplicht is, tenzij u ervoor kiest om bijtelling te betalen. De rittenregistratie kunt u bijhouden om bijtelling te voorkomen of om uw zakelijke kilometers te declareren. Dit kan eenvoudig met behulp van een rittenregistratiesysteem. Wilt u meer informatie over rittenregistratie? Neem dan eens contact op met TrackJack Europe, zij informeren u graag verder over de mogelijkheid. www.trackjackeurope.com

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/
door

Wat moet ik doen wanneer mijn auto kapot gaat

 

Je hebt het vast al eens meegemaakt net wanneer je de auto het meest nodig hebt gaat hij kapot. Heel vervelend dat het gebeurt maar wat nog vervelender kan zijn is een alternatief regelen. Waar haal je in een korte tijd een alternatief vandaan en heo zit dat met die kosten? Je wilt natuurlijk niet te veel geld uitgeven omdat je reparatie van je auto ook niet goedkoop zal zijn. Misschien kun je met de fiets gaan om kosten te besparen of zijn er misschien toch betaalbare alternatieven?

Huur een auto.

Deze situatie kan bij iedereen gebeuren en is over het algemeen niet zo prettig. Het zorgt voor een hoop zorgen, stress en dat heb je niet nodig. Vooral op de maandagochtend is dat niet wenselijk want dan begin je je werk week al een stuk minder enthousiast. Om nou toch op tijd op het werk te komen kun je ervoor kiezen om met het ov te gaan of met een collega mee te reizen. Helaas is dit niet altijd mogelijk en zul je dus toch moeten kiezen voor een alternatief zoals bijvoorbeeld autoverhuur.

De kosten.

Tegenwoordig is het huren van een auto niet heel erg duur en is het zelfs mogelijk dit voor een hele korte tijd te doen. Denk hierbij aan: een dag deel, een dag of een week. Prijzen voor een auto huren hangen af aan een aantal kenmerken . Wil je bijvoorbeeld een grote of luxe auto? Dan zul je wat meer moeten betalen dan wanneer je kiest voor een compacte kleine auto. Over het algemeen zijn de kosten van een huur auto variërend van €9,90 per dag tot en met €24,90 per dag. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten van een verzekering en de kosten per kilometer. Alles bij elkaar zal je dan 25 tot 30 euro kwijt zijn aan de kleine compacte huurauto voor een dag. Heeft je kapotte auto een uitgebreide reparatie nodig? Kies dan voor een langere huur periode. Zo betaal je een lager bedrag per dag en bespaar je dus erg veel geld.

 

Een auto huren

In de buurt van Sittard zijn veel verschillende autoverhuur bedrijven te vinden. Een aanrader hiervoor is het verhuurbedrijf Adrem. Dit verhuurbedrijf is gelegen in Maastricht en verhuurd veel verschillende soorten voertuigen tegen een aantrekkelijk tarief. Dus wil je een auto huren in Sittard? Neem dan een kijkje bij Adrem autoverhuur in Maastricht.

 

https://adremlimburg.nl/overige-paginas/auto-huren-sittard/
door

Hoe ziet een kilometerregistratie eruit?

Voor het privégebruik van de auto van de zaak dient men bijtelling te betalen. De bijtelling kan voorkomen worden door op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé te rijden. Met het bijhouden van een kilometerregistratie kunt u bewijzen dat er niet meer dan 500 kilometer privé zijn gereden met de auto van de zaak.

 

Wat is kilometerregistratie?

Kilometerregistratie is het registreren van de gereden kilometers met de auto van de zaak. Het bewijs daarvoor is niet aan een bepaalde vorm gebonden, maar een sluitende kilometerregistratie geeft de meeste zekerheid dat de bijtelling niet van toepassing is. Bovendien scheelt het in de tijd en verlaagt het de kans op een foutieve rittenadministratie aanzienlijk. Met een kilometerregistratiesysteem in de auto wordt alles automatisch voor u bijgehouden en hoeft u niets op papier bij te houden.

 

Gegevens bijhouden

In een km registratie moeten per rit de volgende gegevens bijgehouden worden:

  • Datum
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Plaats van vertrek
  • Plaats van bestemming
  • Karakter van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route als van de gebruikelijke wordt afgeweken. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen bij wegafsluitingen, omleidingen, files etc.

 

Automatische kilometerregistratie

Voor het bijhouden van de kilometerregistratie adviseren wij om gebruik te maken van het kilometerregistratiesysteem van TrackJack. Daarmee worden alle ritten automatisch geregistreerd en kunt u zelf aangeven binnen welk tijdsbestek zakelijke en privéritten worden gereden. Daarnaast heeft het kilometerregistratiesysteem een Keurmerk Ritregistratiesystemen en voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt voor het bijhouden van een juiste km registratie. 

 

Online en app

De kilometerregistratie is gemakkelijk terug te zien in uw online account. U logt online in of via de app en bekijkt en beheert hier de gegevens. De km registratie wordt direct en beveiligd verzonden naar uw online account, zonder dat u hiervoor handmatige acties uit hoeft te voeren. Wilt u meer informatie over kilometerregistratie? Neem dan eens contact op met TrackJack Europe, zij informeren u graag verder over de mogelijkheid. www.trackjackeurope.com

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/
door

Kiezen voor Rijschool Verkeerskunde in Haarlem

Wil je ook snel jouw rijbewijs halen in Haarlem en ga je voor lessen van hoge kwaliteit? Kies dan voor onze rijschool. Onze rijschool verkeerskunde zorgt ervoor dat je op een voordelige manier jouw rijbewijs kunt halen. Bij rijschool verkeerskunde kun je zowel jouw auto als motorrijbewijs halen. Indien je een proefles bij ons aanvraagt maken we een inschatting over hoeveel lessen jij nodig hebt. Ben je een al een redelijk ervaren wegpiraat dan kun je soms al met 10 lessen afrijden. Indien alles nog nieuw voor je is en je zelf nog nooit in een auto hebt gereden gaan we uit van een gemiddelde van 20-30 lessen. Tevens wordt je bij ons altijd thuis afgehaald en weer netjes thuis gebracht.

Goede begeleiding

Wij streven ernaar dat je lessen kunt doen in je eigen tempo en waar jij je goed bij voelt. Onze rij-instructeurs hebben ervaring met rij-angst en faalangst en zullen de juiste begeleiding geven indien je het allemaal nog wat spannend vind. Hierdoor is het slagingspercentage bij ons hoog. Bij faalangst zorgen onze instructeurs ervoor dat je jouw zenuwen tijdens het rij examen leert onderdrukken en geven we toe dat het normaal is om fouten te maken als beginner. Niemand is perfect natuurlijk.

Spoedcursus

Bij ons kun je vanaf 16,5 jaar al les nemen en tevens kan iedereen een spoedcursus doen. Indien je voor je werk bijvoorbeeld snel een rijbewijs moet halen is dat zeer handig. Tijdens de proefles kijken we naar wat je al kunt en zullen we aan de hand daarvan een inschatting maken. Belangrijk is dat je voertuig controle en verkeersinzichten onder de knie gaat krijgen. De spoedlessen worden sneller achter elkaar gepland. Soms meerdere rijlessen op een dag. Meestal is dit 3-4 uur per dag. Het is verstandig om dit aan te houden omdat na 4 uur bij mensen het concentratievermogen verminderd. Tevens kun je tot 4 uur aan stof per dag opnemen in je hersenen ongeveer. De ene persoon heeft dus baat bij 2-3 en de ander bij 4 uur per dag.

Examens

Het is handig om je theorie examen af te leggen vlak voordat je praktijk examen staat gepland. Het is zo dat het theorie examen maar 1,5 jaar geldig is. Mocht je meer lessen nodig hebben of die je er toch langer over dan moet de theorie namelijk opnieuw. Het theorie examen wordt afgelegd op een CBR locatie bij jou in de buurt. Neem je paspoort mee en neem plaats in de wachtruimte. Het examen wordt gemaakt op een unit met een touchscreen. Bij het praktijk examen of tussentijdse toets neem je ook een ID mee en een ingevuld zelfreflectie formulier.

Wil je meer informatie over Rijschool Verkeerskunde? Bezoek dan de website! 

https://rijschoolverkeerskunde.nl/
door

Haal meer uit je wagen met chip tuning

Zoek jij dé specialist op het gebied van auto tuning Den Haag? We presenteren: Rhino Tuning! Door middel van premium chip tuning kan dit bedrijf het maximale uit jouw auto halen zodat je voortaan kunt genieten van de ultieme rijervaring. Chip tunen is het verbeteren van de prestaties van moderne auto’s door de software van de motor aan te passen. Duurzaamheid en veiligheid blijven natuurlijk twee topprioriteiten en op beide wordt dan ook niet ingeleverd. Voor de duidelijkheid: het gaat bij chip tunen om een software aanpassing; fysieke ingrepen komen er niet aan te pas. Waar het in feite op neerkomt, is dat de auto wordt geüpgraded zodat de motor soepeler draait en het koppelvermogen stijgt. Je zult merken dat je eerder je voet van het gaspedaal kunt halen, omdat je in no time op snelheid zit. Heel concreet kan chip tuning het volgende opleveren:

  • sneller wegrijden bij stoplichten;
  • flexibeler invoegen;
  • zonder moeite accelereren.

Stage 1 tuning

Het principe van chip tuning bestaat uit het optimaliseren van het verbrandingsproces. Oftewel de wagen krijgt meer vermogen, maar verbruikt minder. Het gaat hierbij om de ultieme brandstof- en zuurstofmix in de motor. De chip tune methode van Rhino Tuning wordt ook wel stage 1 tuning genoemd. In de meeste gevallen zul je direct kunnen genieten van de betere prestaties. Soms is een afstand van zo’n 100 kilometer nodig voordat de auto helemaal goed is afgestemd. Twee misverstanden helpen we graag de wereld uit. Allereerst: normen op het gebied van duurzaam rijden en officiële veiligheidsgrenzen worden niet overschreden. Ten tweede: van snellere slijtage van auto-onderdelen is geen sprake.

Heb jij interesse in chiptuning Den Haag? Rhino Tuning is gevestigd aan de Westvlietweg 72L in Den Haag. De werkplaats is gemakkelijk te bereiken via de A4 en de A12. Je kunt er op afspraak terecht. De openingstijden zijn: maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur. Het telefoonnummer: +31 70 20 42 900.

https://rhinotuning.nl/
door

Elektrische fiets kopen

Een elektrische fiets is een fiets op batterijen met elektrische ondersteuning. Veel mensen hebben dit soort fietsen, sommige zijn zelfs op maat gemaakt voor zichzelf.

Een kleine elektrische fiets kan je dagelijkse routine doorstaan. Als u met uw fiets door de stad of het land wilt kunnen rijden, moet u overwegen om een ​​elektrische fiets te kopen. Er zijn veel mensen die er de voorkeur aan geven.

Het grootste voordeel van het bezitten van een elektrische fiets is het gebruik ervan als transportmiddel. Het kan u helpen gemakkelijk door de stad te reizen. Je zult veel winkels vinden die dit soort fietsen verkopen. Er zijn veel fietsen in verschillende typen. Elk biedt verschillende functies en voordelen.

Sommige elektrische fietsen hebben een motor, wat betekent dat ze ook kunnen worden gebruikt als reismiddel. Sommige hebben een beperkt bereik, terwijl anderen de stad rond kunnen gaan. Het bereik van deze fietsen kan worden uitgebreid door een groter batterijpakket te hebben.

In sommige gevallen bieden elektrische fietsen meer veiligheid. Dit komt omdat de elektromotor stil is en een geluid maakt, wat zeer geruststellend is voor een persoon met een kwetsbaar zenuwstelsel. Ze zijn ook veiliger dan motorfietsen.

Als je niet van de gewone velgen en het zadel van een gewone fiets houdt, is een elektrische fiets misschien de beste optie voor jou. Wanneer u een elektrische fiets kiest, is het raadzaam om de motor te bekijken die de elektrische fiets gebruikt, omdat er veel verschil kan optreden tussen elektrische en gewone fietsen.

Een ander voordeel van elektrische fietsen is dat ze in off-road situaties kunnen worden gebruikt. U hoeft zich geen zorgen te maken over het gewicht van de motor van de fiets. Uw motorbereik is afhankelijk van de grootte van de motor. Als u op het platteland reist, moet u een kleinere motor kiezen. Ook je kun je deze website eens bekijken als je meer info wilt hebben over ebikes en elektrische fietsen.

door

Betaalbare slotenmaker nodig?

Betaalbare slotenmakers zijn belangrijk, vooral in tijden van nood. Tegenwoordig wenden mensen zich tot internet voor hulp bij allerlei zaken, en het vinden van betaalbare slotenmakersdiensten is geen uitzondering. Het internet kan u ook leiden naar een aantal gerenommeerde slotenmakers, die gespecialiseerd zijn in het leveren van diensten voor veel verschillende soorten sloten.

Slotenmakers die alle soorten werkzaamheden uitvoeren.

Het is essentieel om meerdere slotenmakers te vinden dat u een aantal keuzes biedt, vooral als u op zoek bent naar een slotenmaker om bij u thuis te komen. Het is vaak onmogelijk om er een te vinden die alles biedt, vooral als het gaat om een ​​slotenmaker in een woonwijk. Een betrouwbare slotenmaker kan je helpen met het vervangen van sloten, het openen van sloten, herstellen van inbraakschades, vervangen van cilindersloten, deuren openmaken, het laten openen van kluizen, inbraakpreventie en alle vergelijkbare slotenmaker werkzaamheden.

Als het gaat om betaalbare slotenmakersdiensten, zijn er een aantal opties die bij uw budget passen. Veel bedrijven bieden hun service tegen een gereduceerd tarief, inclusief de prijs van sloten, een slotkiezer en de installatie van een kwaliteitszender. Vaak zijn deze services inbegrepen in een pakketdeal, zodat u gemakkelijk de juiste service voor uw behoeften kunt vinden.

Wanneer u een bedrijf selecteert, wilt u ervoor zorgen dat ze een snelle responstijd en professionele uitstraling hebben. De snelheid waarmee uw bedrijf contact met u kan opnemen, maakt een groot verschil. Het is belangrijk om regelmatig contact op te nemen.

Het vinden van betaalbare slotenmakers hoeft niet moeilijk te zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat u de reputatie van het bedrijf controleert, evenals wat zij te bieden hebben. U moet ook uw vrienden of familieleden om verwijzingen vragen. Veel slotenmakersbedrijven maken het gemakkelijk om verwijzingen te krijgen, dus vraag erom.

Wanneer u ervoor kiest om betaalbare slotenmakersdiensten te krijgen, moet u mogelijk een kleine vergoeding betalen. Deze kosten dekken de kosten van sloten, benodigdheden, de sleutelwisser en andere speciale apparatuur die het bedrijf nodig heeft. Sommige slotenmakers rekenen een vast bedrag, dat alle hierboven genoemde dingen dekt. Als u alleen slotenmakers wilt krijgen, moet u op zoek gaan naar slotenmakersbedrijven die betaalbaar zijn, in plaats van bedrijven die niets aanbieden.

https://slotenmaker24uurs.nl/slotenmaker-eindhoven/
door

Reizen met de auto in 2020

Als jij reist met de auto in 2020 zijn er veel factoren waar je rekening mee kan houden. Welkom bij dit artikel en hier geven wij een handig overzicht waar jij als bestuurder allemaal rekening mee kan houden.

Pech onderweg? Schakel pechhulp in!

Als je last hebt van pech is het belangrijk als bestuurder welke stappen je moet ondernemen. De eerste stap is dan ook dat je kalm blijft onder deze situatie. De tweede stap die je moet zetten is een pechhulp diest inschakelen. Deze pechhulp is belangrijk. Zo heb je verschillende pechhulp on-demand diensten die je kunnen helpen. Het handige aan zo’n pechhulp on-demand systeem is dat je niet vast zit aan een abonnement. Je betaalt voor de hulp die je nodig hebt, simpel als dat. Als je eenmaal een pechhulp dienst hebt ingeschakeld is het belangrijk dat je kalm blijft. Trek een veiligheidshesje aan en plaats een gevarendriehoek achter je auto. Zet je alarmlichten aan en zorg ervoor dat jij en je medepassagiers de auto verlaten.

Houd afstand

Als het glad is op het wegdek is het belangrijk dat je afstand houdt. Zorg ervoor dat je extra ruimte op de weg hebt. Deze extra meters die je vrijmaakt zullen cruciaal zijn als het glad is. Je hebt namelijk meer tijd om te reageren als er een onverwachte gebeurtenis voorkomt. Rij zonder twijfels Als je rijd met twijfels in het verkeer, rijd je onveilig. Het is namelijk zichtbaar in het verkeer dat je twijfelt en dat kan leiden tot onrust en onduidelijkheid voor de andere weggebruikers.

Vermijd je mobiele telefoon

Veel mensen maken gebruik van hun smartphone als ze onderweg zijn. Wij raden dit jullie ten strengste af! Het is stom om toe te geven, maar veel mensen hebben de neiging om toch hun social feed te controleren als ze aan het rijden zijn. Dat ene appje, of die comment die iemand geplaatst heeft op je foto.

Controleer je banden

Als je een te lage bandenspanning hebt is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor je veiligheid. Door een te lage bandenspanning heb je weinig grip op het wegdek. Dit zorgt er dan voor dat je een langere remweg hebt en een grotere kans hebt op slipgevaar. Als jij dit wilt vermijden is het belangrijk dat je een juiste bandenspanning hebt.

Rijd alleen als je fit bent

Als jij je ziekjes of slap voelt is het belangrijk dat jij niet de bestuurder van de auto bent. Als jij je niet optimaal voelt, bestaat de kans dat jij je niet optimaal kan focussen op het verkeer. Dus ons advies: als je ziek bent, blijf thuis en als je toch ergens naartoe moet gaan probeer dan gebruik te maken van het openbare vervoer.