Categorie Archief Auto’s en Motoren

door

Wat maakt motorrijden zo leuk?

Wat maakt motorrijden leuk?

Motorrijden is iets waar veel mensen een passie voor hebben. Het is niet iets wat je verplicht doet, maar je kiest er echt bewust voor. Omdat het je passie is! Maar wat maakt motorrijden nou zo interessant? Wat is nu de aantrekkingskracht van motorrijden? We lichten een aantal punten hieronder toe.

 • Gevoel van vrijheid

Dit is voor veel mottorrijders toch wel de belangrijkste reden waarom ze zo van motorrijden houden; je voelt je vrij. Je bent helemaal één met je omgeving en met de weg. Je bent kwetsbaarder, maar dat geeft juist een adrelaninekick. 

 • Gevoel van saamhorigheid

Motorrijders onder elkaar is iets speciaals. Ze groeten elkaar altijd op de weg. Ook ontwikkel je een band met liefhebbers van hetzelfde type motoren als jij. Zo heb je liefhebbers van oude motoren. Of mensen die een BMW motor kopen. Wanneer je mensen ziet rijden in dezelfde motor als jij, schept dit meteen een band. 

 • Altijd parkeerplek

Met een motor hoef je nooit meer rondjes te rijden op zoek naar een parkeerplaats. Je geeft hiermee al die grote, lompe auto’s het nakijken. Voor jou is er altijd een parkeerplekje beschikbaar. Ook is het parkeren over het algemeen een stuk makkelijker met een motor.

 • Geen files meer

Nog een enorm voordeel van motorrijden, je glipt zo overal tussendoor. Let hierbij natuurlijk wel goed op het verkeer om je heen. Het laatste wat je wil is iemands spiegel er af rijden. Maar het gevoel dat je krijgt wanneer je voorbij een lange file rijdt is onbetaalbaar.

Wat moet ik doen om te beginnen met motorrijden?

De allereerste stap is natuurlijk beginnen met het halen van je motorrijbewijs. In principe kan iedereen leren motorrijden als je lesneemt bij een goede mottorrijschool. Wanneer je al een rijbewijs hebt zal het een stuk sneller en makkelijker gaan, omdat je dan al wat meer gevoel hebt voor deelnemen in het verkeer. Zeker wanneer je in het verleden scootergereden hebt zal dit zeer ten goede komen tijdens je motorrijles. Het belangrijkste wat je leert tijdens motorrijles is hoe je met een motor om moet gaan. Het is namelijk een zwaar voertuig wat je zelf onder controle dient te houden.

De volgende stap na het behalen van je motorrijbewijs is natuurlijk een motorfiets kopen. Wellicht heb je nog geen idee wat voor motor je wil kopen. Het is dan verstandig om je eens goed te orienteren op internet. Er zijn verschillende typen motoren. Zo heb je de echte roadsters, geschikt voor lange ritten op de weg. Hou je meer van een Harley-davidson model of juist van een sportmotor zoals de BMW S1000RR? Elke motor biedt een compleet andere rijervaring. Het is dus belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Het is verstandig om een aantal proefritten te maken om te kijken waar je voorkeur ligt, zeker bij je eerste motor.

https://biqer.nl/
door

Auto reparatie laten uitvoeren

Heeft uw auto een mankement of merkt u dat hij minder goed presteert dan voorheen? Dan is het verstandig om uw auto te laten repareren. Laat de specialisten uw auto goed repareren zodat u weer veilig de weg op kan. Geef bij de garage aan wat het probleem is of laat u adviseren!

 

APK Naarden

Naast de vaste lasten in de vorm van verzekeringen en benzine, is uw auto waarschijnlijk soms ook toe aan nieuwe onderdelen. Tijdens de APK is het mogelijk om dit te laten doen. Het is goed om met uw auto langs te komen bij Novus auto’s. Wanneer u niet in het bezig bent van een geldige APK, dan mag u niet langer meer de weg op. Wanneer u dit wel doet, kunt u een hoge boete ontvangen. Daarnaast is het mogelijk dat verzekeringsmaatschappijen ook nog eens weigeren uw auto te vergoeden als u betrokken bent geweest bij een auto-ongeluk. Dus wanneer komt u langs?

 

Auto onderhoud Naarden

Om reparaties voor de auto te voorkomen, is het verstandig om regelmatig de auto te onderhouden. De specialisten in de garage kunnen u adviseren om een bepaald onderhoud uit te voeren. Hierdoor weet u van tevoren precies waar u aan toe bent en met wat voor soort kosten u rekening kunt houden.  Als het nu gaat om bedrijfsauto’s of uw persoonlijke auto, wij maken alles voor u in orde. Op locatie waar wij de verschillende werkzaamheden aan uw auto zullen uitvoeren, zijn wij uitgerust met moderen machines en apparaten, die ervoor zorgen dat wij een grondige check up aan uw auto kunnen doen. Het detecteren van een probleem wordt hierdoor binnen de kortste keren mogelijk gemaakt. Verder beschikken onze deskundige medewerkers over vergevorderde kennis en vaardigheden betreffende het onderhouden van auto’s. Bij ons speelt communicatie naar onze klanten een zeer belangrijke rol.

https://www.novusauto.nl/
door

Hoe goed is een elektrische fiets voor het milieu?

De elektrische fiets. Een fiets voor bejaarden, zo werd in eerste instantie gedacht. Je zag er ook vooral 65+’ers op rijden. Maar toch lijkt er sinds kort een kentering te zijn gekomen: de elektrische fiets is hot, net als de elektrische scooter! Ook onder de jongere generatie. Zo heeft de plaatselijke scooterwinkel het opeens druk met de verkoop van elektrische scooters in plaats van gewone benzine scooters. Veel jongeren zien het gemak van de e-bike in en de benzine scooters maken plaats voor de e-bike en elektrische scooters. Niet alleen handig in gebruik, maar ook goed voor het milieu. Toch?

CO2- uitstoot

Of je met een elektrische fiets echt je steentje bijdraagt aan het milieu, hangt af van het gebruik ervan. Laat je je auto vaker staan en pak je in plaats daarvan je elektrische fiets? Dan ben je echt goed bezig. Of vervang je juist je gewone fiets voor een e-bike? Een elektrische fiets stoot geen CO2 uit, dus in dat opzicht maakt het niets uit of je je gewoon fiets verruilt voor een elektrische. Als je kijkt naar de uitstoot van auto’s komt de auto’s op gas het beste uit de bus, met 1.610 gram CO2 per liter. Je hebt wel meer liter gas nodig om vooruit te komen dan auto’s die rijden op diesel of benzine. Een diesel spant de kroon qua CO2- uitstoot met 2.606 gram per liter. Hoewel een elektrische fiets geen CO2 uitstoot, is het opwekken van die elektriciteit toch ook (minimaal) belastend voor het milieu, maar het veroorzaakt slechts 3% van de CO2 die een gemiddelde auto uitstoot. Dat zegt milieu centraal.

De accu

Wat ook zijn invloed heeft op het milieu is de batterij in de elektrische fiets. Tegenwoordig bevatten batterijen gelukkig geen schadelijke metalen zoals cadmium of lood meer, waar dat vroeger wel het geval was. Toch heeft de productie van een batterij altijd invloed op het milieu. Geniet dus maar lang van je elektrische fiets, want dan is de overstap van een gewone fiets naar een elektrische variant het zeker waard.

https://www.vandenburgeindhoven.nl/
door

Scooteronderdelen vervangen

Ben je een beetje handig met het sleutelen aan je scooter? Dan kan je met een paar nieuwe onderdelen vast en zeker je scooter weer in goede technische staat brengen. Sommige onderdelen zijn hierin wat lastiger, zoals het monteren van een voor- of achterband. In deze blog krijg je meer informatie over het vervangen van scooteronderdelen.

 

Beschermhoezen

Om zo min mogelijk onderdelen te moeten vervangen, is een beschermhoes voor je scooter een goede optie. Een scooterbeschermhoes beschermt je scooter tegen alle weersomstandigheden. Ook wanneer je de scooter minder vaak gebruikt en hij wel buiten staat. De opties in beschermhoezen zijn eindeloos. Wil je meer informatie over een goede beschermhoes voor je scooter? Neem dan contact met ons op.

 

Scooter onderhoud én onderdelen

Wanneer je zelf toch niet veel ervaring hebt in het sleutelen aan een scooter is het verstandig om het periodieke onderhoud uit te besteden. Je kan bij ons periodiek onderhoud laten uitvoeren. Hierbij maakt het niet uit of je tweetact of een viertact scooter hebt.

 

Fietsonderdelen

Naast onderhoud en onderdelen voor je scooter hebben we ook alles voor je fiets. Onze onderdelen zijn met zorg uitgezocht en hebben een juiste prijs/kwaliteit verhouding.

 

Fietsenwinkel Haarlem

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten? Of direct een afspraak maken? Neem dan direct contact met ons op. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Als fietsenwinkel Haarlem zien wij u graag  in onze showroom of webshop en veel plezier met uw aangeschafte producten!

 

 

https://www.ckrijwielhandel.nl/
door

Velgen kopen

Velgen kopen

Koop velgen en laat ze door onze experts in de werkplaats direct op je auto monteren! Gebruik onze velgenconfigurator en stel je set velgen en banden gemakkelijk en snel samen! Je bent ook altijd op de hoogte van de laatste modetrends.

Wheelpoint heeft een productconfigurator voor velgen en banden. Gebruik onze velgconfigurator en monteer je set velgen en banden gemakkelijk en snel in een handomdraai. 

Bestel je velgen en banden direct in onze online shop of kom langs in onze showroom! Met de configurator is de aankoop van je velgen & banden nu nog eenvoudiger: Kies gewoon het gewenste velgmodel en kies uit meer dan 20 verschillende banden, wielen of velgen. Je bestelling wordt binnen 3 – 7 dagen geleverd.

Wheelpoint voor velgen

Je bent dus op zoek naar nieuwe velgen voor je auto. Wheelpoint Uden is een uitstekende keuze om je volgende set velgen te kopen. Bestel ze online of bezoek ons in onze webshop of showroom. Wheelpoint Uden heeft altijd 500 wielensets beschikbaar.

Bij autorijden gaat het om personalisatie, en Wheelspoint heeft de juiste velgen voor de juiste prijs. Niet alleen zijn de prijzen eerlijk, maar de verzending is gratis naar Nederland voor bestellingen boven € 50. Als je online aan het kijken bent, wip dan zeker even binnen in onze webshop en bekijk onze nieuwste aanwinsten. We hebben altijd meer dan 500 wielensets in voorraad. Bij Wheelpoint doen we er alles aan om autokopers gelukkig en tevreden te maken. Onze klanten blijven terugkomen voor velgen, banden en wielen, zelfs voor reparaties, dankzij onze hoogwaardige diensten.

Wheelpoint Uden is de Nr.1 plaats voor grote selecties lichtmetalen velgen van hoge kwaliteit, tegen de beste prijs, op een top klantenservice. Onze voorraad omvat meer dan 500

Wheel point is online dealer van aangepaste velgen. We bieden aangepaste velgen voor auto’s, motorfietsen, quads en meer. Onze winkel is gevestigd in Uden, Nederland en we zijn elke dag geopend. Stuur ons een bericht via het contactformulier als je vragen hebt.

De juiste wielset kan je auto helemaal veranderen. Bij Wheelpoint vind je enkele honderden wielsets in voorraad. Een complete reeks accessoires zoals wielbouten, velgdoppen en ventielstelen is ook verkrijgbaar om je auto er nog beter uit te laten zien. Wij leveren aan onze klanten in heel Europa.

door

Autopuzzeltocht rijden op de mooiste plekken

Autopuzzeltocht rijden

Voor de speurneuzen onder ons: ooit een autopuzzeltocht geprobeerd? Een autopuzzeltocht is een ideaal uitje door Nederland. Als je een goed gevoel voor GPS, dan is dit echt iets voor jou. Met de autopuzzeltochten van RLLY  kun je met je eigen auto de mooiste plekken van Nederland ontdekken.

Autopuzzeltocht met RLLY

Een autopuzzeltocht draait om avontuur, plezier en oriëntatie vermogen.  Door middel van het volgen van het kompas word je door de leukste plekken geleid en ben je ondertussen bezig met uitdagende opdrachten.

Hoe werkt het?

Via de website van RLLY kun je een autopuzzeltocht naar keuze aanschaffen. Vervolgens ontvang je een startbewijs (een 4-cijferige code) die je in de app kunt invoeren. De RLLY app is gratis te downloaden via de Appstore of Playstore. Wanneer je bij het beginpunt bent kun je de puzzeltocht starten. Hierbij maak je gebruik van de het kompas dat wordt weergeven in de app. En wat houdt dit kompas in? Het kompas wijst je simpelweg een richting op, waarbij het aan jou de taak is om bij het volgend punt te komen. 

Teambuilding

Een puzzeltocht op wielen zorgt ook voor teambuilding. Het is de taak om samen op de juiste weg te komen en de hoogste score te behalen door de vragen goed te beantwoorden. Om dat succes te bereiken, werk je samen aan de opdrachten. Bovendien is het uitvoeren van een autopuzzeltocht oergezellig!

 

http://www.rlly.nl/autopuzzeltocht/
door

Op vakantie anno 2021, dit zijn je opties

Het jaar 2020 was natuurlijk een onstuimig jaar als het gaat om vakanties en 2021 lijkt dat ook weer te gaan worden. Toch zijn er wel tal van opties als je anno 2021 op vakantie wilt gaan. Aangezien vakanties nodig zijn om de gemoedsrust te kunnen bewaren is het dan ook aan iedereen aan te raden om deze opties wel te verkennen. In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden als het gaat om op vakantie gaan in 2021.

Binnenlandse vakantie

Op vakantie gaan lag vorig jaar en ligt dit jaar gecompliceerder dan normaal. Het is daarom zeker geen gek idee om (wederom) te kiezen voor een binnenlandse vakantie te kiezen. Gelukkig heeft Nederland genoeg mooie en interessante plekken om te bezoeken. Denk hierbij aan een vakantie in het mooie Limburg, Zeeland of een van de andere provincies! Het voordeel van een binnenlandse vakantie is dat de reis er naartoe vaak stukken goedkoper is dan bij een buitenlandse vakantie. Daarnaast zijn de plekken ook gemakkelijker bereikbaar met de auto. Dit geldt natuurlijk voor reguliere brandstof auto’s, maar al helemaal voor elektrische auto’s. Een binnenlandse vakantie locatie is namelijk gemakkelijk te bereiken met jouw Hyundai Kona electric. De beperkte hoeveelheid reiskilometers maakt de binnenlandse vakantie ook enorm aantrekkelijk voor mensen met een leaseauto. Als je bijvoorbeeld hebt gekozen voor elektrische auto leasen dan kun je gemakkelijk op vakantie zonder dat je je zorgen hoeft te maken om de hoeveelheid kilometers die je kunt afleggen binnen je leasecontract!

Buitenlandse vakantie

Gelukkig zijn er anno 2021 ook nog genoeg mogelijkheden als het gaat om een buitenlandse vakantie. Om de landen binnen te komen dien je echter wel te beschikken over een vaccinatiepaspoort of een negatieve coronatest. Daarnaast zal de vakantie in het buitenland stukken minder vrij zijn dan in de voorafgaande jaren. Als je dit geen probleem vindt, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om alsnog het buitenland op te zoeken. Let er hierbij wel op dat je in de weken voor je vakantie zo min mogelijk mensen ziet. Zo minimaliseer je de kans op een positieve coronatest en kun je met een gerust hart naar het vliegveld.

 

door

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Tijdens een Algemene periodieke keuring (APK) worden de veiligheidseisen met betrekking tot uw auto nagekeken. Daarbij worden ook de milieueisen gecontroleerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bandenspanning of de profieldiepte van uw banden. Ook het controleren van goed werkende lichten zijn o.a. een onderdeel van de APK keuring.

Tijdens een APK keuring komen de volgende onderdelen aan bod:

 • De verkeersveiligheid bestaande uit: remmen, banden, wielophanging, schokdempers,
  verlichting en carrosserie, stuurinrichting;
 • De milieu eisen: uitstoot van uitlaatgassen;
 • De registratie: identificatienummer en de gebruikte brandstof, de kilometerstand, het
  voertuigbewijs.

Uw auto voorbereiden kan op deze wijze:

 • Controleer zelf de bandenspanning en de profieldiepte van uw banden;
 • Werkt de verlichting zoals het hoort? Controleer daarbij ook uw kentekenverlichting;
 • Ruitenwissers waar bij het wissen strepen zichtbaar zijn moeten vervangen worden;
 • Het controleren van de vloeistoffen zoals de koel en ruitenwisservloeistof en de
  motorolie.

 

Wanneer vindt een APK keuring plaats?

Bij een nieuwe auto bestaat de regel dat deze na vier jaar gekeurd dient te worden. Bij een nieuwe dieselauto is dat na drie jaar. Na de eerste keuring moet een benzineauto om de twee jaar gekeurd worden. Bij dieselauto’s is dit na de eerste keuring om de twee jaar. Als de auto acht jaar oud is moet deze ieder jaar gecontroleerd worden. Bij een camper kan u uitgaan van de laatste datum van het keuringsrapport. Deze wordt voor die tijd wederom gekeurd. Auto’s van voor 1960 hebben geen APK plicht. Een auto van na 1 januari 1960 die ouder is dan dertig jaar, wordt eens in de twee jaar gekeurd.
Hybride en elektrische auto’s worden ook APK gekeurd, hierbij gelden controleerpunten als bij een benzine of dieselauto. Bij deze auto’s wordt ook gekeken naar de elektrische aandrijflijn.

De kosten van een APK bij de garage

Elke garage bepaalt de APK kosten geheel zelf. Rijdt u bijvoorbeeld in een diesel, dan zijn de kosten voor een APK tussen de 45 en 70 euro. Gaat het om een benzine, dan zijn de kosten tussen de 25 en 50 euro. Als u specifiek de kosten wilt weten voor uw auto neemt u het beste contact op met het team van Novus Auto.

Is uw auto APK afgekeurd of goedgekeurd?

Als uw auto is afgekeurd, houdt dit in dat een reparatie vereist is. De wettelijke termijn die hiervoor geld is 2 maanden. Als u met een afgekeurd auto gaat rijden mag dit enkel om te rijden naar bijvoorbeeld de garage naarden. Garage Naarden helpt u graag met uw reparatie.

APK Naarden

Voor uw APK Naarden zit u bij ons geheel goed. Wij hebben alle expertise in huis om de APK op de juiste manier te laten verlopen. Op Zoek naar Auto onderhoud Naarden? Ook dat kan bij ons. Auto onderhoud Naarden zorgt er voor dat uw auto alvorens u de APK laat uit voeren geheel wordt nagekeken en goed onderhoudt krijgt. Wij hopen u snel te mogen verwelkomen bij onze garage. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

https://www.novusauto.nl/
door

De verschillende soorten beschermhoezen voor je scooter of motor

In de meest ideale wereld zult u waarschijnlijk uw motor of scooter in de slaapkamer willen parkeren. Lekker beschermt en ver buiten de gevarenzones in openbare ruimtes. Maar helaas, de werkelijkheid zit anders in elkaar en velen zullen hun geliefde transportmiddel buiten moeten parkeren. Daar wordt ze blootgesteld aan verschillende elementen en is ze zelfs een magneet voor nieuwsgierige blikken van mensen met kwade bedoelingen.

Preventief handelen door je voertuig te beschermen met een scooter beschermhoes of een motor beschermhoes tegen moeder natuur is een investering die u later terug verdient. Ook helpt het als bescherming tegen vandalen. Wanneer u niet de mogelijkheid heeft om binnen te parkeren dan is een hoes de op één na beste verdedigingslinie.

Er is een verrassende hoeveelheid variatie in de handel als het gaat om beschermhoezen en het ligt aan u wat de voorkeur is. Het is daarom belangrijk de ogen goed de kost te geven voor wat er beschikbaar is om u in de goede richting leiden met betrekking welke de beste bij uw scooter of motorfiets past.

Stap altijd op een blinkende motor of scooter

Het is belangrijk een exemplaar te kiezen dat zijn werk goed doet en onze ademende, op maat gemaakte beschermhoezen doen het altijd. Het gebruik van een motor beschermhoes of een scooter beschermhoes is een van de beste dingen die u kunt aanschaffen. Het helpt schade door zonlicht te voorkomen en houdt uw tweewieler langer schoon, doordat er geen vogelpoep, bladeren, straatvuil of wat dan ook op uw voertuig valt.

Beschermhoezen uit onze webshop CK-rijwielhandel zorgen ervoor dat Uv-straling de kwetsbare onderdelen niet beschadigen. Lak, kunststof en rubber hebben het meest te lijden en zullen na verloop van tijd in het zonlicht gaan verkleuren en uitdrogen. Regen, sneeuw en wind zorgen daarentegen weer voor roestvorming, dit alles zorgt na een aantal jaren voor een behoorlijke waardevermindering.

Probeer de waarde te behouden door ze nieuwer en in een goede staat te laten uitzien. Het gebruik van beschermhoezen is altijd een goed idee en wij van CK-rijwielhandel zijn er altijd om u te helpen door de beste kwaliteit te bieden die u en uw scooter of motor verdient.

Bescherm het deel dat juist u doorgaans beschermt

Een windscherm is er om u tijdens het rijden te beschermen, maar wat gebeurt er als het windscherm zelf niet beschermd wordt? Wanneer u uw voertuig met windscherm onbeschermd buiten wegzet, zal de zon zijn werk doen als door een vergrootglas. Uw kilometerteller kan door vaak in de zon te staan bij extreme hitte totaal beschadigen. Een windschermhoes voorkomt dit soort ongemakken. Een kleine uitgave om verdere onkosten in te dammen.

Een windschermhoes beschermt niet alleen kostbare onderdelen tegen de vernietigingskracht van de zon, maar zorgt er ook voor dat uw windscherm er als nieuw uit blijft zien. Het zomaar buiten wegzetten zal beschadigingen in het scherm veroorzaken door bijvoorbeeld wind en zand. Dit gebeurt sluipend, dus in begin zult u het niet opmerken. Maar, na verloop van tijd wanneer de slijtage zichtbaar wordt wekt dit irritaties. Voorkom dit door een windschermhoes te gebruiken. Kortom: Een beschermhoes zorgt voor:

 • Bescherming tegen mensen
 • Bescherming tegen slecht weer
 • UV-bescherming
 • Bescherming tegen dieren die het voorzien hebben op uw voertuig

Conclusie: Het gebruik van beschermhoezen is altijd voordelig. Een kleine investering dat zich later terug verdient. Bestel vandaag nog in onze webshop.

https://www.ckrijwielhandel.nl/
door

Motorafstemming – Hoe kan de motor afstemmen met afgestoken timing uw brandstofverbruik verhogen?

Motorchip Tuning is een procedure waarmee de computerbesturingseenheid is gewijzigd, zodat de auto in verschillende omstandigheden anders presteert. De prijs van een dergelijke taak is afhankelijk van hoe u het krijgt. Een motorafstemming-chip is een essentieel onderdeel van de CARS-computer en elektrische systemen. Het wijzigt de prestaties van de motor, verbetert de efficiëntie ervan en verbetert zijn levensduur.

  

Motorafstemming met chips is ook bekend als elektronische motorafstemming (EET). Er zijn mensen die dit werk doen als een hobby. Mensen worden geïnteresseerd in het ophouden van hun auto’s, nadat ze anderen op automatische shows doen of bij het bijwonen van auto-rally’s. De meesten van hen doen het uit nieuwsgierigheid, maar sommige anderen doen het om professionele redenen.

 

Velen denken eraan om een chip te krijgen voor hun auto zodra ze een aanzienlijke verbetering in zijn prestaties opmerken.

Immers, de uitvoering van een auto is vaak het resultaat van zijn motor. Maar waar denken ze aan om met hun auto te doen om nog meer kracht te krijgen? Is Motor Chip Tuning echt gevaarlijk? Zet ze hun leven echt in gevaar? Zijn ze op de hoogte van de mogelijke gevaren?

 

Timing is een van de belangrijkste factoren in elke race. Als de auto de tijdslimiet kan breken, kan het de race nog steeds winnen. Als de auto de ingestelde timing niet kan behouden, kan deze snel worden vervaardigd en kan verliezen. De vraag is hoe je je auto afstemt om je kansen op winnen en tegelijkertijd te vergroten, verlagen je kansen om te verliezen. Motorafstemming met chips kan u helpen extra snelheid te verwerven en uw brandstofverbruikefficiëntie te verbeteren.

 

In de meeste gevallen denken mensen dat timing alleen betrekking heeft op het verhogen van de kracht, maar ze zijn verkeerd. Timing kan in feite ook veel verschil maken voor het brandstofverbruik. Wanneer u de timing van uw motor verhoogt, krijgt u meer kracht en kunt u sneller versnellen. Je krijgt ook meer brandstofkilometers omdat je met hoge motortoerentalingen minder brandstof consumeert.

Er zijn verschillende manieren om je motorafstemming af te stemmen, maar een van de beste methoden is om chiptuning te gebruiken om extra stroom te krijgen.

 

Het proces van chiptuning wordt gedaan door de mechanische delen van de auto te verwijderen, zodat u ze kunt vervangen door plastic onderdelen. Het is belangrijk om alle bewegende delen te verwijderen om ervoor te zorgen dat het hele systeem goed zal werken. Dan moet je een nieuwe distributieriem, timinghulzen of een nieuwe distributieketen plaatsen. Chip Tuning verhoogt de prestaties van een auto, dus het is belangrijk voor autoliefhebbers om deze kunst te leren.

Benieuwd wat chiptuning van Chip Performance voor uw voertuig kan betekenen?