Categorie Archief Auto’s en Motoren

door

Uw autorijschool Utrecht

Uw autorijschool Utrecht

Zoek je een rijschool in Utrecht omdat jezat om met slecht weer door de regen te foetsen, of wil je om een andere reden je rijbewijs in Utrecht halen? Dan ben je voor het snel behalen van je rijbewijs bij autorijschool Utrecht Vlam aan het goede adres! Met Rijschool Utrecht Vlam ben je verzekerd van een kundige en gezellige rijinstructeur en een professionele en goede autorijschool in Utrecht. Gezelligheid en ontspannenheid achter het stuur staan bij ons op nummer een in de rijlessen, zo geloven wij dat je goed je plek kunt vinden achter het stuur en gemakkelijker de verschillende handelingen oppakt.kan je snel je rijbewijs halen bij de professionele en goede autorijschool Utrecht. Een goede rijopleiding start altijd met een goede rijinstructeur, bij Rijschool Vlam ben je zeker overtuigend dat je gezellige lessen gaat volgen.

Welke voordelen is er van ervaren autorijschool Utrecht?

Jij gaat je rijbewijs halen en dan heb je liever een rijschool in utrecht met een hoog slagingspercentage. Daarmee wil je de zekerheid hebben dat je goed terecht gekomen ben bij het school.Als je belangerijk vindt dat de rijinstructeur rekening mee moet hoeden met je wensen, dan heb je zeker heel erg aan bij ons school. Dit is ALTIJD het geval bij ons. het is toch belangerijk dat je naar klik heb met je school..Iedereen kan bepalen naar hun eigen tempo met rijlessen om het rijbewijs te behalen in Utrecht. Als je snel je rijbewijs wilt halen in Utrecht: bij ons autorijschool Utrecht is het mogelijk. Vlam zorg er voor dat je alles goed aanleerd om zometeen veilig en vlot in het verkeer deel kan nemen. Bij Vlam in Utrecht kan je vaak direct starten met je rijlessen.

  

Neem contact op met Vlam in Utrecht

Als je overtuigt bent dat je de beste en goede gevonden heeft, neem dan contact op met Rijschool Utrecht Vlam. U kunt hiervoor het contactformulier invullen of bellen, naar Rijschool Vlam kan zelfs bij u langskomen tijdens proefles, zodat u elkaar gelijk persoonlijk kunt leren kennen. Proeflessen nemen we vaak bij thuis van kandidaten.Heeft u wat andere vragen, kan ook via onze website. Die zullen zo spoedig mogelijk beantwoorden voor u.

 

 

https://www.rijschoolvlam.nl
door

Waarom en hoe de opstalverzekering vergelijken?

Met een opstalverzekering dek je de schade aan de opstal. Daarbij geldt dat een keur aan schadeoorzaken verzekerd zijn. Binnen de verschillende beschikbare verzekeringen valt de opstalverzekering onder de brandverzekering. Een opstal is een door mensen geplaatst bouwwerk. De grond wordt daarbij niet meegerekend. Als je een opstalverzekering hebt, is opstalverzekering vergelijken iets wat je elk jaar doet. Wellicht kun je namelijk elders een betere en goedkopere verzekering afsluiten.

Glas kun je met iets meer premieverhoging meeverzekeren

Heb je het over een opstalverzekering dan kun je kiezen uit de uitgebreide dekking en de extra uitgebreide dekking, ook wel de allrisk verzekering genoemd. In dat laatste geval ben je gedekt voor alle onheil dat van buiten komt. Vaak moet je glas overigens weer extra meeverzekeren, Als dat bestemd is voor lichtdoorlating, dan kun je glas met een extra premie meeverzekeren. Heb je een huis met glas in lood of bijvoorbeeld gebrandschilderd glas, dan betaal je vaak iets meer premie. Heb je dubbel glas? Dan wordt vocht in de ruit, ook wel het doorslaan van ruiten genoemd, niet gedekt. Dit wordt namelijk geschaard onder een eigen gebrek. Ga je opstalverzekering vergelijken, let dan speciaal op wat de verzekeraar met de verzekering van glas doet.

Je kunt te maken krijgen met onder- en oververzekering

Sluit je een opstalverzekering af, dan wordt een verzekerde som vastgesteld. Dit is het bedrag waarvoor jij jouw belang wilt dekken en meteen ook het maximum tot welk bedrag de verzekering de schade zal vergoeden. Het is ook meteen het bedrag waarover je premie betaalt. Ook dat is iets als opstalverzekering vergelijken aan de orde is iets waar je scherp op moet letten; hoe wordt omgegaan met de verzekerde som. Heb je behoorlijk wat schade, dan zal eerst vastgesteld moeten worden of die verzekerde som wel conform de waarde van het verzekerde pand is. In beginsel dient de verzekerde som dezelfde te zijn als de echte, werkelijke waarde. Het kan echter zo zijn dat de verzekerde som hoger of lager is als de echte waarde. Ook kan het voorkomen dat een pand dubbel verzekerd is. In dergelijke gevallen heb je te maken met onder-, dubbel of oververzekering.

Het verzekerde bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd

Bij de opstalverzekering moet de herbouwwaarde gedekt zijn. Deze waarde moet gelijk zijn aan de kosten die gemaakt moeten worden om een min of meer soortgelijk pand te bouwen. Check bij opstalverzekering vergelijken of elk jaar het verzekerde bedrag wordt geïndexeerd. Dit gebeurt vaak aan de hand van de stijging of de daling van bouwkosten. Het CBS berekend dit elk jaar opnieuw. Zoals het CBS dus elk jaar deze cijfers berekend, ga jij elk jaar je opstalverzekering vergelijken. Zo betaal je nooit teveel.

Opstalverzekering vergelijken kun je zelf, de herbouwwaarde bepalen is een ander verhaal

Je opstalverzekering vergelijken kun je prima zelf. De vaststelling van de herbouwwaarde is echter eerder het werk van de specialist. Omdat dit echter een kostbare aangelegenheid is, bieden verzekeraars tegenwoordig een zogenaamde herbouwwaardemeter aan. Daarmee kun je dus prima zelf de herbouwwaarde bepalen. Maak je gebruik van de herbouwwaardemeter, dan zul jij je niet snel onderverzekeren, zo laat de praktijk zien. De meeste verzekeraars kunnen je een waardemeter aanbieden en de waardemeter komt tot stand onder auspiciën van de Verbond van Verzekeraars. Mocht je naar aanleiding van opstalverzekering vergelijken besluiten over te stappen, dan word je negen van de tien keer een dergelijke waardemeter aangeboden. Hoewel het niet gebruikelijk is, keren verzekeraars een dekking die boven de verzekerde som ligt uit.

 

De hoogte van het uitgekeerde geld wordt overigens vaak gemaximaliseerd vaak op 10 procent van de verzekerde som. Als het over een opstalverzekering gaat dan krijg je ook te maken met bereddingskosten. Hiervoor geldt vaak geen limiet. Bereddingskosten zijn kosten die je maakt om schade kunnen voorkomen of verminderen, in het geval er schade dreigt. Heel bekend is het voorbeeld met het brandje dat uitbreekt. Stel dat dit het geval is en je pakt de handblusser om te blussen, dan worden de kosten voor een nieuwe blusser vergoed. Dit is een mooi voorbeeld van wat bereddingskosten zijn. Overigens krijg je de brandblusser ook vergoed als het je niet lukt de brand te blussen en je woning geheel is afgebrand. Overigens geldt voor jou dat je wettelijk verplicht bent om binnen wat mogelijk is alles te voorkomen wat eventueel tot schade zou kunnen leiden. Check bij opstalverzekering vergelijken ook of en hoe deze bepaling in de polisvoorwaarden is opgenomen.

Een expert zal de schade vaststellen

Is er schade? Dan stuurt de verzekeraar doorgaans een expert De specialist zal de schade bepalen. Ook de kosten die hiervoor gemaakt worden vallen onder de opstalverzekering. Behalve bereddingskosten kun je als het gaat om een opstalverzekering te maken krijgen met opruimingskosten. Stel dat je huis is afgebrand en je wilt een nieuwe woning bouwen. Dan zullen toch eerst de restanten opgeruimd moeten worden. Ook deze kosten worden gedekt, boven de verzekerde som. Ook een punt om te checken bij opstalverzekering vergelijken is of de kosten voor een noodvoorziening ook gedekt worden. Stel je ruiten zijn stuk, dan worden de ruiten eerst afgedekt als er niet direct nieuwe ruiten geplaatst kunnen worden. Normaliter worden ook de kosten voor noodvoorzieningen gedekt.

Wel verplicht bij een hypotheek

Mocht je een pand hebben en dat verhuren, dan kan naar aanleiding van bijvoorbeeld brand huurderving ontstaan. Het pand is dan immers een periode niet te verhuren. Met een maximum van 10 procent van de verzekerde som wordt ook huurderving vergoed. Een opstalverzekering is niet bij wet verplicht. Dat is het vaak wel zo als je een hypotheek afsluit, Logisch want de geldverstrekker beschouwt het huis immers als onderpand van de lening. Een huurwoning? In dat geval moet de verhuurder een opstalverzekering afsluiten. Wordt er gestoffeerd of gemeubileerd verhuurd, dan sluit de verhuurder eveneens een inboedelverzekering af.

Check niet alleen de prijs

Nu het gemakkelijk is om over te stappen van verzekeraar, is opstalverzekering vergelijken iets wat vrijwel iedereen aan het eind van het jaar doet. Doorgaans wordt dan vooral gekeken naar de prijs. Check bij opstalverzekering vergelijken echter meer dan alleen de prijs. Lees de polisvoorwaarden goed door. Goedkoop kan soms ook duurkoop zijn namelijk.

 

 

door

Tips als je gaat kijken voor je rijbewijs

Tips als je gaat kijken voor je rijbewijs

–          Kijk vooraf naar het slagingspercentage van de rijschool die je wilt kiezen. Hierdoor kan je vergelijken welke rijschool het beste scoort.

–          Samen met je instructeur kan je bepalen en overleggen hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt. Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 39 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Laat de instructeur van je rijschool daarom inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Die kan dit vanuit ervaring het beste doen.

–          Kies een goede rijschool. Dit is niet altijd de goedkoopste.

–          Overleg met je instructeur wanneer je klaar bent om rijexamen te doen. Die weet wanneer je rijvaardig bent en hoeveel lessen je daarvoor nodig hebt. Hij kan je uitleggen wat je allemaal moet kunnen en kennen om veilig en zelfstandig auto te rijden.

–          Vergelijk altijd voor je een beslissing maakt de prijzen van pakketten en losse lessen, hierdoor kom je het voordeligste uit.

–          Een tussentijdse toets maakt de kans om te slagen groter. Een tussentijdse toets is een proefexamen. Je doet de tussentijdse toets bij een examenlocatie van het CBR. Een tussentijdse toets voor het autorijbewijs duurt 55 minuten. Dat is net zoals bij het gewone rijexamen. Zo ervaar je hoe het echte rijexamen voor de auto gaat. En je went alvast aan de examensituatie. Dat voelt namelijk toch iets anders dan je rijlessen.

 

Theorie examen

Naast de rijlessen moet je ook een theorie examen afleggen bij het CBR, voordat je op mag voor je rijbewijs. Je mag pas op voor je praktijk examen, nadat je je theorie toets hebt gehaald. De ene persoon slaagt in 1 keer en de ander persoon slaagt pas na 5 keer. Dit verschilt heel erg per persoon en het komt vaker voor dat mensen het niet in een keer halen. Tijdens dit examen krijg je vragen en daar moet je antwoord opgeven. De toets bestaat uit 2 verschillende onderdelen. Bij veel rijscholen zit ook een theorie cursus bij het pakket inbegrepen, zoals bij rijschool Rijen.

https://rijschoolbreda.nl/rijschool-rijen/
door

Welke administratieve documenten heb ik nodig voor Auto verkopen?

Wanneer u een voertuig verkoopt, geeft u een eigendom op, dus er zijn administratieve formaliteiten die moeten worden vervuld om het goed te doen, maar ook handelingen tussen de verkoper en de koper, vóór en voor de verkoop.

De verkoper en de koper moeten samenkomen om samen het overdrachtscertificaat in te vullen, met vermelding van de dag en het tijdstip van de verkoop. Vervolgens worden de sleutels overhandigd aan de nieuwe eigenaar, die noodzakelijkerwijs vergezeld moet gaan van een aantal documenten die essentieel zijn om zijn auto te verkopen:

Auto verkopen Belofte:

Wat betreft de auto verkopen: wanneer deze niet onmiddellijk kan plaatsvinden, vooral als het een verkoop op afstand betreft, moet de aankoop worden geformaliseerd met een belofte om te verkopen. Door een aankoopoptie op een nieuw voertuig te plaatsen, stelt u dit enerzijds in staat om deze te reserveren en anderzijds om een ​​prijs vast te stellen. Het ene deel is voor de koper en het andere voor de verkoper. Het is geen verplicht document om een ​​nieuw voertuig te verkopen of te kopen, maar het is een aanvullende garantie.

Verkoopfactuur voor auto’s:

Het kentekenbewijs is een van de verplichte documenten die moeten worden verstrekt bij de auto verkopen. Als het oude model van het kentekenbewijs is, moet het de woorden “verkocht op” of “overgedragen op” bevatten, gevolgd door de datum en het tijdstip van overdracht van het voertuig en de handtekening van de verkoper. Als het nieuwe model is, moet u het bovenste deel van het document invullen met de vermelding “verkocht op” of “overgedragen op” en vervolgens de datum en tijd van de verkoop invoeren, gevolgd door de handtekening van de verkoper.

Het overdrachtscertificaat:

De persoon die zijn auto wil verkopen en de nieuwe koper moeten samen het overdrachtscertificaat invullen. Dit is een verplicht document, gemaakt in twee exemplaren, waarvan er één aan de koper wordt gegeven en het andere door de verkoper wordt bewaard.

Het certificaat administratieve situatie:

Dit document, voorheen “certificaat van niet-pandrecht”, bewijst enerzijds het ontbreken van een pandrecht op het voertuig en anderzijds dat er geen verzet is tegen de overdracht van de grijze kaart. De verkoper is verplicht om het terug te sturen naar de koper.

Bewijs van technische controle:

Voor de auto verkopen is het verplicht om een ​​bewijs van de technische keuring te overleggen dat dateert van minder dan 6 maanden zodra het voertuig meer heeft 4 jaar en dat het niet is vrijgesteld.

door

auto rijles

Auto rijles

 

Bijna iedereen rijd een auto tegenwoordig is hij niet meer uit ons leven weg te denken. Ze worden steeds groter, mooier en sneller maar voordat je in zo een auto mag rijden zou je natuurlijk eerst je rijbewijs moeten halen. Maar waar moet je beginnen? Hoe zoek je een goede rijschool uit? Bijvoorbeeld hier in de buurt kan je rijles in Sittard nemen dit is een fijne stad maar toch niet te druk. Voor je eerste rijles zou je heus wel eens zenuwachtig zijn dat is bijna iedereen wel, maar dit is helemaal niet nodig! De man of vrouw die je rijles geeft wilt zelf ook nog niet dood en hij of zei kan altijd ingrijpen door aan het stuur te trekken of zijn of haar eigen pedalen te gebruiken. De eerste rijlessen hoef je soms alleen maar te sturen of op een parkeer laats proberen op te trekken maar ze gaan je niet een drukke 50 weg meteen oplaten rijden. En als je echt heel bang bent kun je altijd online filmpjes kijken en al eens kijken hoe het er aan toe gaat in een les auto, mijn ervaring was dat het er altijd heel gezellig was en vond het ook jammer toen ik mijn rijbewijs had gehaald dat ik niet meer met m’n instructrice in de auto kon zitten.

 

Motor rijles

 

Het motor rijbewijs is iets anders dan die van een auto. Voor het auto rijbewijs kan je al vanaf 16.5 jaar beginnen met rijles en op je 17de het examen afleggen. Alleen bij het motor rijbewijs is het iets anders je moet namelijk minimaal 21 zijn om te kunnen starten voor je motor rijbewijs. Er zijn veel verschillende motors maar voor je motor les geven ze je niet zo een zware motor omdat je er natuurlijk eerst aan moet wennen en het altijd even ander is in t begin. het rijexamen afleggen om een motor met onbeperkt vermogen (minimaal 50 kW). Daarna mag je alleen op een motor rijden met een maximaal vermogen van 35 kW. Na minimaal 2 jaar (of eerder als je 24 jaar bent) krijg je een rijbewijs A onbeperkt. Vanaf 24 jaar kun je direct een rijbewijs A (onbeperkt vermogen) behalen. Hiervoor moet je het theorie-examen en twee praktijkexamens afleggen: AVB (Voertuigcontrole) en AVD (Verkeersdeelname).

https://046rijopleidingen.nl/
door

Chiptuning wat heb ik eraan?

Bij aankoop van een nieuwe auto denk je niet verbeteren van je auto. Je wilt graag eerst wat kilometers maken om de grenzen van de auto op te kunnen zoeken. Hoe snel trekt hij op? Hoe goed werken de remmen? Wat is de maximale snelheid op de Duitse autobaan.

Maar wist je dat je een aantal punten kunt verbeteren en dat dit zelfs legaal is in Nederland. Chiptuning is de trend om meer vermogen toe te voegen aan je nieuwe auto. Vragen die hierbij meteen naar voren komen zijn: wat is chiptuning? wat zijn de voordelen? Waar moet ik opletten?

Al deze vragen zullen worden beantwoord in de komende alinea’s.

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het anders afstellen van het moter management. Het belangrijkste wat men hiermee hoopt te bereiken is een verbeterde verbranding in de motor.

De voordelen van chiptuning

Door gebruik te maken van chiptuning creëert men een hoger vermogen dus meer Pk’s. Daarnaast leidt dit tot een verlaging van het verbruik. Voor een 200 tot 400 euro wordt er tot 30% meer vermogen gewonnen en een verlaging van het brandstofverbruik van 10% tot 15%. De prijs voor stage 1 chiptuning kost ongeveer 300 euro. Er zijn diverse gradaties waarop chiptuning plaatsvindt. Voor een overzicht van deze gradaties bezoek de website van chiptuning venlo.

De punten van aandacht bij chiptuning

Wacht met het tunen van je auto tot dat hij de eerste 10.000km is gepasseerd. Zo voorkom je dat er fabricage fouten optreden en door chiptuning wellicht buiten de garantie vallen. Als je namelijk je auto laat chippen en er treed een probleem op waarvan de oorzaak in fabriek ligt kan de fabrikant de fabrieksgarantie laten vallen. Door te wachten met het tunen tot na 10.000km zijn normaal gesproken de meeste fabrieksfouten al de revue gepasseerd. Groot voordeel is wel je hebt twee keer plezier van je auto. Bij de aankoop en na het chiptunen.

Een tweede punt van aandacht is het feit dat het kan zijn dat je je auto opnieuw moet laten keuren,  bij een toename van het vermogen met 20% vergeleken met het originele vermogen. Daarnaast moet je voor dat je je auto laat tunen contact opnemen met je verzekeraar. Het kan namelijk zijn dat jij extra informatie moet verstrekken met betrekking tot het chiptunen.

Door chiptuning haal je meer uit je nieuwe auto!

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-venlo
door

Fietsenmaker in Veenendaal gezocht?

Bent u woonachtig in Veenendaal en bent u op zoek naar een fietsenmaker? Dan staan wij bij JZ Fietstechniek graag voor u klaar. Naast het laten repareren van uw fiets kunt u bij ons ook terecht voor het aanschaffen van een nieuwe fiets, het leasen van een fiets en verder zijn wij gespecialiseerd in sportfietsen en e-bikes. 

Onderhoud en reparatie door een fietsenmaker in Veenendaal

U kunt bij JZ Fietstechniek onderhoud en reparatie laten doen als u op zoek bent naar een fietsenmaker in de omgeving van Veenendaal. Bij JZ Fietstechniek hebben wij al meer dan tien jaar ervaring in het repareren en onderhouden van fietsen en wij vinden het belangrijk om hier op een kwalitatieve en eerlijke manier mee te werk te gaan. Ook als u maar een kleine reparatie hoeft uit te voeren, kunt u bij ons terecht. Ook vinden wij het belangrijk om snel aan het werk te gaan zodat u snel weer gebruik kunt maken van uw trouwe tweewieler. Als u een onderhoudsbeurt laat doen bij JZ Fietstechniek en wij komen tijdens de onderhoudsbeurt mankementen tegen, dan wordt dat altijd eerst besproken met de klant zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. 

Fiets leasen

Ook kunt u bij JZ Fietstechniek ervoor kiezen om een fiets te leasen. Zo kunt u een mooie nieuwe fiets leasen zodat u altijd gebruik kunt maken van deze ontspannende manier van vervoeren. U kunt zelf namelijk kiezen welk model en/of merk u graag wilt. Wat het tarief is voor het leasen van de fiets hangt volledig af van welk model en/of merk u kiest. De voordelen van onze leasefietsen is dat u voor een vast bedrag per maand gebruik kunt maken voor een fiets. U hoeft niet in één keer een grote investering te doen. Ook zit de onderhoud, verzekering en pechhulp bij de prijs in dus hoeft u zich nergens zorgen om te maken. Ook kunt u zelf geheel bepalen voor hoe lang u de fiets wilt leasen en wat voor fiets u wilt leasen: u kunt dus ook kiezen voor bijvoorbeeld een e-bike, bakfiets of mountainbike. 

 

door

Bij DeLimoSpecialist bestel je het meest exclusieve vervoer

Wil je een rit die compleet in stijl is? Dan is DeLimoSpecialist echt iets voor jou! Je kunt op een ruime manier plaatsnemen in de auto en je hebt hier niet alleen maar een normale stoel waar je kunt zitten, want met meer mensen kun je hierin plaatsnemen en geniet je van de luxe die hier binnen te vinden is. Denk aan lekkere drankjes, hapjes, een ruime bank en mooie en luxe verlichting. De privé chauffeur rijd je helemaal naar de plaats van bestemming, waar je in alle stijl zult aankomen, Je trekt zeker de aandacht wanneer je met een limousine aan komt rijden en dit is bijvoorbeeld een heel goed vervoermiddel voor trouwerijen, vrijgezellenfeesten, gala’s of zakelijk vervoer. Voor VIPS wordt er vaak een limousine ingehuurd bij de DeLimoSpecialist om hen ook in stijl te vervoeren naar de plaats van bestemming.

9 meter lang

De wagens van de DeLimoSpecialist zijn maar liefst 9 meter lang, in tegenstelling tot een auto die maximaal 2 meter lang is, is dit dus wel 3 keer zo lang als een reguliere wagen die je op de weg tegenkomt. Je zit helemaal ontspannen in de auto met het gezelschap dat je wilt mee vervoeren. Een leren bank zorgt voor een zeer luxe uitstraling en naast de hapjes en drankjes wordt er ook in sommige van de wagens van de DeLimoSpecialist een tv scherm geopend wanneer de auto aan het rijden is. Zo heb je eigenlijk een klein huisje achterin een auto en kan je je zeker vermaken tijdens de rit. Ook wanneer je alleen in de auto it, kan je je zeker vermaken en is er ook ruimte om een dutje te doen tijdens de rit. Heb je een lange rit voor de boeg, dan is het zeker lekker om hiermee te rijden.

Uitstraling

Maar uiteindelijk gaat het rijden in een wagen van de DeLimoSpecialist natuurlijk om wat je hiermee uitstraalt, naast dat het comfort natuurlijk ook erg aantrekkelijk is van dit soort vervoer. Laat je op een stijlvolle manier afzetten op het feest of het event waar jij moet zijn en laat de aandacht voor even helemaal op jou vestigen door middel van dit bijzondere vervoer.

 

door

De voordelen van de airco service voor je auto

We zitten midden in de zomer en het lijkt alsof we voorzichtig weer de grens over kunnen om te genieten van de zon. Maar voordat je dat gaat doen is het verstandig om jouw auto te voorzien van een airco service. Je hebt natuurlijk geen zin om in een bloedhete auto te zitten terwijl je in de file staat bij de grens van Spanje. Om dat te voorkomen is toch wel slim om voordat je weggaat bij een garage langs te gaan om de airco van je auto van een servicebeurtje te voorzien.

  

Airco problemen voorkomen is beter dan genezen

 

Wanneer je de airco van jouw auto in Nederland laat controleren en er is wat fout mee is het net even wat makkelijker oplossen dan dat je aan de Spaanse Costa staat en verwacht dat de service daar net zo uitgebreid is als in Nederland. Oh en vergeet de taalbarrière natuurlijk niet. In het gebrekkig Spaans uitleggen wat er moet gebeuren is net aan te raden. Voor je het weet is niet de airco gemaakt maar heb je wel een paella met chorizo besteld! Doe dat dus gewoon even bij jouw garage in Nederland.

  

Service voor de airco van jouw auto zorgt voor meer dan koude lucht

 

Het is natuurlijk super fijn dat wanneer je je auto achterlaat voor een airco service dat wanneer je hem ophaalt weer alles aan de airco goed werkt. Maar er wordt tijdens zo’n controle veel meer gedaan dan alleen de airco zelf. Er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar het koudemiddel dat eigenlijk de kern is van het koud worden van de airco. Deze wordt bijgevuld of netjes vervangen.

 

Ook mag je verwachten dat de luchtkanalen gecontroleerd worden op schimmel en deze gereinigd worden. Last van pollen? Zorg er dan ook voor dat ze het pollenfilter even nakijken en vervangen. Scheelt weer een hoop gesnotter!

 

Naast al deze handelingen tijdens de airco service wordt er ook nog eens een test gedaan om de auto te controleren of deze door de druk- en lektest komt zodat u met een gerust hart de warmte kan trotseren!

door

Waarom onderhoud aan de airco van je auto zo belangrijk is

Niet alleen is het lekker dat je auto lekker koel wordt wanneer je Spanje binnenrijdt onderweg naar jouw vakantiebestemming maar ook in de winter heb je de airco hard nodig zodat je ruiten weer snel ijsvrij zijn. Niemand heeft zin om met zijn slaperige hoofd nog even te staan krabben! Simpel gezegd, het is van belang dat het onderhoud van je airco in de auto goed en regelmatig wordt bijgehouden. Zo kun je er het hele jaar op rekenen.

  

Zo werkt het airconditioning systeem in je auto

 

Om de auto goed koel te maken zit er een vloeistof in het airconditioning systeem dat koudemiddel wordt genoemd. Als dit onderdeel van de airco niet onderhouden wordt zal je merken dat de kans op lekkages velen malen groter is. Het is daarom van belang om de airco van de auto regelmatig aan te zetten zodat je lekkages in het airconditioningsysteem voorkomt. Op deze manier heb je er het hele jaar plezier van.

 

Echter ontstaan de meeste lekken door steenaanslag en het niet onderhouden van de condensor. Deze zit voorin de auto voor de radiateur van de motorkoeling. Het gevolg van deze lekken zorgt ervoor dat er koudemiddel uit het airco systeem sijpelt. Je kunt het al raden, zonder onderhoud van de airco van jouw auto zal niet meer optimaal zijn werk kunnen doen.

 

Door diezelfde lekkage in je auto, kan er ook vocht in het circuit van de airco komen dat vervolgens in het filter, of droger, terechtkomt. De functie van het filter in je auto, is vocht opnemen. Wanneer er ook nog eens vocht uit de lekkage bijkomt, raakt dit filter verstopt. Hierdoor kan het vocht niet meer worden opgenomen en kan er op meerdere plekken schade ontstaan. Het is daarom ook belangrijk om dit te controleren én te onderhouden.

  

Het onderhouden van de airco in jouw auto doe je zo

 

Heel simpel, om de airco van jouw auto te onderhouden zal je regelmatig dit door een bedrijf of garage moeten laten checken. Vanaf de buitenkant is namelijk niet te controleren of er voldoende koudemiddel in het airconditioningsysteem zit. De enige manier om dit te controleren is door hem helemaal leeg te halen.

 

De garage waar je je auto laat onderhouden, zal jouw airco na het leeghalen ervan, gecheckt worden op lekkages om zo te bepalen of leeghalen alleen genoeg is. Zo niet, dan worden eerst de lekkages verholpen en daarna wordt het vloeistof weer aangevuld.

 

Nogmaals, zorg er dus voor dat je auto en met name de airconditioning goed onderhouden wordt.